RESIDENTIAL

Ελληνικό: σύντομα ο ανάδοχος για τον Marina Tower – Πώς προχωρούν οι προπωλήσεις κατοικιών

Published

on

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Σε φάση ολοκλήρωσης βαίνει ο μεγάλος διαγωνισμός για τον πρώτο “πράσινο” ουρανοξύστη στην Ελλάδα, τον Marina Residential Tower, ενώ προχωράει ο σχεδιασμός και οι προπωλήσεις κατοικιών στις υπόλοιπες οικιστικές επενδύσεις εντός Ελληνικού.

Τέλος του μήνα (Μάρτιος 2022) θα ανακοινωθεί ο εργολάβος που θα “κερδίσει” το διαγωνισμό.

Ωστόσο, αυτός ο διαγωνισμός για τον Πύργο Κατοικιών στο Ελληνικό φέρει και μια καινοτομία: ο ανάδοχος δε θα είναι ο κατασκευαστής του Πύργου αλλά θα είναι εργολάβος σύμβουλος στην εταιρεία που έχει αναλάβει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του.

Στη συνέχεια, την άνοιξη του 2023, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του Marina Tower. Ενδεχομένως το έργο να προχωρήσει και με τον εργολάβο σύμβουλο που θα έχει επιλεγεί από φέτος.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, τα χωματουργικά εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν εντός του 2022 και η κατασκευή τ0 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του 2026.

Έσοδα έως 250 εκατ. ευρώ το 2022 από τις πωλήσεις κατοικιών

Στη δημοσιογραφική παρουσίαση – ξενάγηση στους χώρους της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό παρευρέθηκε και ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στο “φλέγον” θέμα των πωλήσεων κατοικιών στο Ελληνικό και προκαταβολών, που θα φέρουν “φρέσκα” κεφάλαια στα ταμεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον κο Αθανασίου, για τον Marina Tower υπάρχουν προσύμφωνα για όλα τα διαμερίσματα (200 στον αριθμό) εκτός από τους 3 τελευταίους ορόφους και τα 2 penthouse, τα οποία θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Συνολικά προβλέπονται πωλήσεις 500 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 20% (100 εκατ. ευρώ) προβλέπεται να εισπραχθεί φέτος.

Από τις 27 premium βίλες που θα κατασκευαστούν αναμένονται έσοδα 182 εκατ. ευρώ. Η Lamda Development θα εισπράξει το 50% με την υπογραφή των συμβολαίων. Αυτό σημαίνει ότι για φέτος προσδοκά έσοδα 90-100 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τις 100 κατοικίες στα διώροφα και τριώροφα κτίρια κατοικιών στο Ελληνικό αναμένονται έσοδα 250 εκατ. ευρώ. Συνολικά περιλαμβάνονται 1.000 διαμερίσματα. Οι συμφωνίες εκτιμάται πως θα κλείσουν το επόμενο δίμηνο με 20% προκαταβολή ανά διαμέρισμα. Αυτό σημαίνει έσοδα 50 εκατ. ευρώ το 2022.

“Μας ευνόησε η καθυστέρηση του έργου” τόνισε ο κ.Αθανασίου. “Άν η επένδυση ξεκινούσε το 2016 δεν θα πετύχαινε τις πωλήσεις και τις τιμές που έχουν επιτευχθεί σήμερα.

Ανάλογα με την πορεία πωλήσεων των κατοικιών, υπάρχουν σκέψεις να προστεθούν επιπλέον 1.000 κατοικίες.

Συνολικά, στην επένδυση στο Ελληνικό θα κατασκευαστούν περί των 10.000 κατοικιών.

Οι 6 μεγάλες οικιστικές επενδύσεις στο Ελληνικό – Ποιά είδη κατοικιών θα κατασκευαστούν

Advertisement

TRENDING