ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ενώνουν δυνάμεις YES Hotels και Αθήναιον – Ποιά ξενοδοχεία απορροφούνται

Published

on

To New Hotel της YES Hotels στην Φιλελλήνων - Φωτό: YES Hotels

Η πανδημία έχει ρίξει βαριά σκιά στον κλάδο του τουρισμού και τα ξενοδοχεία, ακόμη και οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, βρίσκονται σε μεγάλη πίεση. Η ισχύς εν τη ενώσει όμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, έχει ήδη ληφθεί απόφαση να συνενωθούν οι εταιρείες YES Hotels και Αθήναιον, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

H YES Hotels ήταν μια ξεχωριστή ξενοδοχειακή επιχείρηση της οικογένειας Ιωάννου με 5 ξενοδοχεία ενώ η Αθήναιον Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις έχει το μεγαλύτερο σήμερα 5άστερο ξενοδοχείο της Αθήνας, το Athenaeum Intercontintental στη Λ. Συγγρού.

Το σχέδιο συγχώνευσης των δύο εταιρειών αποφασίστηκε το Δεκέμβριο και εγκρίθηκε πριν από μερικές εβδομάδες από τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών. Η κίνηση αυτή κρίθηκε σκόπιμη και συμφέρουσα τόσο για λόγους βέλτιστης αξιοποίησης των κεφαλαίων όσο και για λόγους ευελιξίας, καθώς θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, μείωση δαπανών και ωφέλη για τους μετόχους.

Αναμένεται η έγκριση από τις Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών αλλά και οι κατάλληλες εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού.

Τι προβλέπει το Σχέδιο Συγχώνευσης

Τα 3 ιδιόκτητα ξενοδοχεία στην Αθήνα που θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο της Αθήναιον είναι τα εξής:

  • το 5άστερο New Hotel, 70 δωματίων, στην οδό Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα
  • το 5άστερο Semiramis, 51 δωματίων, στην Κηφισιά
  • το 4άστερο Periscope, 22 δωματίων, στο Κολωνάκι

Τα υπόλοιπα 2 ξενοδοχεία της εταιρείας (Twentyone και Kefalari Suites) είναι μισθωμένα.

Advertisement

TRENDING