ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ

Με Golden A’ Design Award βραβεύθηκε κτίριο διαμερισμάτων στο Κεφαλάρι

Published

on

Cascading Terraces στο Κεφαλάρι Πηγή: Potiropoulos+Partners

Mε το Golden A’ Design Award στην κατηγορία Architecture, Building και Structure Design βραβεύθηκε το κτίριο διαμερισμάτων στο Κεφαλάρι Cascading Terraces της Potiropoulos+Partners .

Η κριτική επιτροπή του A’ Design Award & Competition, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους designers, κορυφαίους ακαδημαϊκούς, εξέχοντες επιχειρηματίες παγκοσμίως αλλά και επιδραστικά μέλη των μέσων ενημέρωσης, απένειμε το εν λόγω βραβείο αναγνωρίζοντας το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή της Potiropoulos+Partners στον σχεδιασμό και την παραγωγή σύγχρονης και προωθημένης αρχιτεκτονικής.

«Αυτή η αξιόλογη αναγνώριση γιορτάζει τον καινοτόμο σχεδιασμό και την ικανότητά του να εμπνέει, να προκαλεί και να επηρεάζει θετικά τον κόσμο μας. Ευχόμαστε ότι αυτή η διάκριση αποτελεί την απόδειξη για την εξαιρετική δουλειά σας και σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε να υπερβαίνετε τα όρια της σχεδιαστικής αριστείας» αναφέρει μεταξύ άλλων η κριτική επιτροπή των A’ Design Awards.

Λίγα λόγια για το Cascading Terraces:

Το συγκρότημα κατοικιών «Cascading Terraces» στο Κεφαλάρι σχεδιάστηκε με κύριο συνθετικό άξονα τον διάλογο που αναπτύσσει με το ευρύτερο φυσικό του περιβάλλον.

Την σχεδιαστική διαδικασία δεν απασχόλησε τόσο η «αισθητική ορθότητα» ―εξού και η μορφολογική αφαίρεση― όσο το να τεθεί εξαρχής ως πρωταρχικό αίτημα η προοπτική μίας πολυαισθητηριακής εμπειρίας-σχέσης με τη φύση και το τοπίο. Τόσο ως προς το πως μπορούμε να κάνουμε αρχιτεκτονική στην εποχή μας, για την εποχή μας, και με τα μέσα της εποχής μας, όσο και ως προς την επανεξέταση κομβικών ζητημάτων που σχετίζονται με αρχετυπικές ανθρώπινες ανάγκες που σχεδόν έχουν ξεχαστεί, και επαγωγικά με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement

TRENDING