Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανεκκίνηση τουρισμού: νέες αεροπορικές οδηγίες από την ΥΠΑ – Οι 7 χώρες της πορτοκαλί λίστας

Newsroom

Published

on

Ούτε μια ούτε δύο αλλά πέντε αεροπορικές οδηγίες ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με σκοπό την προστασία του επιβατικού κοινού από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι νέες notam, με ισχύ έως 31/8, αφορούν τις αεροπορικές συνδέσεις από συγκεκριμένες χώρες προς την Ελλάδα καθώς και τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα με αυτές.

Η πρώτη αεροπορική οδηγία (notam) αφορά την παράταση αναστολής πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 τα μεσάνυχτα.

Με την δεύτερη notam επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία έως τις 31/8/2020 και ώρα 23:59, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποκλείοντας τα δρομολόγια στα υπόλοιπα αεροδρόμια.

Η τρίτη αεροπορική οδηγία, αφορά παράταση προϋπάρχουσας notam, που θα ισχύει επίσης έως τις 31 Αυγούστου και προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μάλτα θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα με νέα τέταρτη αεροπορική οδηγία που θα ισχύει από την Δευτέρα 17 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 επεκτείνεται το μέτρο εισόδου  στην ελληνική επικράτεια με αρνητικό τεστ όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις με επτά (7) ακόμα χώρες. Ειδικότερα με την notam προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα αεροπορικώς από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς  τους.  Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Οι αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Για τις αεροπορικές οδηγίες – notams, (παρατάσεις, αντικαταστάσεις), ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν.

Παράταση απαγόρευσης εισόδου για μη Ευρωπαίους Πολίτες.

Η πέμπτη αεροπορική οδηγία που θα ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 τα μεσάνυχτα προβλέπει παράταση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι ακόλουθες 11 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Προκειμένου να αποδείξουν τον τόπο κατοικίας τους οι πολίτες τρίτων χωρών δύνανται να προσκομίζουν την άδεια παραμονής, την άδεια εργασίας τους, την ταυτότητά τους, εφόσον αναγράφει τον τόπο διαμονής, την άδεια οδήγησης ή άλλα έγγραφα.

Από την προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, εφόσον επιδεικνύουν στα σημεία εισόδου στη Χώρα την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή άλλα κατάλληλα στοιχεία που αποδεικνύουν την επαγγελματική τους ιδιότητα και υπό την προϋπόθεση ότι η είσοδός τους στη Χώρα συνέχεται με την άσκηση των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Επί μακρόν διαμένοντες σε κράτη μέλη της ΕΕ ή της Συμφωνίας Σένγκεν και υπηκόους τρίτων κρατών, οι οποίοι κατέχουν άδεια παραμονής σε κράτη μέλη της ΕΕ ή της Συμφωνίας Σένγκεν, μέλη κυβερνητικών αποστολών, μέλη των διπλωματικών ή προξενικών αρχών και αποστολών, μέλη διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, στρατιωτικούς και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προσωπικό που απασχολείται στον τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, τα πληρώματα των αεροσκαφών, τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό των μισθωμένων πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης, καθώς και τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων, τα οποία διελαύνουν για τη μεταφορά εμπορευμάτων και το απολύτως απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό για τη μεταφορά αυτών, επιβάτες σε διαμετακόμιση (transit), σπουδαστές, πρόσωπα που φροντίζουν ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), καθώς και εποχικά εργαζόμενους στον τομέα της γεωργίας.

Υπήκοοι τρίτων κρατών που υπάγονται στην απαγόρευση έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα στην ελληνική προξενική αρχή του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους για την κατ’ εξαίρεση είσοδό τους στη Χώρα για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Σκιάθος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Σκιάθο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει

Hilton Chania Old Town Resort & Spa - Πηγή: Hilton / Όμιλος Τσιλεδάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
REAL ESTATE2 ημέρες ago

Τα έργα που θα κρίνουν την ανάπτυξη των εταιρειών real estate στην Ελλάδα έως το 2030

Ξενία Ουρανούπολης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/STR
REAL ESTATE2 ημέρες ago

“Υψηλές πτήσεις” για το real estate στον Πειραιά και το 2026 – Γιατί αυξάνονται οι τιμές πώλησης ακινήτων κατοικίας

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο – Δείτε πού θα γίνει

Άποψη του Πειραιά - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro
REAL ESTATE3 ημέρες ago

Ξεκίνησε η διόρθωση στις τιμές ενοικίων κατοικίας στο κέντρο του Πειραιά – Τι δείχνουν οι τάσεις

Χίος - Πηγή: Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ αλλάζουν τον ξενοδοχειακό χάρτη τεσσάρων νησιών του Αιγαίου

Πηγή: Aristi Mountain Resort & Villas
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ημέρες ago

Στη Hellenic Properties το Aristi Mountain Resort στο Ζαγόρι – Επιβεβαιώθηκε η επένδυση ορεινού τουρισμού στην Ήπειρο

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE3 ημέρες ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

To masterplan της ανάπλασης στο Βοτανικό - Πηγή: Δήμος Αθηναίων
REAL ESTATE4 ημέρες ago

Νέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα

Ξενία Ουρανούπολης - Πηγή: ΕΤΑΔ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή

RESIDENTIAL4 ημέρες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890