Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Δια χειρός Alstom 11 υπεραστικά ηλεκτρικά τραίνα με μπαταρίες

bizness.gr

Published

on

Ηλεκτροκίνητο τραίνο της Alstom

Η Alstom θα κατασκευάσει, θα παραδώσει και θα συντηρεί μέχρι το 2032 έντεκα ηλεκτρικά τρένα Coradia Continental που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από μπαταρίες για υπεραστικά δρομολόγια στη διαδρομή Λειψία- Chemnitz για λογαριασμό της VMS (Verkehrsverbund Mittelsachsen) και με την υποστήριξη της ZVNL (Zweckverband für den Nahverkehrsraum Leipzig), οι δύο αρμόδιες αρχές αυτής της γραμμής.

Η αξία της σύμβασης ανέρχεται στα €100 εκατομμύρια περίπου. Με αυτή την παραγγελία, η Alstom πλέον θα καλύπτει όλα τα είδη συστημάτων έλξης στην αγορά, καθώς και όλο το φάσμα κινητήρων χωρίς εκπομπές, προσφέροντας από αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες μέχρι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και προηγμένης μορφής έλξη μέσω συσσωρευτών.

Το 2014, η Alstom είχε υπογράψει σύμβαση με την VMS για την παράδοση 29 ηλεκτροκίνητων υπεραστικών τρένων (EMU) Coradia Continental. Προκειμένου να γεφυρωθεί το μήκους 80 χιλιομέτρων τμήμα γραμμής χωρίς ηλεκτροκίνηση μεταξύ των πόλεων του Chemnitz και της Λειψίας, ο φορέας παράγγειλε μια έκδοση ηλεκτρικών τρένων που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από μπαταρίες (BEMU).

Οι νέοι συρμοί θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία το 2023. Θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Alstom Γερμανίας στο Salzgitter, στην Κάτω Σαξονία. Το υποσύστημα έλξης με μπαταρίες σχεδιάζεται και παρέχεται από το εξειδικευμένο κέντρο στον τομέα της έλξης της Alstom στην Tarbes.

“Με μεγάλη υπερηφάνεια προσφέρουμε στις αρμόδιες αρχές μια βιώσιμη και απολύτως ταιριαστή λύση. Σήμερα, η Alstom ξεχωρίζει καθώς μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε μορφή έλξης χωρίς εκπομπές που διατίθεται στην αγορά, ενσωματωμένη σε μια δοκιμασμένη λύση. Ως υπεύθυνη εταιρεία, η Alstom εστιάζει ιδιαίτερα στις βιώσιμες μεταφορές, παρέχοντας τις βέλτιστες λύσεις, που καθιστά αυτό τον τρόπο μετακίνησης όχι μόνο εφικτό, αλλά ταυτόχρονα οικονομικό και ελκυστικό,” δήλωσε ο Gian Luca Erbacci, Senior Vice President της Alstom Ευρώπης.

Οι συρμοί Coradia Continental BEMU θα είναι παρόμοιοι με εκείνους που ήδη εξυπηρετούν τα δρομολόγια Δρέσδης, Riesa και Zwickau. Η κύρια διαφορά έγκειται στις υψηλής απόδοσης μπαταρίες που υπάρχουν εγκατεστημένες στην οροφή τους. Το τρένο, που βασίζεται στο δοκιμασμένο Coradia Continental, αξιοποιεί τη μακρά εμπειρία της Alstom στον τομέα της έλξης μέσω συσσωρευτών, την οποία απέκτησε με το Coradia iLint, τα τραμ Citadis και τον κινητήρα Prima H3.

Το Coradia Continental BEMU διαθέτει αυτονομία για απόσταση έως και 120 χιλιομέτρων και μπορεί να λειτουργήσει με γραμμή επαφής, αλλά και σε τμήματα χωρίς ηλεκτροκίνηση.

Οι συρμοί τριών βαγονιών θα έχουν μήκος 56 μέτρα και θα διαθέτουν 150 καθίσματα. Η μέγιστη ταχύτητά τους σε λειτουργία συσσωρευτή θα φτάνει τα 160 χλμ/ ώρα. Η χωρητικότητα των μπαταριών (υψηλής ισχύος ιόντων λιθίου) υπολογίζεται έτσι ώστε να διασφαλίζει τη λειτουργία χωρίς αλυσοειδή στη γραμμή Chemnitz-Λειψίας, χωρίς καμία παραχώρηση στις επιδόσεις ή την άνεση.

Η σειρά Coradia της Alstom δίνει στις εταιρείες λειτουργίας και στις αρχές μεταφορών τη δυνατότητα να προσφέρουν στους επιβάτες τους υπεραστικά τρένα, τα οποία ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους, παρέχοντας παράλληλα υποδειγματική αξιοπιστία και οικονομική αποδοτικότητα.

Η Alstom δημιούργησε τη σειρά Coradia έτσι ώστε να λειτουργεί με κάθε διαθέσιμο σύστημα τροφοδοσίας χωρίς εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, ηλεκτροκίνησης που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από μπαταρίες και κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Το τελευταίο, με την ονομασία Coradia iLint, το οποίο τροφοδοτείται από κυψέλες καυσίμου και προσφέρει επιδόσεις συγκρίσιμες με αυτές ενός ντιζελοκίνητου τρένου ενώ δεν αποβάλλει τίποτε άλλο εκτός από νερό, εξυπηρετεί επιβατικά δρομολόγια στη Γερμανία εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πρόταση για δημιουργία ταμείου 15 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων

bizness.gr

Published

on

Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη σύσταση ενός ταμείου 15 δισεκ. ευρώ για επενδύσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις που έχουν υποστεί πλήγμα από την κρίση της COVID-19.

Η πρόταση, που πρέπει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις και τους βουλευτές της ΕΕ, έρχεται αφού εταιρίες σε όλο τον κόσμο έγιναν περισσότερο τρωτές σε επιθετικές εξαγορές καθώς μειώθηκαν οι τιμές των μετοχών τους και υπήρξαν λιγότερες χρηματοδοτικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Το νέο αυτό ταμείο θα μπορούσε να αγοράζει ποσοστά, ή να προσφέρει δάνεια, σε στρατηγικές επιχειρήσεις σε κλάδους όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το διάστημα, η άμυνα, οι ψηφιακές και οι ‘πράσινες’ τεχνολογίες, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη βιομηχανία Τιερί Μπρετόν.

Οι ανησυχίες για το πόσο ευπαθείς είναι ορισμένες ευρωπαϊκές εταιρίες αυξήθηκαν τον Μάρτιο ύστερα από αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση ήθελε να εξασφαλίσει πρόσβαση στη γερμανική εταιρία CureVac, μια εταιρία βιοτεχνολογίας που εργάζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το κόστος για εμβόλια. Η Κομισιόν έχει ήδη αντιδράσει, υποσχόμενη 80 εκατ. ευρώ στην CureVac.

Η οικονομική στήριξη της ΕΕ θα διατεθεί σε εταιρίες «που χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια για να συνεχίζουν την επέκτασή τους», δήλωσε ο Μπρετόν, προσθέτοντας ότι αυτό θα επιτρέψει επίσης σε εταιρίες να αρνηθούν τη βοήθεια από ανεπιθύμητους εταίρους.

Το νέο ταμείο είναι πολύ μικρό συγκριτικά με τα μεγάλα κρατικά επενδυτικά ταμεία που έχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να επενδύσουν σε στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις. Ωστόσο, η οικονομική δύναμη πυρός του αναμένεται να ενισχυθεί με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών με εγγυήσεις.

Η Κομισιόν εκτιμά ότι τα 15 δισεκ. ευρώ, τα όποια θα προέλθουν από δανεισμό στις αγορές, «μπορούν να παράξουν επενδύσεις έως 150 δισεκ. ευρώ», την περίοδο 2021-27, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ.

Το ταμείο εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της ΕΕ για στήριξη των επιχειρήσεων. Άλλες προτάσεις περιλαμβάνουν ένα ‘εργαλείο φερεγγυότητας’ ύψους 26 δισεκ. ευρώ που θα προσφέρει προσωρινή στήριξη σε εταιρίες που επλήγησαν από την κρίση της COVID-19 και ένα ταμείο 15,3 δισεκ. ευρώ που θα επενδύει σε μικρότερες εταιρίες και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, την έρευνα και σε κλάδους που σχετίζονται με κοινωνικά ζητήματα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Aeolus στην Intrum

bizness.gr

Published

on

Intrum

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου Aeolusτης PQHΕνιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. από τον Όμιλο Intrum μέσω της εταιρίας ειδικού σκοπού Intrum Hellas DesignatedActivity Company (DAC). Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου ανατίθεται στην IntrumHellas, τον κορυφαίο αδειοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα, μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας (SLA).

Ο κ. Άκης Μπης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Investments για την Ελλάδα, επεσήμανε ότι:

«Ολοκληρώνοντας την εξαγορά του χαρτοφυλακίου Aeolus, επιβεβαιώνουμε το σταθερό επενδυτικό ενδιαφέρον και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε με συνέπεια και στήριξη στην ελληνική αγορά η οποία έχει στρατηγική σημασία για τον Όμιλο Intrum και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrum Hellas και μέλος της Διοικητικής Ομάδας του Ομίλου Intrum, δήλωσε, με αφορμή την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ότι:

«Η εξειδικευμένη τεχνογνωσία και η χρήση σύγχρονων εργαλείων στη διαχείριση απαιτήσεων, καθώς και η μακροχρόνια εμπειρία και οι εξαιρετικές επιδόσεις του Ομίλου στις 24 ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται αποτελούν τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα. Διαχειριζόμαστε τις απαιτήσεις όλων των χαρτοφυλακίων μας με γνώμονα την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των δανειοληπτών, στηρίζοντας παράλληλα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ειδικά στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19».

Το χαρτοφυλάκιο Aeolus αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις λογιστικής αξίας €1,1 δισ. και συνολικής απαίτησης €2,4 δισ.

Η δικηγορική εταιρία Μπερνίτσας ενήργησε ως νομικός σύμβουλος για την Intrum.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διακρίθηκε στα Best Workplace Hellas 2020 η Epsilon Net

bizness.gr

Published

on

Epsilon Net, logo

Με εορταστική διάθεση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Μαΐου, η διαδικτυακή απονομή των Best Workplaces 2020! Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν μπορεί να μην επέτρεψαν φέτος την παραδοσιακή διοργάνωση, ωστόσο η Διοίκηση και το προσωπικό της Epsilon Net συντονίστηκαν online για να πανηγυρίσουν την σημαντική αυτή διάκριση.

Η Epsilon Net βραβεύτηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Great Place to Work, ως Best Workplace Hellas στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της.

Μετά την διαδικτυακή απονομή του βραβείου, η κα. Αναγνώστου δήλωσε:

«Η διάκριση αυτή αποτελεί την κορύφωση σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την Epsilon Net που γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της με μια σειρά δράσεων για τους εργαζόμενους της, αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Η βράβευση αυτή μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ευθύνη και τη δέσμευσή μας να διατηρήσουμε το άριστο περιβάλλον, να εφαρμόζουμε βέλτιστες πρακτικές διοίκησης, αλλά και να προσφέρουμε σημαντικές παροχές προς τους ανθρώπους μας. Θα θέλαμε να αφιερώσουμε αυτή την διάκριση στους 400 εργαζομένους της Epsilon Net και να τους ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη, το χαμόγελο και το πάθος που αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας».

Η λίστα των Best Workplaces είναι η μεγαλύτερη έρευνα εργασιακού περιβάλλοντος με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες. Πρόκειται για μια έρευνα αξιολόγησης των συνθηκών του περιβάλλοντος που ο εργαζόμενος ασκεί τα καθήκοντά του και ανάδειξης των επιχειρήσεων που έχουν στόχο την προώθηση της κουλτούρας ενός άριστου εργασιακού περιβάλλοντος.

Continue Reading
Advertisement

Trending