ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το δεξί το 2020 για το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, 5,7% η αύξηση της κίνησης

Published

on

Με το δεξί μπήκε η νέα χρονιά για την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία παραχώρησης, ο Ιανουάριος ήταν αυξημένος κατά 5,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συνολικά πέρασαν από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας 1,47 εκατ. επιβάτες.

Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του αεροδρομίου, οι διεθνείς επιβάτες ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο. Συγκεκριμένα πέρασαν 1,038 εκατ.επιβάτες σημειώνοντας άνοδο κατά 10,1%.

Αντίθετα για ένα ακόμα μήνα διατηρήθηκε το αρνητικό σερί στην κίνηση εσωτερικού. Πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση (-3,5%), λόγω των μειωμένων δρομολογίων εσωτερικού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χειμερινή περίοδο.

Να θυμίσουμε πως το 2019 έκλεισε με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Πάνω από 25,5εκατ.επιβάτες χρησιμοποίησαν τις εγκαταστάσεις του για να μετακινηθούν, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το μέλλον.

Η κίνηση εξωτερικού κινείται σε εντυπωσιακά επίπεδα όμως η εσωτερική κίνηση προβληματίζει με την αρνητική της απόδοση εδώ και μήνες. Παράγοντες σημειώνουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσωτερικές συνθήκες στον τομέα των μεταφορών.

 

Πηγή: ypodomes.com

Advertisement

TRENDING