ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη
Published
5 έτη agoon
By
NewsroomΕντυπωσιασμένος από την ταχεία υλοποίηση του έργου του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά την επίσκεψη στον χώρο, στα παλαιά σφαγεία της Θεσσαλονίκης.
Τον Αμερικανό πρέσβη υποδέχθηκαν στο εντυπωσιακό κτίριο που θα στεγάσει τις δράσεις του Κέντρου, στη δυτική πλευρά της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός διευθυντής της Cisco και ο senior account manager της εταιρείας, Αντώνης Τσιμπούκης και Νίκος Λαμπρογιώργος αντίστοιχα, και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Στον κ. Πάιατ παρουσιάστηκε το λογότυπο του Κέντρου και τού έγινε ενδελεχής ενημέρωση για το πλούσιο φάσμα των δράσεων που σκοπεύει να αναπτύξει το Κέντρο στην περιοχή.
Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι έδωσαν «σάρκα και οστά» σ’ αυτή την ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου τόσο γρήγορα, όπως και τους ανθρώπους της Cisco για την επιτυχή υλοποίηση του πρότζεκτ.
Προσερχόμενος, μάλιστα, στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν έχει γίνει σε 12 χρόνια» και σημείωσε πως επενδύσεις όπως αυτή της Cisco θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει η Cisco με τον δήμο», σημείωσε ο κ. Πάιατ, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Ζέρβα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο μόλις εννέα μήνες δεδομένων όλων όσων έχουν επιτευχθεί».
Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά της πρεσβείας σε ό,τι αφορά την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη στήριξη του τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων στον ελληνικό χώρο και σημείωσε: «Εμείς ως αμερικανική κυβέρνηση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της εικόνας της Θεσσαλονίκης ως έναν σημαντικό τεχνολογικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα Δυτικά Βαλκάνια».
Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην «κληρονομιά» που άφησε η παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «είναι υπέροχο που μπορείς να φυτέψεις αυτούς τους σπόρους και να τους δεις να μεγαλώνουν».
«Είμαι πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί εξέλιξη αυτού που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Cisco και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έπαιξαν ηγετικό ρόλο μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ και αναφέρθηκε και σε άλλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Deloitte και η Pfizer, που στηρίζουν το ανθρώπινο κεφάλαιο στην περιοχή.
Υπογράμμισε, δε, τον ρόλο της Cisco, αλλά και άλλων αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Google, στην πανδημία, σημειώνοντας ότι βγήκαν στο προσκήνιο και στήριξαν «την επιτυχή ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, εργαζόμενες από κοινού με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σ’ αυτό τον εκπληκτικό ψηφιακό μετασχηματισμό που κατάφερε το ελληνικό κράτος τους τελευταίους 4-5 μήνες».
Ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε και το έργο του απερχόμενου Αμερικανού προξένου Γκρεγκ Φλέγκερ, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και «αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά στη διάδοχό του».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καλωσόρισε τον Αμερικανό πρέσβη στον χώρο και εξέφρασε κι αυτός την ικανοποίησή του για την ταχύτατη υλοποίηση του πρότζεκτ.
«Όταν είχαμε συζητήσει μαζί του πριν από κάποιους μήνες, τον Οκτώβριο του 2019, ήταν απλώς ένα πρότζεκτ. Σήμερα χαιρόμαστε πολύ που τον υποδεχόμαστε στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού σχεδίου για την πόλη, για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.
«Στόχος μας», τόνισε, «είναι να δουλέψει άμεσα και μπορώ να σας πω ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα εγκαινιαστεί με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές. Αυτό είναι το πρώτο ξεκίνημα παράλληλα με σεμινάρια που θα δοθούν για άνεργους συμπολίτες μας. Αυτό είναι το ξεκίνημα μιας τεράστιας προσπάθειας που γίνεται εδώ, η οποία μεταφέρει το ψηφιακό ενδιαφέρον, μεταφέρει το αναπτυξιακό ενδιαφέρον στην πόλη μας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη».
Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Cisco Αντώνης Τσιμπούκης, αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Το 2019 ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για τη δημιουργία του κέντρου και το 2020 τον Σεπτέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπούκης.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα κέντρο «στο οποίο θα φέρουμε την τεχνολογία κοντά στον κόσμο. Θα είναι η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαθέσιμος σε όλους. Να μπορεί να την αγγίξει, να την καταλάβει και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε με την υλοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών».
Την «πολύ γρήγορη υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής» υπογράμμισε και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. «Εμείς μιλάμε με έργα, δεν μιλάμε με λόγια και πάνω σ’ αυτό το μότο καλωσορίζουμε σήμερα τον πρέσβη της Αμερικής», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του κέντρου που, όπως είπε, «θα δώσει μια νέα πνοή σε όλα τα Βαλκάνια».
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας κόμβος καινοτομίας, ένα μέρος που μπορεί να προσελκύσει όλα τα Βαλκάνια για να φέρουμε καινοτομία, νέες τεχνολογίες και λύσεις για όλους τους πολίτες», υπογράμμισε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Με LEED Platinum πιστοποιήθηκε το νέο κτίριο γραφείων της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη – Ποιός ο ρόλος της Dimand
-
Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της Μπλε Κέδρος – Πώς προχωρούν τα 3 έργα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μονεμβασιά
-
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση ανακαίνισης του City Hotel στη Θεσσαλονίκη
-
Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη
-
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Αμείωτη η επενδυτική δραστηριότητα για νέες κατοικίες, γραφεία και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το 2025 – Τι δείχνουν οι τάσεις της αγοράς
Το ιστορικό Blue Palace στην Ελούντα μετατρέπεται από το 2026 σε ξενοδοχείο Rosewood και φέρνει το brand στην Ελλάδα
“Πράσινο φως” και από την Περιφέρεια Αττικής για την 5άστερη τουριστική επένδυση Hydra Rock στην Ερμιονίδα – Γιατί εμπλέκεται στο έργο και η Αττική
Γιατί “ανθίζει” το επαγγελματικό real estate στο Ηράκλειο – Ποιές οι ευκαιρίες από την επέκταση των supermarket
Στην Alpha Bank πούλησε το Μινιόν η Dimand – Ποιό το τίμημα της συναλλαγής
Εγκρίθηκε νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για νέο έργο ανακαίνισης ξενοδοχείου στη Βόνιτσα
Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του νέου Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο στην Πάρο – Πού θα γίνει
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει
Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ξεκινούν τα έργα για το νέο οικιστικό έργο Skyline Havens στο Ελληνικό – Ποιά εταιρεία επενδύει
Έτος δημιουργίας νέας αξίας το 2026 για τη Dimand – Από ποιά μεγάλα έργα real estate θα κάνει exit φέτος και το 2026
Προχωρούν τα έργα real estate της OTE Estate σε όλη την Ελλάδα – Σε εξέλιξη το mega project στην Πατησίων
Νέα “εποχή” για τη mega τουριστική επένδυση Sitia Bay Resort – Τι θα περιλαμβάνει το έργο και πώς θα προχωρήσει
“Στα σκαριά” νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΝέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΜε ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες agoΑλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες agoΣε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει





