ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΕντυπωσιασμένος από την ταχεία υλοποίηση του έργου του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά την επίσκεψη στον χώρο, στα παλαιά σφαγεία της Θεσσαλονίκης.
Τον Αμερικανό πρέσβη υποδέχθηκαν στο εντυπωσιακό κτίριο που θα στεγάσει τις δράσεις του Κέντρου, στη δυτική πλευρά της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός διευθυντής της Cisco και ο senior account manager της εταιρείας, Αντώνης Τσιμπούκης και Νίκος Λαμπρογιώργος αντίστοιχα, και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Στον κ. Πάιατ παρουσιάστηκε το λογότυπο του Κέντρου και τού έγινε ενδελεχής ενημέρωση για το πλούσιο φάσμα των δράσεων που σκοπεύει να αναπτύξει το Κέντρο στην περιοχή.
Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι έδωσαν «σάρκα και οστά» σ’ αυτή την ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου τόσο γρήγορα, όπως και τους ανθρώπους της Cisco για την επιτυχή υλοποίηση του πρότζεκτ.
Προσερχόμενος, μάλιστα, στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν έχει γίνει σε 12 χρόνια» και σημείωσε πως επενδύσεις όπως αυτή της Cisco θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει η Cisco με τον δήμο», σημείωσε ο κ. Πάιατ, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Ζέρβα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο μόλις εννέα μήνες δεδομένων όλων όσων έχουν επιτευχθεί».
Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά της πρεσβείας σε ό,τι αφορά την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη στήριξη του τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων στον ελληνικό χώρο και σημείωσε: «Εμείς ως αμερικανική κυβέρνηση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της εικόνας της Θεσσαλονίκης ως έναν σημαντικό τεχνολογικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα Δυτικά Βαλκάνια».
Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην «κληρονομιά» που άφησε η παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «είναι υπέροχο που μπορείς να φυτέψεις αυτούς τους σπόρους και να τους δεις να μεγαλώνουν».
«Είμαι πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί εξέλιξη αυτού που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Cisco και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έπαιξαν ηγετικό ρόλο μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ και αναφέρθηκε και σε άλλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Deloitte και η Pfizer, που στηρίζουν το ανθρώπινο κεφάλαιο στην περιοχή.
Υπογράμμισε, δε, τον ρόλο της Cisco, αλλά και άλλων αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Google, στην πανδημία, σημειώνοντας ότι βγήκαν στο προσκήνιο και στήριξαν «την επιτυχή ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, εργαζόμενες από κοινού με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σ’ αυτό τον εκπληκτικό ψηφιακό μετασχηματισμό που κατάφερε το ελληνικό κράτος τους τελευταίους 4-5 μήνες».
Ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε και το έργο του απερχόμενου Αμερικανού προξένου Γκρεγκ Φλέγκερ, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και «αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά στη διάδοχό του».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καλωσόρισε τον Αμερικανό πρέσβη στον χώρο και εξέφρασε κι αυτός την ικανοποίησή του για την ταχύτατη υλοποίηση του πρότζεκτ.
«Όταν είχαμε συζητήσει μαζί του πριν από κάποιους μήνες, τον Οκτώβριο του 2019, ήταν απλώς ένα πρότζεκτ. Σήμερα χαιρόμαστε πολύ που τον υποδεχόμαστε στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού σχεδίου για την πόλη, για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.
«Στόχος μας», τόνισε, «είναι να δουλέψει άμεσα και μπορώ να σας πω ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα εγκαινιαστεί με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές. Αυτό είναι το πρώτο ξεκίνημα παράλληλα με σεμινάρια που θα δοθούν για άνεργους συμπολίτες μας. Αυτό είναι το ξεκίνημα μιας τεράστιας προσπάθειας που γίνεται εδώ, η οποία μεταφέρει το ψηφιακό ενδιαφέρον, μεταφέρει το αναπτυξιακό ενδιαφέρον στην πόλη μας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη».
Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Cisco Αντώνης Τσιμπούκης, αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Το 2019 ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για τη δημιουργία του κέντρου και το 2020 τον Σεπτέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπούκης.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα κέντρο «στο οποίο θα φέρουμε την τεχνολογία κοντά στον κόσμο. Θα είναι η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαθέσιμος σε όλους. Να μπορεί να την αγγίξει, να την καταλάβει και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε με την υλοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών».
Την «πολύ γρήγορη υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής» υπογράμμισε και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. «Εμείς μιλάμε με έργα, δεν μιλάμε με λόγια και πάνω σ’ αυτό το μότο καλωσορίζουμε σήμερα τον πρέσβη της Αμερικής», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του κέντρου που, όπως είπε, «θα δώσει μια νέα πνοή σε όλα τα Βαλκάνια».
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας κόμβος καινοτομίας, ένα μέρος που μπορεί να προσελκύσει όλα τα Βαλκάνια για να φέρουμε καινοτομία, νέες τεχνολογίες και λύσεις για όλους τους πολίτες», υπογράμμισε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Σε πλήρη κατασκευαστική εξέλιξη τα έργα της Orilina στο Ελληνικό – Πότε ολοκληρώνονται οι Marina Residences και ποιά άλλα έργα βρίσκονται στα “σκαριά”
-
Η Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.
-
Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
-
“Στα σκαριά” νέο boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
Τα χαρακτηριστικά της αγοράς κατοικίας στην Ελλάδα το 2026 – Ποιές περιοχές καταγράφουν ισχυρή ζήτηση και πώς διαμορφώνονται οι τιμές ενοικίασης και πώλησης κατοικιών
-
Με τη συμβολή της BRIGHTaddvalue το deal Premia – Dedeman για το ακίνητο logistics στη Θεσσαλονίκη
“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο
Στροφή στην ενεργητική αξιοποίηση ακινήτων για την Τεχνική Ολυμπιακή – Το οικιστικό έργο στη Βούλα και τα χαρτοφυλάκια ακινήτων Vesta και Arrow
Ξενοδοχεία με branded residences: το νέο μοντέλο ανάπτυξης των τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
Επεκτείνεται και στην Πάρο η Radisson – Ανοίγει το νέο Punda Resort
Προχωρά έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Αίγινα – Δείτε πού θα γίνει
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια
Σε “τροχιά” αξιοποίησης ακίνητο στη Νεάπολη Αθηνών με πιθανή χρήση και τη δημιουργία ξενοδοχείου
Νέο ομόλογο έως 350 εκατ. ευρώ δρομολογεί η LAMDA – Πότε ξεκινά η δημόσια προσφορά
Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια
Οι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα
Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά
Προχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων
Η Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.
7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα
Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Four Seasons – Πότε ανοίγει το νέο ultra luxury ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι και ποιό ακόμη έργο βρίσκεται “στα σκαριά”
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες agoΆνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια
-
RESIDENTIAL4 ημέρες agoΟι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες agoΣε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες agoΠροχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων
-
REAL ESTATE2 εβδομάδες agoΗ Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.






