ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΕντυπωσιασμένος από την ταχεία υλοποίηση του έργου του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά την επίσκεψη στον χώρο, στα παλαιά σφαγεία της Θεσσαλονίκης.
Τον Αμερικανό πρέσβη υποδέχθηκαν στο εντυπωσιακό κτίριο που θα στεγάσει τις δράσεις του Κέντρου, στη δυτική πλευρά της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός διευθυντής της Cisco και ο senior account manager της εταιρείας, Αντώνης Τσιμπούκης και Νίκος Λαμπρογιώργος αντίστοιχα, και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Στον κ. Πάιατ παρουσιάστηκε το λογότυπο του Κέντρου και τού έγινε ενδελεχής ενημέρωση για το πλούσιο φάσμα των δράσεων που σκοπεύει να αναπτύξει το Κέντρο στην περιοχή.
Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι έδωσαν «σάρκα και οστά» σ’ αυτή την ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου τόσο γρήγορα, όπως και τους ανθρώπους της Cisco για την επιτυχή υλοποίηση του πρότζεκτ.
Προσερχόμενος, μάλιστα, στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν έχει γίνει σε 12 χρόνια» και σημείωσε πως επενδύσεις όπως αυτή της Cisco θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει η Cisco με τον δήμο», σημείωσε ο κ. Πάιατ, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Ζέρβα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο μόλις εννέα μήνες δεδομένων όλων όσων έχουν επιτευχθεί».
Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά της πρεσβείας σε ό,τι αφορά την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη στήριξη του τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων στον ελληνικό χώρο και σημείωσε: «Εμείς ως αμερικανική κυβέρνηση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της εικόνας της Θεσσαλονίκης ως έναν σημαντικό τεχνολογικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα Δυτικά Βαλκάνια».
Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην «κληρονομιά» που άφησε η παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «είναι υπέροχο που μπορείς να φυτέψεις αυτούς τους σπόρους και να τους δεις να μεγαλώνουν».
«Είμαι πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί εξέλιξη αυτού που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Cisco και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έπαιξαν ηγετικό ρόλο μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ και αναφέρθηκε και σε άλλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Deloitte και η Pfizer, που στηρίζουν το ανθρώπινο κεφάλαιο στην περιοχή.
Υπογράμμισε, δε, τον ρόλο της Cisco, αλλά και άλλων αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Google, στην πανδημία, σημειώνοντας ότι βγήκαν στο προσκήνιο και στήριξαν «την επιτυχή ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, εργαζόμενες από κοινού με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σ’ αυτό τον εκπληκτικό ψηφιακό μετασχηματισμό που κατάφερε το ελληνικό κράτος τους τελευταίους 4-5 μήνες».
Ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε και το έργο του απερχόμενου Αμερικανού προξένου Γκρεγκ Φλέγκερ, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και «αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά στη διάδοχό του».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καλωσόρισε τον Αμερικανό πρέσβη στον χώρο και εξέφρασε κι αυτός την ικανοποίησή του για την ταχύτατη υλοποίηση του πρότζεκτ.
«Όταν είχαμε συζητήσει μαζί του πριν από κάποιους μήνες, τον Οκτώβριο του 2019, ήταν απλώς ένα πρότζεκτ. Σήμερα χαιρόμαστε πολύ που τον υποδεχόμαστε στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού σχεδίου για την πόλη, για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.
«Στόχος μας», τόνισε, «είναι να δουλέψει άμεσα και μπορώ να σας πω ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα εγκαινιαστεί με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές. Αυτό είναι το πρώτο ξεκίνημα παράλληλα με σεμινάρια που θα δοθούν για άνεργους συμπολίτες μας. Αυτό είναι το ξεκίνημα μιας τεράστιας προσπάθειας που γίνεται εδώ, η οποία μεταφέρει το ψηφιακό ενδιαφέρον, μεταφέρει το αναπτυξιακό ενδιαφέρον στην πόλη μας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη».
Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Cisco Αντώνης Τσιμπούκης, αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Το 2019 ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για τη δημιουργία του κέντρου και το 2020 τον Σεπτέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπούκης.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα κέντρο «στο οποίο θα φέρουμε την τεχνολογία κοντά στον κόσμο. Θα είναι η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαθέσιμος σε όλους. Να μπορεί να την αγγίξει, να την καταλάβει και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε με την υλοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών».
Την «πολύ γρήγορη υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής» υπογράμμισε και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. «Εμείς μιλάμε με έργα, δεν μιλάμε με λόγια και πάνω σ’ αυτό το μότο καλωσορίζουμε σήμερα τον πρέσβη της Αμερικής», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του κέντρου που, όπως είπε, «θα δώσει μια νέα πνοή σε όλα τα Βαλκάνια».
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας κόμβος καινοτομίας, ένα μέρος που μπορεί να προσελκύσει όλα τα Βαλκάνια για να φέρουμε καινοτομία, νέες τεχνολογίες και λύσεις για όλους τους πολίτες», υπογράμμισε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Ολοκληρώνονται εντός του 2026 τέσσερα νέα οικιστικά και έργα γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
-
“Στα σκαριά” νέα μεγάλη επένδυση της Σκλαβενίτης σε εμπορικό ακίνητο στη Θεσσαλονίκη – Πού θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει
-
“Πράσινο φως” για τη μεγάλη τουριστική και οικιστική επένδυση της Dimand στο ακίνητο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα γίνουν οι κατοικίες και τα ξενοδοχεία
-
Στη γραμμή εκκίνησης η μεγάλη επένδυση logistics της Dimand στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα αξιοποιηθεί το πρώην ακίνητο της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ στη δυτική πλευρά της πόλης
-
Η ακτινογραφία της αγοράς κατοικίας στη Θεσσαλονίκη – Ποιές είναι οι οικονομικότερες περιοχές για αγορά ακινήτου
-
Εμπορικό ακίνητο – φιλέτο στη Θεσσαλονίκη απέκτησε η LIDL – Πού βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα και πώς θα αξιοποιηθεί
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στο Πήλιο
Προχωρά έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ζάκυνθο
Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”
Παραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Λήμνο
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση του Ομίλου Μήτση στα Ιωάννινα
[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας
Ολοκληρώνονται εντός του 2026 τέσσερα νέα οικιστικά και έργα γραφείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Οι 2 περιοχές – έκπληξη που αλλάζουν τα δεδομένα στο real estate για κατοικία στην Αττική
Νέο ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο του Πειραιά – Σε ποιόν κεντρικό δρόμο θα γίνει
Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες
Σε αδειοδοτική διαδικασία η μεγάλη οικιστική επένδυση Aura Residential στο The Ellinikon – Τι θα περιλαμβάνει και ποιές εταιρείες επενδύουν
[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας
Παράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”
Σε τροχιά αναβάθμισης το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στην Ευρυτανία με τη δημιουργία ξενοδοχείου
Σε εξέλιξη το mega οικιστικό έργο της Hellenic Properties στη Συγγρού – Ποιά άλλα έργα για κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία σχεδιάζει
Ολοκληρώνεται το έργο γραφείων της Hellenic Properties στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι – Ποιές ακόμη επενδύσεις σε γραφεία υλοποιεί
Με “φουλ μηχανές” για νέες επενδύσεις σε data centers η Ten Brinke – “Στα σκαριά” 4 νέα έργα
Νέο “κύμα” ξενοδοχειακών συναλλαγών στην Ελλάδα – Οι 6 σημαντικότερες αγοραπωλησίες ξενοδοχείων το τελευταίο 3μηνο
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΝέο ξενοδοχείο δρομολογείται στο κέντρο του Πειραιά – Σε ποιόν κεντρικό δρόμο θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΟλοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες
-
RESIDENTIAL3 εβδομάδες agoΣε αδειοδοτική διαδικασία η μεγάλη οικιστική επένδυση Aura Residential στο The Ellinikon – Τι θα περιλαμβάνει και ποιές εταιρείες επενδύουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 ημέρα ago[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΠαράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”





