REAL ESTATE

Μεγάλο ακίνητο γραφείων προς μίσθωση αναζητά το ΑΣΕΠ – Που θα πρέπει να βρίσκεται

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva

Ακίνητο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας αναζητά μεγάλος δημόσιος οργανισμός.

Συγκεκριμένα, θα διενεργηθεί μειοδοτική δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Η διάρκεια της μίσθωσης είναι δώδεκα (12) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου παραλαβής του ακινήτου από το Δημόσιο.

Ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των εκατόν πέντε χιλιάδων ευρώ (105.000,00 €). Το μίσθωμα που τελικά θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου δωδεκαμήνου, όπως αυτή η μεταβολή υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ).

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 27-3-2024 ημέρα Τετάρτη και από ώρα 09:00 έως 10:00 στο κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών-Ανατολικής Αττικής (Λ.Αλεξάνδρας αρ.34).

Το προφίλ του ακινήτου που αναζητείται

Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων και να είναι εύκολα προσπελάσιμο από μεγάλους οδικούς άξονες και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 800 μέτρων από μέσα σταθερής τροχιάς.

Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να διαθέτει χώρους μικτής επιφάνειας (εξαιρουμένων των χώρων κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, πλατύσκαλων, και κοινοχρήστων διαδρόμων) περίπου 7.048 τ.μ. περίπου, δηλαδή γραφειακούς χώρους μικτής επιφάνειας 5.834 τ.μ. περίπου, βοηθητικούς χώρους λοιπών χρήσεων μικτής επιφάνειας 662 τ.μ. περίπου, αρχειακούς χώρους (αποθηκευτικούς) μικτής επιφάνειας 552 τ.μ. περίπου, (οι αποθηκευτικοί χώροι μπορεί να είναι και υπόγειοι εφόσον παρέχουν ασφάλεια σε θέματα υγρασίας και στεγανότητας και επάρκεια φωτισμού και αερισμού). Επίσης, απαιτείται ασφαλής χώρος στάθμευσης δύο (2) υπηρεσιακών οχημάτων και δύο μοτοσυκλετών.

Γίνονται δεκτά ακίνητα των οποίων οι επιφάνειες υπολείπονται μέχρι ποσοστού 5% των παραπάνω επιφανειών.

Το ακίνητο πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης/κλιματισμού, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Το ακίνητο γραφείων πρέπει να είναι αυτόνομο και αποπερατωμένο και να παραδοθεί έτοιμο για χρήση στο Δημόσιο μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί στην απόφαση έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας και θα αναγράφεται στη σύμβαση μίσθωσης.

Advertisement

TRENDING