Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυρ. Μητσοτάκης στο 15ο Greek Roadshow: Επενδύστε στο μέλλον της Ελλάδας

Newsroom

Published

on

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα είναι μεταξύ των χωρών που θα αντλήσουν παγκόσμια επενδυτικά κεφάλαια μετά την πανδημία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 15ο ετήσιο Greek Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως προφανώς μια παγκόσμια πανδημία «δεν συγκαταλεγόταν στα σχέδιά μας όταν αναλάβαμε την εξουσία» αλλά, τόνισε, η αξιοπιστία κερδίζεται σε δύσκολους καιρούς, όχι σε εύκολους.

«Τα επενδυτικά κεφάλαια θα κατευθυνθούν στις χώρες που αντιμετωπίζουν καλύτερα την πανδημία»

«Είναι ισχυρή πεποίθησή μου, ότι τα παγκόσμια επενδυτικά κεφάλαια και το ταλέντο, εν τέλει, θα κατευθυνθούν στις χώρες που αντιμετωπίζουν καλύτερα την πανδημία. Και είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα είναι μία από αυτές», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Τον Μάρτιο η Ελλάδα θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 200 ετών από τον πόλεμο για την ανεξαρτησία της. Τότε θα θέλω να μπορώ να κοιτάξω πίσω με υπερηφάνεια για το πώς η χώρα μου αντιμετώπισε αυτό το συμμετρικό παγκόσμιο σοκ. Παρακαλώ συμμεριστείτε το κι επενδύστε στο μέλλον της Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρωταρχικός στόχος η προστασία της υγείας των πολιτών»

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στην 111η θέση στον αριθμό των θανάτων σε αναλογία με τον πληθυσμό.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης

Μίλησε επίσης για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού και ανέφερε ότι η κυβέρνηση έλαβε πρόσθετα μέτρα, εντείνοντας τους περιορισμούς, όπου χρειαζόταν.

«Έως τώρα η πορεία μας είναι καλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς στρέφουμε το βλέμμα προς την άνοιξη, οπότε περιμένουμε την κυκλοφορία ενός εμβολίου που θα μας παρέχει μεγαλύτερη βεβαιότητα και προβλεψιμότητα», συμπλήρωσε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, στην ετήσια ομιλία του πρωθυπουργού προς τους πολίτες, έκανα μία διακριτική, πλην όμως σημαντική μετατόπιση στις οικονομικές πολιτικές μας. Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρέχουμε επιχειρηματικά δάνεια, όπου είναι αναγκαίο και να προστατεύουμε θέσεις εργασίας μέσω μέτρων προστασίας και άλλες παρόμοιες λύσεις. Ωστόσο, πλέον κινούμαστε πέρα από την προστασία, προς περισσότερο αναπτυξιακή κατεύθυνση», συνέχισε και επανέλαβε τις τέσσερις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Τη μείωση κατά 7,5% των ασφαλιστικών εισφορών, την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, τη διεύρυνση του μέτρου των υπεραποσβέσεων και την κάλυψη από την κυβέρνηση των ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις», υπογράμμισε.

«Παράλληλα, προωθούμε επιθετικά την μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Ο νέος πτωχευτικός κώδικας έχει δοθεί στη δημοσιότητα, και προβλέπει για πρώτη φορά ένα ενιαίο πλαίσιο για την αναδιάρθρωση και την κήρυξη σε πτώχευση λόγω χρεών, φυσικών ή νομικών προσώπων. Συνιστά επανάσταση για την Ελλάδα, τίποτα λιγότερο, απλοποιώντας και επιταχύνοντας διαδικασίες, προστατεύοντας τα δικαιώματα πιστωτών ενώ ταυτόχρονα, καθαρίζει το τοπίο από τις αποκαλούμενες “επιχειρήσεις-ζόμπι” και βοηθά στην σημαντική ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος της χώρας», πρόσθεσε, ενώ είπε πως το φθινόπωρο αναμένεται η δημοπρασία για το φάσμα 5G και η λειτουργία του κρατικού ταμείου που δημιουργείται για να υποστηρίξει υπηρεσίες 5G.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για ψηφιοποίηση του κράτους και στη νομοθέτηση του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ στον ενεργειακό τομέα είπε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Το πρόγραμμα «Ηρακλής»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Ηρακλής» στον χρηματοπιστωτικό τομέα. «Αναμένουμε τη συμμετοχή και των τεσσάρων τραπεζών έως το τέλος του 2020 και το πρόγραμμα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο μισό, κινείται εντός στόχων», επισήμανε, ενώ για το ασφαλιστικό μίλησε για τη μετάβαση στην επικουρική σύνταξη, από ένα σύστημα καθορισμένων παροχών προς ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα, που θα βασίζεται στις εισφορές κάθε ασφαλισμένου.

«Το καλοκαίρι ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το Ταμείο Ανάκαμψης, 750 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει περίπου 32 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περισσότερο από 17% του ελληνικού ΑΕΠ, σε βάθος εξαετίας. Ειδικές ομάδες εργάζονται σκληρά αυτή την περίοδο, για την κατάρτιση του εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου μας. Οι προτεραιότητές μας είναι: οι πράσινες, ψηφιακές, ιδιωτικές επενδύσεις και ο οικονομικός μετασχηματισμός, η απασχόληση, οι δεξιότητες και οι υποδομές. Το σχέδιο περιλαμβάνει τόσο μεταρρυθμίσεις όσο και επενδύσεις και βασίζεται σε οικονομικές αρχές που αποτυπώνονται σε μια έκθεση που ζητήσαμε από μία ομάδα υπό τον Χριστόφορο Πισσαρίδη, τον κάτοχο βραβείου Νόμπελ», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπρόσθετα, υπενθύμισε ότι πριν την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός, η Ελλάδα βρισκόταν σε τροχιά ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και τα δεδομένα στο πρώτο μισό του έτους δείχνουν ότι εκείνοι που έσπευσαν να ανακατατάξουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις των οικονομικών προβλέψεών τους ήταν βιαστικοί με λανθασμένες εκτιμήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 ώρες ago

“Πράσινο φως” για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Πρέβεζα

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Νέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Ξενία Κοζάνης - Πηγή: ΕΤΑΔ
REAL ESTATE4 ώρες ago

Τρία δημόσια ακίνητα αναζητούν επενδυτή – Ποιοί είναι οι νέοι ενεργοί διαγωνισμοί έως το φθινόπωρο

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Νέο 4άστερο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο Μπαλί Ρεθύμνου – Πράσινο φως για τη νέα επένδυση της Atali Hotels

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva
REAL ESTATE4 ώρες ago

Συνεχίζεται η άνοδος του real estate στον Πειραιά – Πού κινούνται οι τιμές πώλησης ακινήτων κατοικίας το 2026

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

Ο χάρτης των ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Κρήτη – Ποιά νέα τουριστικά projects δρομολογούνται από τα Χανιά έως το Λασίθι

Σάμος, Πυθαγόρειο - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο φως” σε τριπλή ξενοδοχειακή επένδυση στη Σάμο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Design by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago

“Πράσινο” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας

Το νέο "πράσινο" συγκρότημα γραφείων NEXIS στο πρώην ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση - Πηγή: Hill International
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 ημέρα ago

Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

Ποιά 3 ανενεργά στρατόπεδα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα θα αξιοποιηθούν για νέες κατοικίες

Πηγή: Elxis – At Home in Greece
REAL ESTATE5 ημέρες ago

“Άλμα” 50% στην ζήτηση ακινήτων για εξοχική κατοικία στην Ελλάδα από ΗΠΑ και Καναδά το 2026

To masterplan της ανάπλασης στο Βοτανικό - Πηγή: Δήμος Αθηναίων
REAL ESTATE6 ημέρες ago

Νέο masterplan για 5.000 στρέμματα στον Ελαιώνα “στα σκαριά” – Τι θα αλλάξει γύρω από τον Βοτανικό και τι προβλέπεται για οικιστικές αναπτύξεις

Το νέο 5αστέρων Infinity Porto Heli στο Πόρτο Χέλι - Πηγή: Mold Architects
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Στην ΕΚΤΕΡ το mega έργο 101 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του 5άστερου Infinity Six Senses Porto Heli

Πάρος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI/PANORAMAPRESS/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ώρες ago

Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν

Sartimare Resort - Πηγή: Happy Holidays
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα

Electra Palace Rhodes - Πηγή: Electra Hotels & Resorts
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Νέος κύκλος ξενοδοχειακών deals και αναβαθμίσεων στη Ρόδο – Ποιοι όμιλοι επενδύουν στο νησί

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις 5 αστέρων σε νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

“Στα σκαριά” νέο έργο αναβάθμισης ξενοδοχείου σε 5 αστέρων στη Λέσβο

Hilton Chania Old Town Resort & Spa - Πηγή: Hilton / Όμιλος Τσιλεδάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες ago

Ο νέος χάρτης των διεθνών ξενοδοχειακών brands στην Ελλάδα – Τα openings και τα projects της επόμενης περιόδου

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development
RESIDENTIAL1 ημέρα ago

[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό

RESIDENTIAL6 ημέρες ago

[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει

To νέο "πράσινο" κτίριο γραφείων της BriQ Properties στη Λ. Ποσειδώνος - Πηγή: mtarchitects
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Pinēa Living II - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 μήνες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890