REAL ESTATE

Στη Dimand καταλήγει το κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων – Τα πρώτα σχέδια για την αξιοποίησή του

Published

on

Το κτίριο που στέγαζε το ιστορικό ΜΙΝΙΟΝ στην Πατησίων - Πηγή: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi

Νέο ιδιοκτήτη θα αποκτήσει πολύ σύντομα το ιστορικό κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων καθώς ο διαγωνισμός πώλησης του ποσοστού της Folli Follie στο κτίριο βαίνει προς το τέλος του.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, πλειοδότης στο διαγωνισμό ήταν η Dimand, του Δημήτρη Ανδριόπουλου, με το τίμημα όπως αναμενόταν να ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία για το διαγωνισμό ολοκληρώνεται καθώς για την αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών κλήθηκε και η Folli Follie (για λόγους διαφάνειας) και για τους ίδιους λόγους ενημερώνονται και οι ομολογιούχοι πιστωτές της και οι τράπεζες (καθώς η πώληση είναι μέρος της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας).

Μετά το πέρας της διαδικασίας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, οπότε και θα γίνουν γνωστές οι πλήρεις λεπτομέρειες για το νέο ιδιοκτήτη (επιβεβαιώνοντας το όνομα της Dimand).

Τα επόμενα βήματα

Εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το κτηματομεσιτικό γραφείο που τον ανέλαβε θα ζητηθεί ενδεχομένως από τον πλειοδότη νέα καλύτερη προσφορά.

Το τελικό βήμα της οριστικής αγοραπωλησίας θα πρέπει επίσης να εγκριθεί από τις τράπεζες, τους ομολογιούχους πιστωτές και τη Folli Follie, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκονται τα 16.000 τ.μ. του Μινιόν.

Μέσα στο Δεκέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του ακινήτου (και η πληρωμή του τιμήματος) και μετά θα ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες για την ανάπτυξη του ακινήτου.

Σύμφωνα με διαρροές τα σχέδια της Dimand περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος μεικτής χρήσης, δηλαδή και γραφεία και εμπορικοί χώροι, απομακρύνοντας κατά πάσα πιθανότητα τη δημιουργία ξενοδοχείου. Ενδεχόμενα όμως να δημιουργηθούν και κατοικίες στο κτίριο.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένου τόσο του κόστους απόκτησης του κτιρίου και του κόστους διαμόρφωσης / ανακαίνισης).

Το δέλεαρ του διαγωνισμού

Το 10ώροφο κτίριο, επιφάνειας άνω των 20.000 τ.μ., είχε διατεθεί προς αξιοποίηση και στο παρελθόν, ανεπιτυχώς όμως, λόγω νομικών θεμάτων αλλά και συγκυριών (βλέπε οικονομική κρίση, Follie Follie κλπ.) που δεν επέτρεψαν την υλοποίηση των προθέσεων για εκμετάλλευση.

Σήμερα, το ακίνητο που περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό του γνωστού κτηματομεσιτικού γραφείου αφορά τμήμα του κτιρίου (το μεγαλύτερο μέρος του), επιφάνειας περίπου 12.000 τ.μ. ανωδομής, από το σύνολο των 20.000 τ.μ.

Ουσιαστικά το κτίριο του Μινιόν αποτελεί συνένωση 5 μικρότερων κτιρίων στο οικοδομικό τετράγωνο, και τα 16.000 τ.μ. που κατέχει συνολικά η Folli Follie αφορούν τα 3 από αυτά. Τα υπόλοιπα 2 ανήκουν σε άλλους ιδιοκτήτες με τους οποίους θα επιχειρηθεί συνεννόηση ώστο ο τελικός πλειοδότης να πάρει τελικά όλο το κτίριο.

Advertisement

TRENDING