Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Η επόμενη ημέρα μετά το mega deal της Sani/Ikos – Οι επενδύσεις και τα νέα 5άστερα στην Ελλάδα

Παύλος Ρίζος

Published

on

Πηγή: Sani / Ikos
Πηγή: Sani / Ikos

Η επόμενη ημέρα μετά το mega deal της Sani/Ikos φέρνει νέες επενδύσεις και 5άστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Νότια Ευρώπη.

Με την GIC πλέον ως βασικό της μέτοχο (μαζί με τους ιδρυτές Σταύρο Ανδρεάδη, Ανδρέα Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin), θα υλοποιηθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 900 εκατ. ευρώ.

Αυτό περιλαμβάνει νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα (σε Κρήτη και Κέρκυρα) αλλά και νέα openings σε Ισπανία (Μαγιόρκα) και Πορτογαλία (Αλγκάβρε).

Πηγή: Sani / Ikos Group

Πηγή: Sani / Ikos Group

Η αποτίμηση του ομίλου ξεπερνά τα 2,3 δισ. ευρώ και η πρόσφατη συμφωνία με τη GIC, που αποτελεί το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης, αποτελεί παγκοσμίου κλάσης και μεγέθους deal στο χώρο του τουρισμού.

Μάλιστα, μιλώντας την Παρασκευή στον ΣΚΑΙ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τη χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη συμφωνία στον κλάδο του τουρισμού παγκοσμίως μετά την πανδημία.

Σημείωσε μάλιστα ότι μια τέτοια συμφωνία αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό και τις προοπτικές του τα επόμενα χρόνια, καθώς σηματοδοτεί νέες θέσεις εργασίας και φόρους στα κρατικά ταμεία της χώρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι δίνει και σήμα στις διεθνείς αγορές ότι πολύ σοβαροί επενδυτές επενδύουν στην ελληνική οικονομία και τουρισμό.

Ο Όμιλος Sani/Ikos, μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort & Ikos Resorts, λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει 10 μοναδικά, ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (ΧαλκιδικήΚέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Marbella/Estepona), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.

Μάλιστα, η χρηματοδότηση δε φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για τον όμιλο, προκειμένου να χρηματοδοτεί τις επενδύσεις του, καθώς μόλις το καλοκαίρι του 2021 κατάφερε να “σηκώσει” 300 εκατομμύρια ευρώ από την αγορά, μέσω εταιρικού ομολόγου.

Το ομόλογο ήρθε σε συνέχεια της αναδιάρθρωσης του ομίλου με την ενοποίηση των δραστηριοτήτων του σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάτω από μια εταιρεία, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση, τις οικονομίες κλίμακας αλλά και τη μεγαλύτερη ευελιξία και ευχέρεια χρηματοδότησης.

Το mega deal με την GIC

Πριν λίγες ημέρες ο Όμιλος Sani/Ikos, κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος στη Μεσόγειο, και η GIC, διεθνής θεσμικός επενδυτής, προχωρούν σε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας η GIC γίνεται βασικός μέτοχος του Ομίλου μαζί με τη διοικητική του ομάδα.

Για τη συναλλαγή αυτή, η αξία του Ομίλου Sani/Ikos αποτιμάται στα €2,3 δισ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δ’ τριμήνου 2022 και υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.

Υπό τη διοίκηση των ιδρυτών του, Σταύρου Ανδρεάδη, Ανδρέα Ανδρεάδη και Mathieu Guillemin, οι οποίοι παραμένουν βασικοί μέτοχοι, ο Όμιλος Sani/Ikos έχει εξελιχθεί από το εμβληματικό Sani Resort στην Χαλκιδική, που ιδρύθηκε από την οικογένεια Ανδρεάδη, στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο και πιο επιτυχημένο ξενοδοχειακό όμιλο, που λειτουργεί ιδιόκτητα θέρετρα πολυτελείας σε όλη την Μεσόγειο.

Από την ίδρυσή του το 2015, ο Όμιλος κατάφερε να τετραπλασιάσει το μέγεθος και τα περιουσιακά του στοιχεία, έχοντας την υποστήριξη επενδυτικών σχημάτων, στα οποία περιλαμβάνονται η Oaktree Capital Management L.P. καθώς και οι Goldman Sachs Asset Management, Moonstone, Florac και Hermes GPE, που μεταβιβάζουν το μερίδιό τους στην GIC, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Τη διοίκηση του Ομίλου Sani/Ikos συνεχίζουν να ασκούν, ως Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Co-Managing Partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Mathieu Guillemin, ενώ ο Σταύρος Ανδρεάδης γίνεται Επίτιμος Πρόεδρος του Ομίλου.

Η νέα στρατηγική συμμαχία με την GIC θα ενισχύσει περαιτέρω τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του φιλόδοξου 5ετούς επενδυτικού πλάνου του Ομίλου Sani/Ikos, ύψους άνω των €900 εκατ., που θα συμβάλει στη στήριξη των τοπικών οικονομιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη Μεσόγειο.

Το Sani Resort στη Χαλκιδική - Πηγή: Sani / Ikos Group

Το Sani Resort στη Χαλκιδική – Πηγή: Sani / Ikos Group

Το φιλόδοξο 5ετές επενδυτικό πλάνο – Σε ποιά ελληνικά νησιά θα ανοίξουν νέα θέρετρα

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι δύο νέες 5άστερες ξενοδοχειακές επενδύσεις του ομίλου Sani / Ikos σε Κέρκυρα και Κρήτη, ενώ παράλληλα η εταιρεία ηγείται στην ελληνική “απόβαση” στην Ιβηρική χερσόνησο.

Με δυνατό χαρτοφυλάκιο resorts ήδη, ισχυρούς μετόχους παγκοσμίου κλάσης αλλά και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση, η Sani / Ikos φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των πολυτελών resorts στη Μεσόγειο.

Ήδη προγραμματίζει νέες επενδύσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία, διευρύνοντας το πορτφόλιο της αλλά και διασπείροντας τον κίνδυνο, μέσω της δραστηριοποίησής της σε νέες αγορές.

Οι δύο 5άστερες επενδύσεις σε Κέρκυρα και Κρήτη

Το νέο πολυτελές resort 5 αστέρων στην Κρήτη θα αναπτυχθεί σε έκταση 200 στρεμμάτων στον κόλπο της Κισσάμου.

Για το λόγο αυτό ο όμιλος αγόρασε περισσότερα από 30 διαφορετικά οικόπεδα στην περιοχή και προετοιμάζει την έναρξη της μεγάλης επένδυσης.

Το νέο Ikos Kissamos θα έχει δυναμικότητα 400 δωματίων, σουιτών και bungalows, και θα αναπτυχθεί κατά μήκος ενός παραλιακού μετώπου 600 μέτρων.

Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 125 εκ. ευρώ και ο ορίζοντας έναρξης εργασιών τοποθετείται το 2023, με πρόβλεψη για έναρξη λειτουργίας τη σεζόν του 2025.

Αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Δείτε εικόνες από την έκταση που θα γίνει το νέο resort Ikos Kissamos.

(πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγαλύτερη ανάλυση)

Εν τω μεταξύ, στην Κέρκυρα, σε μία έκταση 245 στρεμμάτων δίπλα στο υφιστάμενο Ikos Dassia, ετοιμάζει η εταιρεία το νέο της ξενοδοχείο 5 αστέρων με την ονομασία Ikos Odisia.

Αρχικά, προγραμματιζόταν να αναπτυχθεί resort με πολυτελές ξενοδοχείο αλλά και τουριστικές κατοικίες. Ωστόσο, τα σχέδια τελικά άλλαξαν και στη θέση του θα δημιουργηθεί το 5 αστέρων Ikos Odisia.

Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση της δυναμικότητας του νέου ξενοδοχείου κατά 70 κλίνες, από 734 κλίνες, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, σε 804 κλίνες. Συνολικά θα διαθέτει 395 δωμάτια, σουίτες και bungalows.

Πλέον η επένδυση θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με εστιατόρια, χώρους πελατών και βοηθητικοούς χώρους, 2 διώροφες πτέρυγες δωματίων, 27 διώροφα bungalows τύπου standard, 9 ισόγεια bungalows τύπου deluxe με ατομικές πισίνες, 13 διώροφα bungalows τύπου deluxe, 7 διώροφες βίλες με ατομικές πισίνες, τέσσερα ισόγεια κτίρια εστιατορίων και ένα ισόγειο κέντρο αναζωογόνησης με εσωτερική πισίνα.

Το Ikos Odisia αποτελεί μια επένδυση 125 εκ. ευρώ και αναμένεται να λειτουργήσει τη σεζόν του 2023.

Φορέας του έργου είναι η CORFU GARDENS Α.Κ.ΤΕ.ΞΕ. ΑΕ.

Ikos Odisia - Πηγή: Ikos Resorts

Ikos Odisia – Πηγή: Ikos Resorts

Οι επεκτάσεις υφιστάμενων resorts

Ο όμιλος δρομολογεί παράλληλα και επενδυτικό έργο σε δύο υφιστάμενες μονάδες του.

Στην Ελλάδα, πρόκειται να δαπανήσει 13 εκ. ευρώ στο Porto Sani στο Sani Resort στη Χαλκιδική, για 50 νέες σουίτες, πισίνες, εστιατόρια και χώρους για παιδιά.

Επίσης, στο Ikos Andalusia, στην Μαρμπέγια της Ισπανίας, που άνοιξε μόλις το 2021, προγραμματίζει επένδυση 17 εκ. ευρώ για 19 νέες σουίτες και βίλες, εστιατόρια και πισίνες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τ0 2023.

Η επέκταση στην Ιβηρική χερσόνησο

Ο όμιλος επεκτείνεται όμως και εκτός Ελλάδας με νέες μεγάλες επενδύσεις σε Ισπανία, όπου είχε ήδη παρουσία, αλλά και την Πορτογαλία.

Τον Αύγουστο του 2021 προχώρησε σε συμφωνία με τον ισπανικό όμιλο Roxa για την εξαγορά του Blau Porto Petro στην Mallorca, με στόχο την αναβάθμισή του σε πολυτελές resort πέντε αστέρων. Το resort θα λειτουργήσει με το νέο όνομα Ikos Porto Petro, από το Μάιο του 2023. Η επένδυση υπολογίζεται να αγγίξει τα 110 εκ. ευρώ.

Στην Πορτογαλία, αγόρασε τη μονάδα Alfamar Beach Resort στο Algarve όπου από το 2024-2025 θα λειτουργήσει το νέο Ikos Cortesia, μετά από πλήρη ανακατασκευή και επέκταση. Το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 140 εκ. ευρώ.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Piraeus Retail Park - Φωτό: Trade Estates
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ4 ώρες ago

Ανοίγει το νέο εμπορικό πάρκο της Trade Estates στο Ηράκλειο – Και δεύτερο retail park “στα σκαριά” στην πόλη

Golden Milos Beach House by Domotel - Πηγή: Domotel
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Ξεκινά το Μάιο το νέο ξενοδοχείο Golden Milos Beach House από την Domotel – Πού βρίσκεται

REAL ESTATE23 ώρες ago

To 25% της Prosperty απέκτησε η Eurobank – Πώς θα προωθήσει άμεσα μέσω της πλατφόρμας 800 ακίνητα στην αγορά

Τα κεντρικά γραφεία της Prodea Investments - Πηγή: Prodea Investments
REAL ESTATE24 ώρες ago

Εκτινάχθηκαν ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της Prodea το 2024 – Σε ποιά στρατηγική κίνηση οφείλονται

Ζάκυνθος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Διονύσης Παπαντώνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Στα σκαριά” 4 νέα έργα για ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο

Wyndham Corfu Acharavi - Πηγή: Wyndham Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Μέσω της Wyndham επεκτείνεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά η καναδική Mercan – Σε ποιό γνωστό ξενοδοχείο της Κέρκυρας επενδύει

Κέρκυρα - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

5 νέες επενδύσεις για ξενοδοχεία στα Ιόνια Νησιά – Δείτε σε ποιά νησιά θα γίνουν

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
REAL ESTATE1 ημέρα ago

Προσιτή κατοικία: 9 παράγοντες που επηρεάζουν την προσφορά και ζήτηση – Τι δείχνει έρευνα της Alpha Bank

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Τα έργα στο Μινιόν - Φωτό: POOL / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / EUROKINISSI
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Σε φάση ολοκλήρωσης το νέο Μινιόν – Ποιοί είναι οι ένοικοι των γραφείων και καταστημάτων

Το ακίνητο της οδού Κοραή που θα ανακαινίσει η Dimand για την Piraeus Bank - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Ξεκίνησαν τα έργα για το νέο κτίριο της Πειραιώς στην Κοραή – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο της Dimand

Πηγή: Google Maps
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Μέσω Αναπτυξιακού προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

“Στα σκαριά” 5 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Λήμνος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: Βασίλης Πρωτόπαπας / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση “στα σκαριά” στη Λήμνο – Τι περιλαμβάνει το Master Plan του Limnos Resort

Πηγή: Blend Development
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεωφόρο Συγγρού – Ποιά άλλα έργα υλοποιεί στην Αθήνα η Blend Development

Η νέα 5άστερη ξενοδοχειακή μονάδα στην Κύμη Ευβοίας - Πηγή: ΥΠΕΝ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

The Syndesis Hub - Πηγή: Ten Brinke
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό – Ποιός όμιλος επενδύει στο ακίνητο

KERANIS Residences - Πηγή: Mercan Greece
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

Σε νέα “εποχή” περνά το ιστορικό κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ στον Πειραιά – Πώς θα μετατραπεί σε KERANIS Residences από την καναδική MERCAN

The Ilisian - Πηγή: Ionian Hotel Enterprises
RESIDENTIAL2 ημέρες ago

[VIDEO] The Ilisian: πώς προχωρά το μεγάλο έργο μεταμόρφωσης του πρώην Hilton της Αθήνας

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

[VIDEO] The Ellinikon: “ψηλώνει” και άλλο ο “πράσινος” ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

Athens Riviera Falirikon - QG Investments / 314 Architecture Studio
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησαν τα έργα για τη νέα οικιστική επένδυση Athens Sansiveria στο Παλαιό Φάληρο – Πώς θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει

The Grid - Πηγή: ΤΕΡΝΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ποιά είναι τα 4 μεγάλα έργα για νέα “πράσινα” κτίρια γραφείων στο Μαρούσι που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ

Το νέο οικιστικό έργο στην οδό Λόντου 42, στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε νέα οικιστική επένδυση στη Γλυφάδα η Ten Brinke

Piraeus Gate - Πηγή: DKG Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Piraeus Gate: πώς θα μεταμορφωθεί μια ολόκληρη περιοχή στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: πώς προχωρούν τα μεγάλα έργα real estate στο Ελληνικό – “Σηκώθηκε” και άλλο ο Riviera Tower

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Γορτυνίας 7 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη τα έργα για μια ακόμη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Πηγή: LAMDA Development
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα έργα στο Ελληνικό

To οικιστικό έργο της Ten Brinke στην οδό Άρτης 13 στη Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).