Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Η UPS Foundation υποστηρίζει οργανισμούς όπως η UNICEF, στη «μάχη» με τον κορονοϊό

bizness.gr

Published

on

UPS

Το ίδρυμα UPS Foundation, που ηγείται των ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών της UPS (NYSE: UPS) διεθνώς, ανακοίνωσε ότι εντείνει την ανταπόκρισή της στην πρόκληση του νέου κορονοϊού, δρομολογώντας επιχορηγήσεις που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, ανθρωπιστικούς φορείς, τοπικές μη κερδοσκοπικές αλλά και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η υποστήριξη περιλαμβάνει τη συνεργασία με περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις αλλά και την παροχή υπηρεσιών σε είδος στον τομέα των μεταφορών, της συμβουλευτικής σχετικά με την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και συνεισφορές σε μετρητά για την επιτάχυνση της διανομής εξοπλισμού προστασίας σε εργαζομένους στον τομέα της υγείας και σε άλλους ζωτικούς τομείς για τις τοπικές κοινωνίες.

«Το UPS Foundation και η UPS έχουν μεγάλη εμπειρία στην παροχή βοήθειας σε κοινότητες που πρέπει να προετοιμαστούν, να ανταποκριθούν αλλά και να ανακάμψουν έπειτα από την ξαφνική εμφάνιση παρατεταμένων κρίσεων. Η εμπειρία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα παροχής κρίσιμης υποστήριξης στους εταίρους μας κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης περιόδου», δήλωσε ο Eduardo Martinez, πρόεδρος του UPS Foundation και UPS Chief Diversity and Inclusion Officer.

«Εδώ και χρόνια – σχεδόν δεκαετίες, σε ορισμένες περιπτώσεις- έχουμε πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε, να προσφέρουμε έμπνευση ο ένας τον άλλον και να αξιοποιήσουμε τάχιστα την τεχνογνωσία μας και τις δυνατότητες υποστήριξης που διαθέτουμε, για την υλοποίηση ουσιαστικών ενεργειών υπέρ της ζωής», συνέχισε.

Υποστήριξη θα λάβουν οι ακόλουθοι οργανισμοί:

 • United Way Worldwide: Υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και ηλικιωμένων, με την παροχή φαγητού αλλά και οικονομικής βοήθειας.
 • Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός: Ο οργανισμός αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη αίματος εξαιτίας του πρωτόγνωρου αριθμού ακυρώσεων σε αιμοδοσίες. Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει τον οργανισμό να διατηρήσει τα αποθέματα αίματος που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των συστημάτων δημόσιας υγείας σε όλη την Αμερική.
 • Salvation Army: Ο οργανισμός εστιάζει στην παροχή στέγης και τροφής για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
 • Operation Hope: Υποστήριξη της εθνικής υποδομής για την ανταπόκριση σε κρίσεις, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης των Η.Π.Α. και τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, για άτομα και μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη. Τα εθνικά συμβουλευτικά κέντρα των Η.Π.Α. θα παρέχουν συμβουλές και καθοδήγηση για την επείγουσα διαχείριση των εξόδων αλλά και του δανεισμού εργαζομένων που διατρέχουν κίνδυνο λόγω μείωσης/ διακοπής του εισοδήματος.
 • Center for Disaster Philanthropy (CDP): Παροχή στρατηγικής συμβουλευτικής σε ζητήματα εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής φαγητού κατ’ οίκον αλλά και της παροχής ιατρικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους και τους ασθενέστερους.
 • Good360: Παροχή απαραίτητων υλικών για τους παρόχους ιατρικής φροντίδας. Περιλαμβάνουν προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό και άλλα ιατρικά είδη και kit καθαρισμού.
 • UNICEF: Παροχή βοήθειας σε χώρες και περιοχές που δε διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές υγείας ή κοινωνικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.
 • World Food Programme (WFP): Επίβλεψη και εφαρμογή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας και παράδοσης κρίσιμων υλικών για όλους τους φορείς των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την διατήρηση ζωτικών δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν την άμεση μεταφορά και παράδοση τροφίμων, φορητών αποθηκών και τεντών.
 • CARE: Υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών σε περισσότερες από 19 χώρες, με τη δημιουργία αποθέματος σε είδη πρώτης ανάγκης, την παροχή σταθμών υδροδότησης, αλλά και την παροχή kit υγιεινής και kit αυτοαπομόνωσης.
 • Υπάτη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR): Υποστήριξη για τη δημιουργία αποθέματος από πλαστικούς μουσαμάδες και άλλα απαραίτητα αντικείμενα. Χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη των εκτοπισμένων οικογενειών και βοήθεια στην πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού μεταξύ των εκτοπισμένων οικογενειών.
 • Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού / Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC): Υποστήριξη δραστηριοτήτων υγείας που αφορούν στις τοπικές κοινωνίες, εξασφάλιση πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες και διαχείριση πληροφοριών – υπηρεσίες κρίσιμες για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.
 • NVOAD: Υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών με την παροχή φαγητού, στέγης και άλλων μεθόδων κοινωνικής υποστήριξης.

Oι νέες επιχορηγήσεις συμπληρώνουν τη βοήθεια που έχει ήδη παράσχει η UPS, μέσω της οποίας το ίδρυμα UPS Foundation και οι χορηγοί ιατρικών προϊόντων και βοήθειας MAP International, MedShare και Good360 παρείχαν σε εργαζομένους στον τομέα της υγείας πάνω από 4 εκατομμύρια μάσκες, 11.000 προστατευτικές στολές και 280.000 γάντια νιτριλίου.

Πιο πρόσφατα, η UPS ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην Task Force Άμεσης Ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου σχετικά με τα σημεία εξέτασης για τον κορωνοϊό, συνεισφέροντας στον προγραμματισμό των logistics για την υποστήριξη της προσέλευσης του κοινού στους χώρους εξέτασης αλλά και στην παράδοση kits και δειγμάτων προς εξέταση.

Το ίδρυμα UPS Foundation αποτελεί βασικό συμβουλευτικό εταίρο σημαντικών διεθνών συνασπισμών, συμπεριλαμβανομένων των Private Sector Roundtable of the Global Health Security Agenda, World Economic Forum Pandemic Supply Chain Network και World Economic Forum COVID Action Platform.

Το 2019, το UPS Foundation ανταποκρίθηκε σε 28 μεγάλες παγκόσμιες καταστροφές, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση σε είδος – αξίας περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων – σε 74 χώρες. Η βοήθεια περιελάμβανε τη γνωμοδότηση από ειδικούς, αλλά και αποστολές ανακούφισης μέσω του παγκοσμίου δικτύου της UPS σε εναέρια, οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα.

Μέσα στο 2019, το UPS Foundation επένδυσε περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομική και σε είδος βοήθεια, τεχνική υποστήριξη για πρωτοβουλίες ασφάλειας υπέρ των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας, την επείγουσα αντιμετώπιση και την ανάκαμψη από καταστροφές, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της οδικής ασφάλειας.

ΔΙΕΘΝΗ

Οδηγίες της Κομισιόν για τη δυνατότητα ευελιξίας στις δημόσιες συμβάσεις

bizness.gr

Published

on

Σημαία της Ε.Ε.

Η Επιτροπή εξέδωσε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δυνατοτήτων ευελιξίας που παρέχει το πλαίσιο της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει προκαλέσει η έξαρση του κορονοϊού.

Η νομοθεσία της ΕΕ παρέχει ήδη στους αγοραστές του δημόσιου τομέα στα κράτη μέλη ευέλικτες λύσεις για την ταχεία κάλυψη επειγουσών αναγκών, όπως η αγορά μέσων ατομικής προστασίας, φαρμάκων και αναπνευστήρων, ώστε όσοι τα έχουν ανάγκη να μπορούν να τα προμηθευτούν το συντομότερο δυνατόν.

Ο Επίτροπος κ. Μπρετόν, αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, δήλωσε σχετικά:

«Στην τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι αγοραστές του δημόσιου τομέα υφίστανται τεράστιες πιέσεις για να εξασφαλίσουν σε όσους εργάζονται αδιάκοπα για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και προστατευτικά γάντια, αναπνευστήρες ζωτικής σημασίας και άλλα ιατρικά εφόδια. Θέλω να τους βοηθήσω, εξηγώντας όλες τις δυνατότητες ευελιξίας και τις λύσεις που παρέχει το πλαίσιο της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις για την ταχεία αγορά τέτοιων υλικών. Η κρίση του κορονοϊού αποτελεί μια εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη κατάσταση. Ακριβώς για τέτοιες καταστάσεις, οι ευρωπαϊκοί κανόνες επιτρέπουν στους αγοραστές του δημόσιου τομέα να πραγματοποιούν αγορές εντός λίγων ημερών, ακόμη και ωρών, εάν είναι απαραίτητο. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους αγοραστές του δημόσιου τομέα να αξιοποιήσουν πλήρως αυτές τις δυνατότητες ευελιξίας και να μην διστάσουν να ζητήσουν περαιτέρω οδηγίες από την Επιτροπή».

Οι οδηγίες εξηγούν τις επιλογές και τις δυνατότητες ευελιξίας που παρέχει η ενωσιακή νομοθεσία. Παρέχουν μια επισκόπηση των διάφορων διαδικασιών διαγωνισμού που έχουν στη διάθεσή τους οι αγοραστές του δημόσιου τομέα, και των προθεσμιών που ισχύουν.

Οι οδηγίες επισημαίνουν διάφορες δυνατότητες, από τη σημαντική σύντμηση των προθεσμιών που ισχύουν γενικά, ως την προμήθεια χωρίς προηγούμενη δημοσίευση προκηρύξεων διαγωνισμού, σε εξαιρετικές περιστάσεις, όπως η εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση που συνδέεται με τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Παρέχουν επίσης διευκρινίσεις, π.χ. για το πώς οι αγοραστές του δημόσιου τομέα μπορούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις και τρόπους συνεργασίας με την αγορά στην παρούσα κατάσταση έλλειψης βασικών εφοδίων.

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν-Κομισιόν: Να συνεργαστούμε για να υπερβούμε την κρίση

bizness.gr

Published

on

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Σήμερα, η Πρόεδρος της Κομισιόν κ. φον ντερ Λάιεν, προέβη στις εξής δηλώσεις σχετικά με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στα κράτη μέλη:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτές είναι οι κοινές αξίες όλων μας. Πρέπει να τις διαφυλάξουμε και να τις υπερασπιστούμε ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Τις προηγούμενες εβδομάδες, διάφορες κυβερνήσεις στην ΕΕ έλαβαν μέτρα έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η έξαρση του κορονοϊού.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό τα μέτρα έκτακτης ανάγκης να μην λαμβάνονται σε βάρος των θεμελιωδών αρχών και αξιών μας που ορίζονται στις Συνθήκες. Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Την περίοδο αυτή, είναι σημαντικότερο από ποτέ οι δημοσιογράφοι να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ελευθερία και ακρίβεια, ώστε να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση και να διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών σε πληροφορίες ζωτικής σημασίας. Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης πρέπει να μην ξεπερνούν το αναγκαίο μέτρο και να είναι αυστηρά αναλογικά. Δεν μπορούν να διαρκούν επ’ αόριστον.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρακολουθεί από κοντά, σε πνεύμα συνεργασίας, την εφαρμογή των μέτρων έκτακτης ανάγκης σε όλα τα κράτη μέλη. Όλοι μας πρέπει να συνεργαστούμε για να υπερβούμε την κρίση αυτή».

Continue Reading

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κομισιόν ασχολείται με την παραπληροφόρηση γύρω από τον κορονοϊό

bizness.gr

Published

on

Fake News

Σε συνέχεια της πρώτης σύσκεψής της με τις διαδικτυακές πλατφόρμες στις αρχές Μαρτίου, την Παρασκευή η κ. Βιέρα Γιούροβα, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για θέματα αξιών και διαφάνειας, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τις εταιρείες Google, Facebook, Twitter, Microsoft, Mozilla και την επαγγελματική ένωση EdiMA, για να ενημερωθεί σχετικά με την εξάπλωση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Όλες οι πλατφόρμες, οι οποίες έχουν συνυπογράψει τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Παραπληροφόρηση, ενημέρωσαν ότι τα μέτρα που έλαβαν τις τελευταίες εβδομάδες συνέβαλαν στην αύξηση της πρόσβασης σε αξιόπιστες πηγές (όπως ο ΠΟΥ και οι εθνικές υγειονομικές αρχές) και στον υποβιβασμό και την αφαίρεση επιβλαβούς περιεχομένου. Οι πλατφόρμες επιβεβαίωσαν ότι παρατηρείται σταθερή ροή ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών που σχετίζονται κυρίως με την υγεία, τις οποίες αφαιρούν μαζικά. Ομοίως, έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρα για την αφαίρεση διαφημίσεων που σχετίζονται με εξοπλισμό προστασίας, όπως μάσκες. Ωστόσο, η εφαρμογή αυτών των νέων πολιτικών εξακολουθεί να παρουσιάζει κενά.

Η Αντιπρόεδρος κάλεσε τις εταιρείες να ανταλλάσσουν τα σχετικά στοιχεία με τους ερευνητές και τους ελεγκτές γεγονότων, να συνεργάζονται με τις αρχές όλων των κρατών μελών και να ανταλλάσσουν δείγματα αφαιρεθέντος περιεχομένου, μεταξύ άλλων και με την Επιτροπή.

Κατόπιν της συζήτησης, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κ. Γιούροβα, δήλωσε:

«Χαιρετίζω τα αποφασιστικά μέτρα που έλαβαν οι πλατφόρμες και στηρίζω την ακολουθούμενη προσέγγιση, με εστίαση στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε έγκυρες πηγές και παράλληλη καταπολέμηση του επιβλαβούς περιεχομένου και των εκμεταλλευτικών ή παραπλανητικών διαφημίσεων. Όμως, τόσο οι πλατφόρμες όσο και οι αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα. Οι πλατφόρμες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες να εφαρμόσουν πλήρως τις νέες πολιτικές τους και να παράσχουν περισσότερες αποδείξεις ότι τα μέτρα τους λειτουργούν. Επίσης, είναι σημαντικό να επιταχύνουμε την αναλυτική μας ικανότητα και να συντονίσουμε καλύτερα την αντίδραση στις επιβλαβείς πληροφορίες».

Οι πλατφόρμες παρατήρησαν αύξηση της κίνησης προς έγκυρες πηγές, ιδίως σε θέματα υγείας, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη διατήρησης της υψηλής ποιότητας του σχετικού περιεχομένου σε όλες τις γλώσσες.

Από την έναρξη της κρίσης, η Επιτροπή έχει δημιουργήσει έναν ειδικό ιστότοπο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Σήμερα, εγκαινιάζει μια ειδική ενότητα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παρέχει υλικό για την κατάρριψη μυθευμάτων και τον έλεγχο γεγονότων.

Παράλληλα, και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ασχολείται με την ανάλυση και την αποκάλυψη της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία από εξωτερικές πηγές και φορείς.

Continue Reading
Advertisement

Trending