ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

“Πράσινο φως” για τη νέα επένδυση της Noval για κτίρια γραφείων στο Μαρούσι

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη νέα επένδυση της Noval για βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στο Μαρούσι.

Αφορά το υπό ανάπτυξη νέο κτίριο γραφείων στο ακίνητο της οδού Χειμάρρας 16 στο Μαρούσι, συνολικής επιφάνειας περίπου 20.175 τ.μ. με αναμενόμενη διεθνή πιστοποίηση κατά LEED.

Σημειώνεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της Noval Property βρίσκεται ήδη το υφιστάμενο κτίριο γραφείων, που βρίσκεται σε οικόπεδο 10.164,29 τ.μ. στην οδό Χειμάρρας, με συνολική επιφάνεια 4.696 τ.μ., το οποίο αποτελείται από ισόγειο και 2 ορόφους επιφάνειας 3.370 τ.μ. και υπόγειο επιφάνειας 1.326 τ.μ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενέκρινε πρόσφατα τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την εν λόγω επένδυση, που αφορά τόσο εργασίες στο υφιστάμενο κτίριο που διαθέτει όσο και την ανάπτυξη του νέου κτιρίου γραφείων.

Χειμάρρας Complex – Πηγή: Noval Property

Τι αφορά η νέα επένδυση

Όπως αναφέρει η Noval Property θα προστεθεί κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 20.252 τ.μ. που θα εκτείνονται σε 3 ορόφους (ισόγειο και 2 όροφοι) με συνολική επιφάνεια 5.614 τ.μ..

Επίσης θα δημιουργηθούν 4 υπόγεια με συνολική επιφάνεια 14.638 τ.μ. στα οποία προβλέπονται 302 θέσεις στάθμευσης (ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν επιπλέον 39 θέσεις στάθμευσης στον περιβάλλοντα χώρο), σύμφωνα με την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται φύτευση τόσο σε όλες τις εξοχές των όψεων όσο και στο δώμα.

Η συνολική επιφάνεια μίσθωσης (σε όρους Gross Leasable Area) ανέρχεται σε 4.708 τ.μ.

Το κτίριο αναμένεται να πιστοποιηθεί με LEED στο επίπεδο Gold.

Χειμάρρας Complex – Πηγή: Noval Property

Για την επένδυση αναμένονται κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους περίπου €22 εκατ. την περίοδο 2022-2025.

Όπως σημειώνει η Noval, για την ανάπτυξη του εν λόγω νέου κτιρίου αποκτήθηκαν τα δύο (2) οικόπεδα επί της οδού Χειμάρρας.

Συγκεκριμένα, στις 5 Απριλίου 2021, απέκτησε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται επί της οδού Χειμάρρας συνολικής επιφάνειας 1.635,29 τ.μ. Το τίμημα της απόκτησης ανήλθε σε €1,27 εκατ. και χρηματοδοτήθηκε μέσω τραπεζικού δανεισμού ενώ στις 6 Απριλίου 2021, απέκτησε το έτερο οικόπεδο το οποίο βρίσκεται επί της οδού Χειμάρρας συνολικής επιφάνειας 262,89 τ.μ. Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε €225 χιλ. και χρηματοδοτήθηκε μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Advertisement

TRENDING