ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Γεωργιάδης: Τη νέα χρονιά ξεκινούν τα έργα για την επένδυση στο Ελληνικό
Published
7 έτη agoon
By
NewsroomΣτην επένδυση στο Ελληνικό αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων με θέμα «Το Όραμα της Ευρώπης», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την εμβληματικότερη όλων των επενδύσεων που «όχι μόνο ξεκόλλησε αλλά ακολουθείται ένα σκληρό χρονοδιάγραμμα όπου μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει η μεταβίβαση του ακινήτου, και τη νέα χρονιά αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα».
ΞΕΠΑΓΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Ο υπουργός σημείωσε ότι το ίδιο ισχύει και για άλλα έργα. «Τον πρώτο μήνα του 2020 θα είναι στον αέρα ο διαγωνισμός για το Σκαραμαγκά, ήδη στον αέρα είναι η πώληση του 30% του «Ελ.Βενιζέλος», ετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ, και ό,τι διαγωνισμός υπήρχε για μαρίνες λιμάνια και μεγάλες ιδιοκτησίες έχουμε πει να προκηρυχθεί το συντομότερο δυνατόν- γιατί η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο». Προσέθεσε ότι βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο όπου έχει ένα μεγάλο κεφάλαιο για το ΓΕΜΗ, καθώς την κυβέρνηση, όπως είπε, δεν την ενδιαφέρουν μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά και οι ΜμΕ.
«Θέλουμε να αποδείξουμε σε κάθε κακόπιστο το νέο πνεύμα που επικρατεί στις ελληνογερμανικές σχέσεις» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συνέχισε:
«Θέλουμε να αποδείξουμε και κάτι άλλο. Ότι δεν είναι κακό μια επιχείρηση να έχει κέρδος. Γι΄ αυτό εκσυγχρονίζουμε το πλαίσιο για αδειοδοτήσεις. Τώρα είναι οι ώρα για επενδύσεις. Του χρόνου όποιος θελήσει να επενδύσει θα βγάλει πολύ λιγότερα. Το πνεύμα που κυριαρχούσε ήταν ότι κάνουμε μεταρρυθμίσεις επειδή μας το ζητούν οι θεσμοί. Εμείς κάνουμε μεταρρυθμίσεις γιατί το πιστεύουμε.
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανησυχία ότι θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και είμαι βέβαιος ότι η μόνη ανησυχία που υπάρχει είναι αν θα γίνουν γρήγορα, και τουλάχιστον το μισό της απώλειας του 25% του ΑΕΠ μπορούμε να το καλύψουμε στην τετραετία, δηλαδή να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 4% τον επόμενο ένα ή ενάμιση χρόνο».
«Θα φροντίσουμε να φτιάξουμε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον σύγχρονο, διάφανο, ισότιμο, γρήγορο κι ευέλικτο που θα αφήνει τους επιχειρηματίες να δουλεύουν» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
ΞΕΝΟΦΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος ανέφερε ότι μια από τις βασικές προκλήσεις της κυβέρνησης είναι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. «Το περιβάλλον στην Ελλάδα αλλάζει και γυρίζει σελίδα η χώρα. Βλέπουμε τις τράπεζες και τις διοικήσεις τους να θέλουν να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα τα θέματα των κόκκινων δανείων» σημείωσε και προσέθεσε ότι «το θέμα δεν είναι να πωλήσουμε ένα στοιχείο που θα πάει στο χρέος, αλλά ένα πρόγραμμα που θα συνοδεύεται από υποχρεωτικές επενδύσεις και θα έχει ισχυρό αποτύπωμα για την κοινωνία. Στο στόχο αυτό το Ταμείο έχει συσσωρεύσει μια σημαντική τεχνογνωσία».
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου TUI, Τόμας Έλμπεκ, είπε ότι στην Ελλάδα ο όμιλος δραστηριοποιείται 40 χρόνια στην έχει 600 πτήσεις την εβδομάδα, περισσότερα από 40 ξενοδοχεία, ενώ συνεργάζεται με πολλούς ομίλους αλλά και πολλές ΜμΕ.
Σημείωσε ότι στα δύσκολα χρόνια της ύφεσης δόθηκε έμφαση σε δράσεις διττής εκπαίδευσης στον κλάδο του τουρισμού- ξεκίνησε κι ένας συνεταιρισμός στην Κρήτη και σήμερα είναι 200 παραγωγοί στο πρόγραμμα με εκπαίδευση σε διαδικασίες παραγωγής, προβολής και εμπορικής προώθησης.
«Έχουμε δυο προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε. Το θέμα της σεζόν και της επέκτασής της. Δεν μπορεί να χτίσει κανείς μια αλυσίδα αξίας από μόνος του, χρειάζεται συνέργειες. Όλοι ξενοδόχοι, εστιατόρια να συνεργαστούν, δεν φτάνει μόνο ένα αεροδρόμιο να είναι ανοικτό, π.χ. τα μουσεία να είναι ανοικτά. Υπάρχει και το θέμα του υπέρ-τουρισμού, ειδικά σε Μύκονο και Σαντορίνη» είπε σχολιάζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ υπογράμμισε ότι μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει πρωτοβουλίες.
ΤΣΙΝΕΛ: ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟΠΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Αλεξάντερ Τσίνελ, υπογράμμισε την καλή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, «μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τον αρχικό σκεπτικισμό» είπε. «Πιστέψαμε στην Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων παρά τις δυσκολίες π.χ. που υπήρχαν για την επένδυση του ΔΑΑ. Τότε θύμιζα στους συναδέλφους τι έγινε εκεί. Στο τέλος είχαμε μια ιστορία ευρωπαϊκής επιτυχίας».
Είπε πως «η μεγαλύτερη πρόκληση για μας που διαχειριζόμαστε αεροδρόμια είναι ότι εδώ παραλάβαμε 14 αεροδρόμια που για δεκαετίες είχαν ξεχαστεί, όχι μόνο στα έργα αλλά και για τη λειτουργία τους» και ανέφερε: «Έχουμε προσλάβει 700 υπαλλήλους ιδρύσαμε εταιρία από το μηδέν. Είχαμε αντιστάσεις εν μέρει, αλλά μας έδωσαν δύναμη οι εργαζόμενοι. Κατά 99,5% είμαστε ελληνική επιχείρηση μόνο 4 δεν είναι Έλληνες από τους 700. Ήταν μια ιστορία μετασχηματισμού».
Τέλος, ο Χριστιανός Χατζημηνάς, πρόεδρος EFA Group & αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (EENE), σημείωσε ότι με σωστή όσμωση μπορεί να δέσει το οικοδόμημα της Ευρώπης, και προσέθεσε ότι «οι νέες τεχνολογίες μπορεί να επιτρέψουν σε χώρες που έχουν μείνει πίσω, όπως η Ελλάδα, να κάνουν catch up καθώς δεν απαιτούνται πλέον μεγάλες επενδύσεις». «Το πιο ανταγωνιστικό το engineering στην Ελλάδα. Ήταν ένα βυζάντιο η Ελλάδα και πλέον με την κυβέρνηση αλλάζει», σημείωσε.
Πηγή: ypodomes.com
You may like
-
[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό
-
Orilina Properties: Ισχυρή άνοδος κερδών στο εξάμηνο – Πώς προχωρούν τα δύο μεγάλα έργα στο The Ellinikon
-
Νέα ιστορικά υψηλά για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το 2026 – Πώς προχωρούν The Ellinikon Mall και Riviera Galleria στο Ελληνικό
-
Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα
-
Προχωρούν οι επενδύσεις της Trade Estates στην Ελλάδα – Ελληνικό, Οινόφυτα και Ασπρόπυργος στο επίκεντρο
-
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
Εκδόθηκε οικοδομική άδεια για νέο ξενοδοχείο στη Μύκονο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ποιά έργα δρομολογεί η PRODEA στην Ελλάδα – Logistics, ξενοδοχεία αλλά και data center
Ανοίγει το 2027 το νέο Elýra των Ella Resorts στην Κέρκυρα – Τι περιλαμβάνει η μεταμόρφωση του Pelekas Monastery
Ποιά νέα ξενοδοχεία σχεδιάζονται στη Θεσσαλονίκη – Οι 4 ξενοδοχειακές αφίξεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια
Βόρεια VS Νότια Προάστια: πού κινούνται οι τιμές ενοικίασης και πώλησης κατοικιών το 2026
Φοιτητική κατοικία: που κινούνται τα ενοίκια στις μεγάλες φοιτητουπόλεις το 2026 – Ποιές οι οικονομικότερες περιοχές
“Πράσινο φως” για τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
Προχωρά το έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ο νέος χάρτης των επενδύσεων των ELLA Resorts – To επόμενο νέο opening στην Κέρκυρα και η mega επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
“Πράσινο φως” για νέα mega ξενοδοχειακή επένδυση στην Ερμιονίδα – Πώς συνδέεται με το Scarlet Beach
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα
Νέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας
Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει
Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι
Από το 2027 ο επόμενος κύκλος ανάπτυξης νέων IKEA στην Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές εστιάζει ο Όμιλος Φουρλή
Σε τροχιά επέκτασης και εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακή μονάδα στη Φωκίδα
“Πράσινο φως” για επέκταση ξενοδοχείου στην Άνδρο
[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει το Cambas Gardens στην Κάντζα – Τι θα περιλαμβάνει τελικά η mega επένδυση της Dimand
Από το AMMOA στη Χαλκιδική στο νέο project €95 εκατ. στην Πυλαία – Ποιά μεγάλη εταιρεία επενδύει στο real estate στη Βόρεια Ελλάδα
Σε ποιά περιοχή του Ηρακλείου δρομολογείται νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων – Τι θα περιλαμβάνει το έργο
[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Σύβοτα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες agoΝέα τουριστική επένδυση στην Καλλιθέα – Τι αφορά το νέο ξενοδοχειακό έργο στα Νότια Προάστια της Αθήνας
-
RESIDENTIAL6 ημέρες agoΠώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΜε νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες agoΑπό το 2027 ο επόμενος κύκλος ανάπτυξης νέων IKEA στην Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές εστιάζει ο Όμιλος Φουρλή








