Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Η ανοικοδόμηση της οικονομίας στο επίκεντρο του 3rd InvestGR Forum

bizness.gr

Published

on

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position ολοκληρώθηκε χθες με το πάνελ συζήτησης με θέμα: “Επανοικοδομώντας τη Νέα Οικονομία”.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και οι Τάσος Ιωσηφίδης Partner, Head of Strategy & Transactions for Greece and the South Cluster of Central, Southeast Europe & Central Asia (CESA), EY Greece -, Χάρης Μπρουμίδης – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Greece -, Νίκος Γιαννουσάς – Διευθύνων Σύμβουλος Volvo Car Hellas -, Ριχάρδος Λαμπίρης – Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ -, Παναγιώτης Ζήκος – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος OTIS Greece & Cyprus, ενώ συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος, κα Κατερίνα Γαλανού.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέρθηκε στους άξονες – κλειδιά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, λέγοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά βαθιάς ύφεσης. Ευελπιστούμε – και όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν – ότι θα είναι παροδική και το 2021 θα είναι έτος υψηλής και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Η πραγματικότητα είναι ότι η υγειονομική κρίση άλλαξε προτεραιότητες σε παγκόσμιο, πανευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες χώρες, τα καταφέραμε καλύτερα.

Ενόψει του 2021 και υπό το βασικό σενάριο της επιτυχούς αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, προσδοκούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει υψηλή οικονομική μεγέθυνση, η οποία θα εδράζεται, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, στην εφαρμογή μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, με τη σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών, στη συνέχιση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, στην προώθηση δημόσιων επενδύσεων και στη στήριξη ιδιωτικών επενδυτικών πρωτοβουλιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, αξιοποιώντας, για την υλοποίηση αυτών των πολιτικών, τους πόρους που θα αρχίσουν να εισρέουν από το Ταμείο Ανάκαμψης από το 2021 και μετά».

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι στόχος είναι η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, για να σημειώσει: «Πάνω από το 60% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να διατεθεί στην πράσινη οικονομία και την ψηφιοποίηση. Είναι, λοιπόν, ευθύνη της χώρας να καταθέσει, γρήγορα και έγκαιρα, σοβαρές και ώριμες προτάσεις πάνω σε αυτούς τους άξονες», καταλήγοντας ως εξής: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές αλλαγές και φιλοεπενδυτικές πολιτικές – πολλές από τις οποίες ήδη υλοποιούμε -, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ισχυρή, βιώσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάκαμψη».

Ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος και Επικεφαλής του Τμήματος Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της EY για την Ελλάδα και τον Νότιο Τομέα της περιοχής Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), σχολίασε την αυξημένη προσοχή που συγκεντρώνουν τα έργα υποδομών στη χώρα μας, εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση συντηρεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα – το οποίο προϋπήρχε της πανδημίας – σε μία δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, προχωρώντας σε μια πιο επιθετική αξιοποίηση των εργαλείων των αποκρατικοποιήσεων, των παραχωρήσεων σε ιδιώτες και των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ)», παρατηρώντας, παράλληλα, ότι «η στρατηγική απολιγνιτοποίησης και η επιτάχυνση του λανσαρίσματος του 5G, επίσης συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, διατηρώντας ψηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον για υποδομές ΑΠΕ και ψηφιακών εφαρμογών υψηλής προστιθέμενης αξίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα έργα ΣΔΙΤ, σημειώνοντας ότι «αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας σε αυτή την ιδιαιτέρως απαιτητική περίοδο, καθώς δημιουργούν θέσεις εργασίας και έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για πολλούς κλάδους», ενώ τόνισε ότι είναι κρίσιμο να αναζητηθεί σταδιακά η επέκτασή τους, πέρα των παραδοσιακών υποδομών, όπως οι αυτοκινητόδρομοι και οι κτηριακές υποδομές του Δημοσίου, και σε άλλους τομείς υποδομών, όπως στη διαχείριση απορριμμάτων, την υγεία, την αγροτική παραγωγή και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, αναφέρθηκε στην παρέμβασή του στο πώς οι ψηφιακές υποδομές και τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας: «Στην τελευταία δεκαετία της μεγάλης αβεβαιότητας, η Vodafone επένδυσε στην Ελλάδα πάνω από 2 δισ. ευρώ. Προχωρήσαμε πρώτοι σε μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, αλλάζοντας την αγορά. Και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας μας.

Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μίας ιστορικής ευκαιρίας να χρηματοδοτήσει και να καλύψει το κενό τομέων στους οποίους διαχρονικά υστερεί. Για εμάς, τέσσερις θα πρέπει να είναι οι πυλώνες εφαρμογής του επικείμενου ελληνικού σχεδίου: Ψηφιακές δεξιότητες, 5G, ψηφιοποίηση επιχειρήσεων, ψηφιακό κράτος», για να καταλήξει: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει πίσω. Η ώρα είναι τώρα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, κ. Νίκος Γιαννουσάς, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδύσεις στις υποδομές, είπε: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αυτό που πρέπει να βελτιωθεί είναι το πλαίσιο για τα υβριδικά οχήματα, κάτι το οποίο θα βοηθήσει και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης».

Στην ερώτηση για το τι θα ζητούσε ένας εκπρόσωπος μιας εταιρείας αυτοκινήτων από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν και οι εταιρείες να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Ελλάδα, ο κ. Γιαννουσάς ανέφερε: «Το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ και το ταλέντο του Έλληνα. Θα θέλαμε να συνεχίσει η κυβέρνηση τα έως σήμερα σωστά βήματα, στηρίζοντας την αγορά του καινούριου αυτοκινήτου και τη βελτίωση των όρων ασφάλειας και ελέγχου των ΚΤΕΟ».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, αναφέρθηκε στο πώς δημιουργείται υπεραξία μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του ΟΤΕ ως μιας από τις πιο επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και πώς αυτή διαχέεται πέραν των οικονομικών μεγεθών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το σύνολο του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ έχει απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, την κοινωνία και την επενδυτική κοινότητα».

Ακολούθως, ο κ. Λαμπίρης περιέγραψε πως εξελίσσεται το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αυτή την περίοδο και τι οφέλη έχουμε να προσδοκούμε, τονίζοντας: «Είναι χρέος μας να προσαρμοζόμαστε δυναμικά και να επιλύουμε τις επιπλέον δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας, ώστε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας και να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας τη χώρα».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OTIS Greece & Cyprus, κ. Παναγιώτης Ζήκος, έδωσε τη δική του οπτική γωνία ως προς το ποιες είναι οι υποδομές που θα πρέπει να έχουμε, ώστε να έρθουν οι ξένες επενδύσεις πιο γρήγορα στη χώρα, λέγοντας: «Έργα υποδομών που σιγά σιγά «ξεπαγώνουν» και αναμένεται να δώσουν τεράστια δυναμική στον κατασκευαστικό κλάδο και στο σύνολο της οικονομίας – το Ελληνικό, η νέα γραμμή του μετρό, ο εμβληματικός πύργος του Πειραιά-, έργα με μεγάλο όγκο που θα δώσουν ώθηση σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Αλλά και άυλες υποδομές σε εκπαιδευτικά προγράμματα και κύκλους σπουδών προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της νέας τάξης πραγμάτων, που θα βοηθήσουν τους νέους να βρουν διεξόδους σε τεχνικά επαγγέλματα απαραίτητα για τη σωστή εκτέλεση και εκμετάλλευση των επενδύσεων σε έργα υποδομών».

Ο κ. Ζήκος κατέληξε, αναφερόμενος στο πόσο σημαντική είναι η έννοια του ψηφιακού μετασχηματισμού και σε ποιο βαθμό μπορεί η πολιτεία να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια, λέγοντας: «Είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που επενδύσαμε και υλοποιήσαμε σε υποδομή blockchain, ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα έξυπνων συμβολαίων (smart contracts), που θα δώσει στους πελάτες μας ένα διαφανές, αδιάβλητο, απομακρυσμένο σύστημα παρακολούθησης του εξοπλισμού τους. Για να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, για να τολμήσουν όλοι τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, από το κράτος αναμένεται επιβράβευση, κίνητρα και ανταποδοτικά οφέλη».

SPECIAL EDITIONS

Ανακοινώθηκε η έναρξη του νέου προγράμματος Endeavor Scale-up

bizness.gr

Published

on

Το νέο πρόγραμμα της Endeavor Greece απευθύνεται σε τεχνολογικές εταιρείες που βρίσκονται σε στάδιο χρηματοδότησης Seed ή Series A και έχουν ιδρυθεί από Έλληνες επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για εταιρείες που έχουν την προοπτική να σημειώσουν μεγάλες επιτυχίες και να γίνουν το επόμενο success story της Ελλάδας, ακολουθώντας τον δρόμο που έχουν χαράξει εταιρείες-μέλη της Endeavor όπως η Instashop και η Softomotive.

“Η Endeavor, από το 1997 μέχρι σήμερα, έχει επιλέξει στο παγκόσμιο δίκτυο της 2.089 επιχειρηματίες από 40 χώρες που έχουν την δυναμική – και πολλοί έχουν ήδη καταφέρει – να πετύχουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει ο οργανισμός εδώ και 23 χρόνια στην επιλογή και υποστήριξη ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρηματιών, γνωρίζουμε ποια χαρακτηριστικά μιας εταιρίας την κάνουν να ξεχωρίζει, και άρα αυξάνουν τις πιθανότητες μελλοντικής επιτυχίας της.” δήλωσε ο Παναγιώτης Καραμπίνης.

Έτσι, ο παγκόσμιος οργανισμός επιλέγει να ανοίξει το δίκτυό του, μέσω του προγράμματος Endeavor Scale-Up, σε ακόμη περισσότερες πολλά υποσχόμενες εταιρείες, που έχουν μέχρι στιγμής πετύχει είτε α) να λάβουν συνολική χρηματοδότηση μεγαλύτερη των €5εκ., είτε β) να έχουν συγκεντρώσει στον Seed γύρο τους περισσότερα από €2εκ., είτε γ) να έχουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) που ξεπερνά το 75% τα 3 τελευταία έτη.

Η επιλογή των εταιρειών γίνεται μέσω ενός Τοπικού Πάνελ Επιλογής, που αποτελείται από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και μέντορες του οργανισμού. Κάθε έξι μήνες, οι αξιολογητές πραγματοποιούν συναντήσεις με τους υποψήφιους επιχειρηματίες και θα επιλέγουν τις επόμενες 10 εταιρείες που θα εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Endeavor Scale-up, θα διαρκεί από 6 έως 18 μήνες και έχει σκοπό να συμβάλει από νωρίς στη διεθνή ανάπτυξη των επιλεγμένων εταιριών και τελικά να οδηγήσει στην ένταξή τους στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, ως Endeavor Entrepreneurs.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγική καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες, χρηματοδότηση μέσω του διεθνούς δικτύου επενδυτών της Endeavor, αλλά και ταλέντο, αξιοποιώντας τη συνεργασία του οργανισμού με πανεπιστήμια και επιχειρήσεις διεθνώς.

Επίσης, οι επιλεγμένες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, αποκτώντας, έτσι, πρόσβαση στο δίκτυο και τα μέλη του οργανισμού παγκοσμίως.

Οι εταιρείες που επελέγησαν να συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος προέρχονται από πληθώρα διαφορετικών κλάδων στο χώρο της τεχνολογίας. Από τον κλάδο των Data & Analytics οι Baresquare και Convert Group, από το Healthcare οι Brainomix, Feel, Doctoranytime, Lifebit, Saphetor και Intelligencia, η Deepsea από Marinetech και η Netronix από IoT/Smart Cities.

Από τον κλάδο του Fintech επελέγησαν οι Norbloc και Oktopay, η Tomorrow (MoRo) από Automotive/Smartcities, οι Proto.io και Geekbot από ESS και η Spotawheel από τον κλάδο του eCommerce. Τέλος, στο πρόγραμμα εντάσσονται η Augmenta από Agritech και η Hack The Box από Cyber Security.

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Επιχειρηματικές συναντήσεις Ελλάδας – Αυστρίας μέσω της Advantage Austria

bizness.gr

Published

on

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την ADVANTAGE AUSTRIA – το Εμπορικό Τμήμα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, θα υποδεχθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 9:00 π.μ., επιχειρηματική αποστολή από την Αυστρία, στο ΕΒΕΑ, όπου θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών.

Λόγω των συνθηκών που θέτει η πανδημία του Covid-19, δεν θα πραγματοποιηθεί φόρουμ και ομιλίες, παρά μόνο στοχευμένα ραντεβού μεταξύ των Ελλήνων και Αυστριακών επιχειρηματιών. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις θα διεξαχθούν σε δύο ομάδες, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από 9 αυστριακές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους εξής κλάδους: τρόφιμα, ενδύματα, δομικά υλικά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας ηλικιωμένων, υπηρεσίες τουριστικού marketing, εμπόριο επαγγελματικών πλυντηρίων πιάτων και συστημάτων υγιεινής Ho.Re.Ca.

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Ημερίδα για τις τεχνολογίες ασφάλειας στις επιχειρήσεις από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

bizness.gr

Published

on

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Στις τεχνολογίες ασφάλειας για επιχειρήσεις και βιομηχανίες και τη σημασία που αποκτά η εφαρμογή αυτών στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και των αυξανόμενων εξωτερικών κινδύνων, εστιάζει η ψηφιακή ημερίδα με τίτλο: “Security Solutions Made in Germany – Πολιτική προστασία: Νέες τεχνολογίες και εφαρμογές”, που διοργανώνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Η e-Ημερίδα απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις και σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που ενδιαφέρονται για λύσεις ασφάλειας και πρόληψης με στόχο τη μείωση του επιχειρησιακού και οργανωτικού κινδύνου.

Τα επίκαιρα γεγονότα της εποχής στα θέματα υγείας, προστασίας και ασφάλειας και η αυξανόμενη ένταξη της τεχνολογίας στο σύγχρονο επιχειρείν καθιστούν τις τεχνολογίες ασφάλειας και προστασίας απαραίτητες για την οικονομία. Η άμεση αναγνώριση κρίσιμων καταστάσεων για τη λήψη κατάλληλων αποφάσεων, η ανάλυση δεδομένων καθώς και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων συμβάλλουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την ανάπτυξη αλλά και την βέλτιστη απόδοση επενδύσεων.

Συμμετοχή 13 γερμανικών επιχειρήσεων

Στην εκδήλωση, 13 γερμανικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε ψηφιακή επιχειρηματική αποστολή, θα παρουσιάσουν τεχνολογίες αιχμής για την αντιμετώπιση κρίσεων, την πρόληψη κινδύνων, την προστασία των εγκαταστάσεων και του προσωπικού αλλά και την ενίσχυση ασφάλειας των υποδομών πληροφορικής.

Οι τεχνολογικές προτάσεις περιλαμβάνουν λύσεις, όπως αντιβακτηριδιακό φωτισμό και εξαερισμό για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, τεχνολογίες ελέγχου εισόδων, λύσεις λογισμικού συστημάτων επιτήρησης και βιομετρικούς σαρωτές, εξοπλισμό ατομικής προστασίας για την πρόληψη και προστασία του κοινού αλλά και των εργαζομένων και εξοπλισμό διάσωσης και σωσίβια. Η ενότητα για τις ψηφιακές λύσεις περιλαμβάνει Incident Management, Data Protection και Cloud υπηρεσίες, Cyber security, smart shopfloor και ID-Solutions.

Οι ομιλίες

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν o Επικεφαλής του Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Michael Dorn και εκπρόσωπος από το Τμήμα Ασφάλειας και Άμυνας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κα Birgit Banße.

Από την ελληνική πλευρά, στην εκδήλωση θα απευθύνει ομιλία ο Αντιπύραρχος και Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Γεωργίου, ενώ το κλείσιμο θα κάνει ο Διευθυντής Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Δρίβας.

Από τη γερμανική πλευρά, στέλεχος του Συλλόγου Τεχνολογιών Ασφάλειας VfS e.V. θα αναφερθεί σε best practices της Γερμανίας, ενώ, για να καλυφθεί η θεματολογία περί καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών, έχει προσκληθεί εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ψηφιακών Ερευνών.

Επιχειρήσεις ή και φορείς, που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις, μπορούν να ανατρέξουν στα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της επιχειρηματικής αποστολής, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου και να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στην ενότητα εκδηλώσεις, ή να επικοινωνούν στο τηλ. 2310 32 77 33/ -34. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται online δήλωση συμμετοχής έως τις 30 Οκτωβρίου.

Continue Reading
SPECIAL EDITIONS3 ώρες ago

Ανακοινώθηκε η έναρξη του νέου προγράμματος Endeavor Scale-up

ΔΙΕΘΝΗ3 ώρες ago

Συνεχίστηκε και το Σεπτέμβριο η αύξησε σε δάνεια και καταθέσεις στην Ευρωζώνη

Επιχειρηματικό πάρκο Οινοφύτων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 ώρες ago

Προχωρά ο σχεδιασμός για το πρώτο Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης

Νέο ΕΣΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ώρες ago

Ξεκινά νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για επιδοτήσεις στην αλιεία

ΔΙΕΘΝΗ5 ώρες ago

Ισπανία: η πανδημία έφερε ανεργία και τη μεγαλύτερη μείωση ΑΕΠ στην Ε.Ε.

SPECIAL EDITIONS6 ώρες ago

Επιχειρηματικές συναντήσεις Ελλάδας – Αυστρίας μέσω της Advantage Austria

ΕΒΕΠ, Είσοδος στο κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ6 ώρες ago

ΕΒΕΠ: ικανοποίηση για το νέο πτωχευτικό κώδικα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ7 ώρες ago

Δύο συνδιασκέψεις σε Ελλάδα και Ισραήλ το 2021 για οικονομική συνεργασία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ8 ώρες ago

Ξεκινά η απόδοση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ – Οι αλλαγές που έρχονται

Ταμειακή μηχανή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ8 ώρες ago

Έως 31/12 η απόσυρση των ταμειακών μηχανών που δε μπορούν να συνδεθούν online

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ4 μήνες ago

Νέα προσπάθεια για δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα – Ποιά περιοχή βρίσκεται στο στόχαστρο

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ3 μήνες ago

Σε εξέλιξη τα έργα στο πρώτο One&Only πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης, στην Κέα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ2 έτη ago

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Χρηματοδότηση, Βρυξέλλες και μπουλντόζες για το βόρειο τμήμα Τρικαλα-Εγνατία

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ4 μήνες ago

[VIDEO] Δείτε τα δύο νέα υπερπολυτελή resorts και γήπεδα golf στο Costa Navarino

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ4 μήνες ago

4 εμβληματικά κτιριακά projects στην “Αθηναϊκή Ριβιέρα”

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Αναμένονται εξελίξεις για τη μεγάλη επένδυση “Cambas Project” στην Παλλήνη

Καταναλωτές σε mall
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Στα σκαριά 4 νέα εμπορικά κέντρα στην Αττική

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ4 μήνες ago

Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά – Δείτε πώς θα μεταμορφωθεί (φωτό)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 έτος ago

Μετατίθεται η παράδοση των σταθμών Μετρό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ

The Lynx Mountain Resort & Casino Florina
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ12 μήνες ago

Άνοιξε το καζίνο στο Ξενία Φλώρινας – Το brand υπό το οποίο επαναλειτουργεί το ξενοδοχείο

Advertisement

Trending