ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κ. Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει επιτυχημένη εταιρεία, χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους
Published
7 έτη agoon
By
NewsroomΤη σημασία της επιβράβευσης από την πλευρά της πολιτείας κάθε πρωτοποριακής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε το απόγευμα τη Pharmathen μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής φαρμάκων στις Σάπες Ροδόπης. Ο πρωθυπουργός εξήρε τη λειτουργία της επιχείρησης που χαρακτήρισε «καινοτόμο, εξωστρεφή, ανταγωνιστική σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα» και υπογράμμισε ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους».
Κατά την επίσκεψή του στην οποία συνοδευόταν από τη σύζυγό του ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Ο πρωθυπουργός και η σύζυγος του ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου από τον Βασίλη Κάτσο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Pharmathen.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα γιατί θεωρεί πως αυτή ακριβώς είναι η κινητήριος δύναμη η οποία μπορεί να επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς διατηρήσιμης σταθερής ανάπτυξης. Τόνισε δε πως «εμείς τηρούμε από δικής μας πλευράς αυτά τα οποία είχαμε δεσμευθεί απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα και στους εργαζόμενους. Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το φόρο στα μερίσματα, διευκολύνουμε την επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα επιτρέποντας τον συμψηφισμό του clawback με παραγωγικές επενδύσεις».
Στη συνέχεια ανέφερε με έμφαση ότι «οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν μετριούνται μόνο με τα αποτελέσματα των ισολογισμών τους, με τα κέρδη τους, με τα μερίσματα που διανέμουν στους μετόχους τους. Αποτυπώνονται, κυρίως, με την ικανοποίηση με την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις στηρίζουν συνολικά την επιχειρηματική προσπάθεια. Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν με την δικιά τους συνεισφορά στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και τη δικιά τους προσωπική ατομική προκοπή».
Στον χαιρετισμό του στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο πρωθυπουργός ανέφερε:
«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την θερμή υποδοχή. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα να επισκεφθώ τις εγκαταστάσεις της Pharmathen, εδώ στην ακριτική Ροδόπη. Να σας συγχαρώ, τη διοίκηση, τους μετόχους, αλλά και όλους τους εργαζομένους της εταιρείας για τις εξαιρετικές σας επιτυχίες και να σας πω πόσο σημαντικό είναι από πλευράς πολιτείας να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία.
Αυτό το οποίο έχει πετύχει η Pharmathen δεν ήταν καθόλου εύκολο ή αυτονόητο. Έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μία καινοτόμο, εξωστρεφή, ανταγωνιστική επιχείρηση σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό τομέα. Με πάρα πολλές εξαγωγές, με τεχνολογία αιχμής, με επένδυση στην έρευνα και στην καινοτομία. Νομίζω ότι συμβολίζετε έμπρακτα την επιχειρηματική αριστεία αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων στην εταιρεία.
Είστε μία εταιρεία που πληρώνετε καλούς μισθούς, είστε μία εταιρεία που δινετε πολλές δουλειές -400 δουλειές- εδώ στην ακριτική Ροδόπη. Φαντάζομαι ότι όταν ήρθατε και πήρατε την απόφαση να εγκατασταθείτε εδώ, πολλοί θα σας κοίταζαν με παράξενο βλέμμα: “Είναι δυνατόν εδώ στη Ροδόπη να εγκατασταθεί και να δημιουργεί μία φαρμακοβιομηχανία αιχμής;” Κι όμως τα καταφέρατε και αποδείξατε ότι μπορείτε να επενδύετε σε αυτόν τον τόπο και κυρίως να στηριχθείτε στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο διαθέτει η περιοχή σας.
Και ακριβώς αυτές οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της διοίκησης και μιας εταιρείας η οποία επενδύει στους ανθρώπους της, επενδύει στους εργαζομένους της, είναι για μένα το σύμβολο, η καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της Pharmathen σήμερα. Είναι μία εταιρεία που πληρώνει πολύ καλούς μισθούς, πολύ πάνω από το μέσο όρο, μία εταιρεία η οποία δίνει ευκαιρίες απασχόλησης και σε πάρα πολλές γυναίκες -χαίρομαι που βλέπω πολλές ανάμεσά σας. Είναι μία εταιρεία η οποία έχει πετύχει τη σύζευξη μεταξύ της δραστηριότητας η οποία γίνεται στον ακαδημαϊκό χώρο και της εφαρμοσμένης έρευνας την οποία κάνετε εδώ στην επιχείρησή σας.
Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δεν μετριούνται μόνο με τα αποτελέσματα των ισολογισμών τους, με τα κέρδη τους, με τα μερίσματα που διανέμουν στους μετόχους τους. Αποτυπώνονται, κυρίως, με την ικανοποίηση με την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις στηρίζουν συνολικά την επιχειρηματική προσπάθεια. Δεν υπάρχει, κατά την άποψή μου, επιτυχημένη εταιρεία χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους οι οποίοι να αισθάνονται ότι συμμετέχουν με την δική τους συνεισφορά στο ευρύτερο καλό της εταιρείας αλλά και στη δική τους προσωπική ατομική προκοπή.
Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε πει επανειλημμένως ότι θέλουμε να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, γιατί θεωρούμε ότι ακριβώς αυτή η υγιής επιχειρηματικότητα είναι η κινητήριος δύναμη η οποία μπορεί να επαναφέρει την πατρίδα μας σε ρυθμούς διατηρήσιμης, σταθερής ανάπτυξης. Είναι η υγιής επιχειρηματικότητα και τα ιδιωτικά κεφάλαια τα οποία επενδύονται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αυτά τα οποία τελικά δημιουργούν πολλές καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.
Εσείς το κάνατε πράξη και εμείς τηρούμε από δικής μας πλευράς αυτά τα οποία είχαμε δεσμευθεί απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα και στους εργαζόμενους. Μειώνουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώνουμε το φόρο στα μερίσματα, διευκολύνουμε την επενδυτική δραστηριότητα των επιχειρήσεων μειώνοντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Ειδικά στη φαρμακοβιομηχανία, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα επιτρέποντας τον συμψηφισμό του clawback με παραγωγικές επενδύσεις οι οποίες θα γίνουν στη χώρα μας την επόμενη τριετία.
Και βέβαια περιμένουμε ακριβώς από τις επιχειρήσεις να κάνουν αυτό το οποίο κάνει η Pharmathen, να επενδύσουν πάνω απ’ όλα στον τόπο. Όταν λέμε να επενδύσουν στον τόπο δεν επενδύουμε μόνο σε κτίρια, σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Πάνω από όλα επενδύουμε σε ανθρώπους, στην εκπαίδευση τους, στη δυνατότητα τους να μπορούν να διακρίνονται μέσα στις ίδιες τις επιχειρήσεις οι οποίες και τους δίνουν τη δυνατότητα να απασχολούνται σε αυτές.
Θέλουμε, λοιπόν, μέσα από την δική μας παρουσία εδώ σήμερα με το Βασίλη να σας πούμε ένα μεγάλο μπράβο για αυτό το οποίο έχετε πετύχει. Να ευχηθούμε στην εταιρεία καλές επιτυχίες στην υλοποίηση του πολύ φιλόδοξου μελλοντικού επενδυτικού της σχεδίου, το οποίο γνωρίζω ότι θα δημιουργήσει και πολλές πρόσθετες θέσεις απασχόλησης εδώ στη Ροδόπη που τις έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.
Και να ξέρετε ότι η πολιτεία θα στέκεται πάντα δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα, σε αυτήν στηριζόμαστε τελικά για να μπορέσει να βγει η χώρα από την κρίση. Βέβαια, γνωρίζω πολύ καλά ότι όσο ικανοποιημένες πρέπει να είναι οι εταιρείες από την μείωση της φορολογίας στα επιχειρηματικά κέρδη και στα μερίσματα, άλλο τόσο ικανοποιημένοι πρέπει να είναι και οι εργαζόμενοι.
Η μείωση της φορολογίας δεν αφορά μόνο τις εταιρείες αφορά και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης μας- ότι με το που θα δημιουργήσουμε πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο -κάτι το οποίο εκτιμώ ότι θα μπορεί να γίνει πολύ σύντομα- ότι θα μειώσουμε την εισφορά αλληλεγγύης, η οποία αποτελεί μία πρόσθετη εξαιρετικά επιβαρυντική φορολόγηση στα μεσαία και μεγάλα εισοδήματα της μισθωτής εργασίας. Έτσι ώστε και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να μπορούν να δουν ένα συγκεκριμένο, απτό όφελος στο δικό τους διαθέσιμο εισόδημα, πέρα από τις υπόλοιπες μειώσεις που έχουμε ήδη κάνει στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.
Γιατί τα οφέλη από την ανάπτυξη την οποία δημιουργούμε πρέπει να μοιράζονται σε όλες και σε όλους και κυρίως να μοιράζονται -όχι απλά σε όλους- αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και εδώ φυσικά στη Ροδόπη, μία περιοχή με τόσο μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, έναν τόπο τον οποίο και εγώ προσωπικά αγαπώ ιδιαίτερα».
Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη Pharmathen και στους εργαζομένους της και να τους ξαναδεί στο μέλλον σε ακόμη μεγαλύτερες εγκαταστάσεις με ακόμα περισσότερους ικανοποιημένους εργαζόμενους.
Οικονομικά στοιχεία για τη Pharmathen
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ έως το 2024, εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Εντυπωσιακό είναι το μέγεθος της συνολικής ετήσιας παραγωγής του εργοστασίου καθώς φτάνει τα 3 δισεκ. δισκία και τα 2 δισεκ. κάψουλες. Πρόκειται για κορυφαία πολυεθνική εταιρεία, αμιγώς εξαγωγική, της οποίας η «καρδιά» συνεχίζει να χτυπά στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να διεισδύσει σε νέες αγορές, αποκτώντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και ευρύτερες και ισχυρότερες στρατηγικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.
Όπως οι αριθμοί το αποτυπώνουν, στις Σάπες Ροδόπης εργάζεται το 36% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας. Το 2020 οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να φτάσουν τα 260,6 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ανάπτυξη κατά 17% σε σχέση με το 2019.
Παράλληλα, μέσα από μια σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο όμιλος αφήνει σημαντικό θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και σε μια ιδιαίτερη πληθυσμιακή σύνθεση, κοινωνικά και οικονομικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Εντυπωσιακή η πορεία της BriQ στο 9μηνο – Συνεχίζει τις επενδύσεις εν μέσω πανδημίας
-
Από τις ΑΠΕ στη βιώσιμη γεωργία – Νέα επένδυση 6 εκ. ευρώ από τον όμιλο ΕΝΤΕΚΑ
-
40 εκ. ευρώ από το Marathon Fund για χρηματοδότηση ελληνικών startups τεχνολογίας
-
Super 9μηνο για τα Πλαστικά Θράκης – Θεαματική αύξηση τζίρου και κερδών
-
Στόχο πωλήσεων 1 δισ. δολαρίων για τα φυτικά υποκατάστατα κρέατος και γαλακτομικών ανακοίνωσε η Unilever
-
9 στις 10 εγχρήματες συναλλαγές της Alpha Bank γίνονται πλέον ηλεκτρονικά
Πολυώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας αποκτά η Trastor από την Εθνική Ασφαλιστική
Ανοίγει ο “δρόμος” για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Φολέγανδρο
Νέο ξενοδοχειακό έργο στα “σκαριά” σε περιοχή του Λασιθίου
Προχωρά η διαδικασία για το νέο Coco-mat Village της Μπλε Κέδρος στην Αχαΐα – Εγκρίθηκαν οι κατεδαφίσεις
Σε διαγωνισμό ακίνητο 354 στρεμμάτων στη Λάρισα για τουριστική επένδυση με αυτοκινητοδρόμιο και ξενοδοχείο
Ο νέος χάρτης των επενδύσεων των ELLA Resorts – To επόμενο νέο opening στην Κέρκυρα και η mega επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ανεβαίνουν οι “μετοχές” των Δυτικών Προαστίων στην αγορά real estate της Αθήνας – Πού κινούνται ενοίκια και τιμές πώλησης κατοικών το 2026
“Πράσινο φως” στο έργο επέκτασης του Utopia Blu στην Κω – Πώς θα αυξηθεί η δυναμικότητά του σε 136 κλίνες
Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στη Βόρεια Κέρκυρα
“Πράσινο φως” για τη διπλή ξενοδοχειακή επένδυση της Premia Properties στην Κω
Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στην Καλλιθέα – Σε ποιό σημείο θα γίνει
H νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο
Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Νότιο Πήλιο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Νέα εποχή για το Ξενία Βυτίνας – “Πράσινο φως” για τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο
Telekom Estate: έτοιμες οι μελέτες για το μεγάλο project γραφείων στην Πατησίων – Σύντομα η κατασκευή
Πώς αλλάζουν την αγορά κατοικίας στον Πειραιά οι δύο μεγάλες οικιστικές επενδύσεις – Ποιές εταιρείες επενδύουν
Ανοίγει το 2029 το νέο 5άστερο Fairmont Chania Resort – Πώς προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία της επένδυσης
Γιατί επενδύει σε υποδομές logistics η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές σχεδιάζει νέα έργα αποθηκών
“Πράσινο φως” για το νέο ξενοδοχείο στην Καλλιθέα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
[VIDEO] Εγκαινιάστηκε το νέο Wyndham Residences στη Μαρίνα Ζέας – Τι αφορούσε η επένδυση 25 εκατ. ευρώ
[VIDEO] Δείτε τη “μεταμόρφωση” του πρώην Εκθεσιακού Κέντρου ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση σε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων NEXIS
[VIDEO] The Ellinikon: πως προχωρά η κατασκευή των μεγάλων κτιριακών έργων στο Ελληνικό
[VIDEO] Green Hills Residences: προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη οικιστική επένδυση στη Βούλα
[VIDEO] The Syndesis Hub: ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση “πράσινων” γραφείων της Ten Brinke στο Ελληνικό
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΝέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στην Καλλιθέα – Σε ποιό σημείο θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoH νέα “εποχή” του Titania στην Πανεπιστημίου και το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της H Hotels Collection στη Ρόδο
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΠέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Νότιο Πήλιο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΝέα εποχή για το Ξενία Βυτίνας – “Πράσινο φως” για τη μετατροπή του σε 5άστερο ξενοδοχείο








