ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Mega deal στην Μύκονο – Αλλάζει χέρια το θρυλικό Kenshō Psarou
Published
4 έτη agoon
By
NewsroomΟριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των Monterock International και Notion – Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. για την απόκτηση από την πρώτη μετοχών της Benestar Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Kenshό Psarou στην διάσημη παραλία της Μυκόνου.
Η εξαγορά πακέτου μετοχών της Benestar, θυγατρικής της Notion, γίνεται από την Monterock International που κινητοποίησε επενδυτικά κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η κίνηση αυτή ουσιαστικά αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό από διεθνή κεφάλαια και έρχεται σε συνέχεια των τουριστικών επενδύσεων που ήδη έχουν σε εξέλιξη στην Μύκονο οι δύο πλευρές, για (δύο διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες) το One & Only στην περιοχή «Καλαφάτης» και το project της Aman στην θέση «Καραμπέτης».
Κομβικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας διαδραμάτισε η NOISIS – Σύμβουλοι Ανάπτυξης A.E. μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές επιχειρήσεις στην χώρα. Σε συνέχεια όσων συμφωνήθηκαν, η NOISIS αναλαμβάνει τον στρατηγικό ρόλο του συμβούλου για την Ελλάδα για λογαριασμό της Monterock International με σκοπό την ανάπτυξη των νέων μονάδων της Οne&Οnly και της Aman στην Ελλάδα καθώς και των λοιπών σημαντικών επενδυτικών πλάνων που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν στην Ελλάδα.
Η Monterock International από την πλευρά της είναι ένα Private Equity Fund με παρουσία, σήμερα, σε 16 χώρες και επενδύσεις στον χώρο των Media, του Hospitality, του Real Estate, των Τραπεζών, της Ψυχαγωγίας, της Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Παραγωγής και της Πράσινης Ενέργειας.
Έχει δημιουργήσει το Aman Sveti Stefan στο Μαυροβούνιο, το Aman Canal Grande στην Βενετία, ετοιμάζει το Aman στην Νέα Υόρκη καθώς και 2 νέα One & Only Resorts. Επίσης συμμετέχει στο Nammos Dubai, καθώς και στην ανάπτυξη του brand Nammos σε άλλες χώρες.
Η Νotion–Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. είναι μια εταιρία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, αξιοποίηση και διαχείριση ακινήτων καθώς επίσης στην παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τα εν λόγω αντικείμενα, όπως εκτιμήσεις αξίας ακινήτων, μελέτες & διαδικασίες βέλτιστης αξιοποίησης, διοίκηση κατασκευαστικών έργων κλπ.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας δίνει την δυνατότητα στην Notion Α.Ε. να αναπτύξει τα νέα επιχειρηματικά της πλάνα στους τομείς του τουρισμού, του real estate και της ενέργειας.
Σημειώνεται ότι το “Kensho Boutique Hotels & Villas” είναι το ελληνικό luxury brand που έθεσε διεθνώς τα νέα δεδομένα στον χώρο των boutique hotels και καθιέρωσε την Μύκονο σαν προορισμό υψηλής αισθητικής και απαράμιλλης παροχής υπηρεσιών έχοντας στην ομπρέλα του το ‘’Κensho Ornos Beach’’ 35 δωματίων που ολοκληρώθηκε το 2016 στη Μύκονο κι έχει βραβευθεί ως το καλύτερο boutique ξενοδοχείο στον κόσμο καθώς επίσης και το πολυβραβευμένο ‘’Kensho Psarrou’’ που άνοιξε το 2018 και πλέον αποτελείται από 31 ξεχωριστές σουίτες και δύο βίλλες μοναδικής αισθητικής 4 & 5 δωματίων αντίστοιχα.
Η ανακοίνωση της Monterock International
Η Monterock International, συνεχίζοντας τη στρατηγική επενδυτική της πολιτική στην Ελλάδα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Kenshō Psarou, στην παραλία Ψαρού, στην Μύκονο.
Προσφέροντας την εδραιωμένη και μοναδική στο είδος της προσωποποιημένη εμπειρία διαμονής, χαλάρωσης και αναζωογόνησης, με θέα και άμεση πρόσβαση σε μια από τις ομορφότερες και πιο πολυσυζητημένες παραλίες του κόσμου και την πλέον κοσμοπολίτικη στο νησί των Ανέμων, το Kenshō Psarou αναμένεται να αρχίσει να υποδέχεται το κοινό από τον Μάιο του 2022.
Η αρμονία χρωμάτων και υλικών, που αποτυπώνονται σε καθεμία από τις 31 υπερπολυτελείς σουίτες και δωμάτια του θέρετρου, ξυπνούν τις αισθήσεις και αναμένεται να κάνουν την επίσκεψη και διαμονή τουλάχιστον απολαυστική.
«Το σύνολο των επενδύσεων της Monterock International στην Ελλάδα θα δώσει προστιθέμενη αξία στην οικονομία, την αγορά εργασίας και, εν γένει, τον ελληνικό τουρισμό, σηματοδοτώντας παράλληλα μια νέα κεφαλαιουχική εποχή στην δραστηριότητα της εταιρείας. Με στόχο να εδραιωθεί ως pioneer του κλάδου της φιλοξενίας, η εταιρεία επενδύει στην ελληνική οικονομία και επιταχύνει την διεκπεραίωση projects που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διεθνών επιλογών.
Η προσέλκυση, στη χώρα που γέννησε την φιλοξενία, επισκεπτών υψηλού επιπέδου βρίσκεται ανάμεσα στους στόχους μας. Το Kenshō Psarou, στην χρυσή αμμουδιά που έχει ‘υποκλιθεί’ το παγκόσμιο Jet set, αποτελεί το πρώτο ‘διαμάντι’ ενός πλέγματος επενδύσεων που φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε στην Μύκονο», δήλωσε ο CEO της Monterock International, Alfredo Longo.
Έχοντας ως κυρίαρχο στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, που εμπιστεύονται μεγάλα fund κι αναδεικνύεται σε έναν από τους κορυφαίους – σε διεθνές επίπεδο – προορισμούς, η Monterock International αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, με ακόμη πιο έντονο ρυθμό.
Ξενοδοχειακά brands όπως One&Only και Aman Resorts είναι ανάμεσα σε εκείνα που μέσα στο επερχόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό (portfolio) της.
You may like
-
Στα “σκαριά” επένδυση για την επέκταση του 5άστερου Levante Beach Resort στη Ρόδο
-
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Ποιός γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος επεκτείνεται και στην Αθήνα με νέο ξενοδοχείο στην “καρδιά” της πόλης
-
Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή
-
Από τα νέα ξενοδοχεία στο repositioning – Ποιά νέα έργα ανακαινίσεων ξενοδοχείων δρομολογούνται σε Αττική και νησιά
-
Νέα επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου δρομολογείται στη Ρόδο – Ποιό γνωστό 5άστερο θα “μεγαλώσει”
Στα “σκαριά” επένδυση για την επέκταση του 5άστερου Levante Beach Resort στη Ρόδο
“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο στα Χανιά – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Πού επενδύει η Trade Estates έως το 2028 – Το flagship έργο στο Ελληνικό και η επέκταση στη Σόφια
Ποιός γνωστός ξενοδοχειακός όμιλος επεκτείνεται και στην Αθήνα με νέο ξενοδοχείο στην “καρδιά” της πόλης
Πώς αποκτούν “νέα ζωή” τα Ξενία και τα ιστορικά ακίνητα – Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές αξιοποίησης από την Αθήνα μέχρι Κομοτηνή
Ποιές οι νέες τάσεις στα ενοίκια κατοικιών στα Ανατολικά Προάστια της Αθήνας το 2026
Από τα νέα ξενοδοχεία στο repositioning – Ποιά νέα έργα ανακαινίσεων ξενοδοχείων δρομολογούνται σε Αττική και νησιά
Νέα επένδυση επέκτασης ξενοδοχείου δρομολογείται στη Ρόδο – Ποιό γνωστό 5άστερο θα “μεγαλώσει”
Ανοίγει ο “δρόμος” για την υλοποίηση ενός νέου ξενοδοχειακού project στη Ζάκυνθο
Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank
Προχωρά έργο μετατροπής κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα
Ποιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Νέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει
Ολοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.
Πέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα
Με νέο σχεδιασμό προχωρά το Project VORIA στο Μαρούσι – Τι αλλάζει στο ξενοδοχειακό κομμάτι
Δεύτερη ζωή για τέσσερα μεγάλα ακίνητα στην Αττική – Πώς αλλάζουν χρήση και επιστρέφουν στην αγορά
Από Μαρούσι έως Ελαιώνα και Καλλιθέα, πέντε νέες επενδύσεις σε “πράσινα γραφεία” αλλάζουν το χάρτη ακινήτων της Αθήνας
“Στα σκαριά” το μεγάλο logistics center της PRODEA στον Ασπρόπυργο – Σε περιβαλλοντική αδειοδότηση το έργο των 100.000 τ.μ.
Σχεδόν 94.000 τ.μ. γραφείων αλλάζουν τον τραπεζικό χάρτη στο κέντρο της Αθήνας – Τι ετοιμάζουν Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank
[VIDEO] Δείτε πώς παρουσιάζει η Bouygues τον πύργο κατοικιών Riviera Tower στο Ελληνικό
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα οικιστική επένδυση Almyra Complex στις Σέρρες – Ποιός γνωστός όμιλος επενδύει
[VIDEO] Δείτε το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων AENORA στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της οικιστικής επένδυσης Pinea Living στο Νέο Ηράκλειο
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΠροχωρά έργο μετατροπής κτιρίου σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΠοιες είναι οι 11 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΝέο 6ώροφο ξενοδοχείο δρομολογείται στο Κουκάκι – Πού θα γίνει και ποια εταιρεία επενδύει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες agoΟλοκληρώθηκε το NEXIS στη Μεταμόρφωση – Πώς το πρώην ΕΚΕΠ έγινε “πράσινο” συγκρότημα γραφείων 21.000 τ.μ.
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΠέρα από την κλασική πολυκατοικία: 4 νέα οικιστικά μοντέλα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα







