ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Εντός χρονοδιαγραμμάτων τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό – Πότε ολοκληρώνεται τι

Published

on

Επίσκεψη της Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων στο Ελληνικό - Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Η Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού επισκέφθηκε το έργο του Ελληνικού όπου υλοποιείται η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 8 δις ευρώ και η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη.

Η Υπουργός, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού συναντήθηκε με τον CEO της LAMDA Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της επένδυσης και είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τα εν εξελίξει έργα.

To Riviera Tower, τον πρώτο «πράσινο παραθαλάσσιο οικιστικό» ουρανοξύστη στην Ελλάδα με ύψος 200 μ. και 50 ορόφους. Έχει ολοκληρωθεί το 90% της θεμελίωσης του κτιρίου, για την οποία εφαρμόζεται ό,τι πιο πρωτοποριακό διεθνώς. Έως τα τέλη του 2023 οι πρώτοι όροφοι του Πύργου θα είναι εμφανείς στους διερχόμενους από τη Λ. Ποσειδώνος.

Παράλληλα, επισκέφθηκε το παράκτιο μέτωπο και τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά και ενημερώθηκε συνολικά για την επένδυση στο Ελληνικό και τα προγραμματισμένα έργα.

«Πρόκειται για την εμβληματικότερη επένδυση στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, επένδυση game-changer για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε η Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κα Ελένη Λουρή-Δενδρινού σε δηλώσεις της και πρόσθεσε: «Όπως με ενημέρωσαν ο CEO LAMDA Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου και τα στελέχη της εταιρείας, τα έργα βρίσκονται εντός χρονοδιαγράμματος κι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα αφ’ ενός στην υψηλή ποιότητα κατασκευής κι αφ’ ετέρου στην αξιοποίηση των πιο προηγμένων διεθνώς «πράσινων» τεχνολογιών. Εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή της επένδυσης στην επιστροφή Ελλήνων και Ελληνίδων επιστημόνων από το εξωτερικό (brain gain) για να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους σ’ αυτό το μεγάλο έργο».

Advertisement

TRENDING