ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας της Cisco στη Θεσσαλονίκη
Published
6 έτη agoon
By
NewsroomΕντυπωσιασμένος από την ταχεία υλοποίηση του έργου του Διεθνούς Κέντρου Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κατά την επίσκεψη στον χώρο, στα παλαιά σφαγεία της Θεσσαλονίκης.
Τον Αμερικανό πρέσβη υποδέχθηκαν στο εντυπωσιακό κτίριο που θα στεγάσει τις δράσεις του Κέντρου, στη δυτική πλευρά της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός διευθυντής της Cisco και ο senior account manager της εταιρείας, Αντώνης Τσιμπούκης και Νίκος Λαμπρογιώργος αντίστοιχα, και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Στον κ. Πάιατ παρουσιάστηκε το λογότυπο του Κέντρου και τού έγινε ενδελεχής ενημέρωση για το πλούσιο φάσμα των δράσεων που σκοπεύει να αναπτύξει το Κέντρο στην περιοχή.
Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχάρη τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι έδωσαν «σάρκα και οστά» σ’ αυτή την ιδέα για τη δημιουργία του Κέντρου τόσο γρήγορα, όπως και τους ανθρώπους της Cisco για την επιτυχή υλοποίηση του πρότζεκτ.
Προσερχόμενος, μάλιστα, στον χώρο ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 12 μήνες ό,τι δεν έχει γίνει σε 12 χρόνια» και σημείωσε πως επενδύσεις όπως αυτή της Cisco θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι αμερικανικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά που έχει κάνει η Cisco με τον δήμο», σημείωσε ο κ. Πάιατ, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Ζέρβα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο μόλις εννέα μήνες δεδομένων όλων όσων έχουν επιτευχθεί».
Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά της πρεσβείας σε ό,τι αφορά την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη στήριξη του τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων στον ελληνικό χώρο και σημείωσε: «Εμείς ως αμερικανική κυβέρνηση θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της εικόνας της Θεσσαλονίκης ως έναν σημαντικό τεχνολογικό κόμβο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τα Δυτικά Βαλκάνια».
Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στην «κληρονομιά» που άφησε η παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «είναι υπέροχο που μπορείς να φυτέψεις αυτούς τους σπόρους και να τους δεις να μεγαλώνουν».
«Είμαι πολύ υπερήφανος για το γεγονός ότι αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς αποτελεί εξέλιξη αυτού που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια, όταν οι ΗΠΑ ήταν τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η Cisco και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας έπαιξαν ηγετικό ρόλο μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ και αναφέρθηκε και σε άλλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Deloitte και η Pfizer, που στηρίζουν το ανθρώπινο κεφάλαιο στην περιοχή.
Υπογράμμισε, δε, τον ρόλο της Cisco, αλλά και άλλων αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft και η Google, στην πανδημία, σημειώνοντας ότι βγήκαν στο προσκήνιο και στήριξαν «την επιτυχή ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού, εργαζόμενες από κοινού με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σ’ αυτό τον εκπληκτικό ψηφιακό μετασχηματισμό που κατάφερε το ελληνικό κράτος τους τελευταίους 4-5 μήνες».
Ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε και το έργο του απερχόμενου Αμερικανού προξένου Γκρεγκ Φλέγκερ, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και «αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά στη διάδοχό του».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας καλωσόρισε τον Αμερικανό πρέσβη στον χώρο και εξέφρασε κι αυτός την ικανοποίησή του για την ταχύτατη υλοποίηση του πρότζεκτ.
«Όταν είχαμε συζητήσει μαζί του πριν από κάποιους μήνες, τον Οκτώβριο του 2019, ήταν απλώς ένα πρότζεκτ. Σήμερα χαιρόμαστε πολύ που τον υποδεχόμαστε στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού σχεδίου για την πόλη, για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.
«Στόχος μας», τόνισε, «είναι να δουλέψει άμεσα και μπορώ να σας πω ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα εγκαινιαστεί με τα πρώτα μαθήματα ρομποτικής για μαθητές. Αυτό είναι το πρώτο ξεκίνημα παράλληλα με σεμινάρια που θα δοθούν για άνεργους συμπολίτες μας. Αυτό είναι το ξεκίνημα μιας τεράστιας προσπάθειας που γίνεται εδώ, η οποία μεταφέρει το ψηφιακό ενδιαφέρον, μεταφέρει το αναπτυξιακό ενδιαφέρον στην πόλη μας, στη Δυτική Θεσσαλονίκη».
Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Cisco Αντώνης Τσιμπούκης, αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Το 2019 ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας για τη δημιουργία του κέντρου και το 2020 τον Σεπτέμβριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε τα επίσημα εγκαίνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπούκης.
Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα κέντρο «στο οποίο θα φέρουμε την τεχνολογία κοντά στον κόσμο. Θα είναι η τεχνολογία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός διαθέσιμος σε όλους. Να μπορεί να την αγγίξει, να την καταλάβει και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε με την υλοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών».
Την «πολύ γρήγορη υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής» υπογράμμισε και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. «Εμείς μιλάμε με έργα, δεν μιλάμε με λόγια και πάνω σ’ αυτό το μότο καλωσορίζουμε σήμερα τον πρέσβη της Αμερικής», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του κέντρου που, όπως είπε, «θα δώσει μια νέα πνοή σε όλα τα Βαλκάνια».
«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ένας κόμβος καινοτομίας, ένα μέρος που μπορεί να προσελκύσει όλα τα Βαλκάνια για να φέρουμε καινοτομία, νέες τεχνολογίες και λύσεις για όλους τους πολίτες», υπογράμμισε η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
You may like
-
Πώς επηρεάζει η άνοδος του real estate στη Θεσσαλονίκη την πορεία των ενοικιών κατοικιών στην πόλη
-
Που κινούνται οι τιμές ενοικίασης κατοικιών στη Θεσσαλονίκη το 2026 – Δείτε παραδείγματα
-
Πώς το παλιό εργοστάσιο της Siemens της Θεσσαλονίκης θα μεταμορφωθεί σε πύργο γραφείων και εμπορικό πάρκο
-
Σχέδια για mega φοιτητική εστία σε ακίνητο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης – Στο “τραπέζι” και 590 νέες κατοικίες
-
Από Λάρισα έως Ελληνικό – Οι νέες επενδύσεις της IDEAL σε εμπορικά ακίνητα και logistics
-
Προς Στρατηγική Επένδυση mega επένδυση για πύργο γραφείων και εμπορικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη – Πού θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει
Στα “σκαριά” νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων σε περιοχή των Χανίων – Πού θα γίνει
Νέο ξενοδοχειακό project 98 κλινών στα Κολύμπια της Ρόδου
[ΦΩΤΟ] Δείτε πώς θα γίνει το Cambas Gardens στην Κάντζα – Τι θα περιλαμβάνει τελικά η mega επένδυση της Dimand
Συμφωνία PRODEA με Invel και LGT για νέα πλατφόρμα logistics – 3 νέα έργα στα “σκαριά” και στόχος για χαρτοφυλάκιο μισού δισ. ευρώ
Αλλάζει χέρια έπειτα από 49 χρόνια το Athens Zafolia Hotel μετά το deal με Highgate – Eternam
Πρώτο “πράσινο φως” για δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία 711 κλινών στα Χανιά – Πού θα γίνουν
Νέα ιστορικά υψηλά για τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το 2026 – Πώς προχωρούν The Ellinikon Mall και Riviera Galleria στο Ελληνικό
“Πράσινο φως” για μεγάλο νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κιοτάρι της Ρόδου
Προεγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στο Άνω Κουφονήσι
Στον τουρισμό και το hospitality εισέρχεται η Moda Bagno – Η εξαγορά και το ιστορικό ακίνητο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ στο κέντρο της Αθήνας
Άνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Ποιό γνωστό πρώην κτίριο γραφείων μεταμορφώθηκε
Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση serviced residences της ZEUS στον Πειραιά – Πώς το γνωστό PHAROS μεταμορφώθηκε σε ZEUS Piraeus Grand
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Σκύρο – Πού θα γίνει
Σε στάδιο ωρίμανσης 4 από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα
Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
Πώς θα μεταμορφωθεί το πρώην βιομηχανικό ακίνητο της ΑΖΕΛ στον Πειραιά σε Urban Oasis Piraeus με 387 κατοικίες – Ποιά εταιρεία επενδύει
Οι 5 άξονες των επενδύσεων real estate του Σκλαβενίτη – Από το Food Hall στο Ρέντη έως τα νέα έργα logistics
Πρώτο “πράσινο φως” με όρους για το νέο resort στο Σαλάντι – Τι θα περιλαμβάνει η τουριστική επένδυση
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΆνοιξε το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων Mural στον Πειραιά – Ποιό γνωστό πρώην κτίριο γραφείων μεταμορφώθηκε
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣτα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες agoΤέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις προχωρούν στην Πελοπόννησο – Που θα γίνουν και ποιές εταιρείες επενδύουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΟλοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση serviced residences της ZEUS στον Πειραιά – Πώς το γνωστό PHAROS μεταμορφώθηκε σε ZEUS Piraeus Grand
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Σκύρο – Πού θα γίνει







