REAL ESTATE

Μέσα στην εβδομάδα ο πλειοδότης για το κτίριο του Μινιόν – Μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές

Published

on

Το κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ στην Πατησίων - Πηγή: Γιενάντα Ντελάι / Eurokinissi

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί, πιθανότατα, ο πλειοδότης για το κτίριο του Μινιόν στην Πατησίων, καθώς μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον από επενδυτές αλλά και η ανάγκη για διαφάνεια στην όλη διαδικασία.

Η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών έληξε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου αλλά το άνοιγμα των προσφορών θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα, καθώς κρίθηκε για λόγους διαφάνειας αυτό να γίνει ενώπιον και της Folli Follie.

Υπενθυμίζουμε ότι το ακίνητο του Μινιόν (μέρος του) ανήκει στη Folli Follie μεν, δόθηκε όμως ως εξασφάλιση σε fund προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

Με το άνοιγμα και την αξιολόγηση των προσφορών θα ενημερωθούν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (ομολογιούχοι πιστωτές) και εν συνεχεία θα ανακηρυχθεί και επίσημα ο πλειοδότης

Ποιά ονόματα “παίζουν”

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, οι δεσμευτικές προσφορές ήταν 5 στο σύνολο.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι μια από αυτές είναι η Dimand, καθώς ο ισχυρός της άνδρας, Δημήτρης Ανδριόπουλος, είχε ουστιαστικά αποκαλύψει τη διαδικασία για την πώληση του κτιρίου του ΜΙΝΙΟΝ μιλώντας σε πρόσφατα συνέδριο για το real estate.

Επίσης, αρκετά πιθανό να έχει κατατεθεί προσφορά για το ακίνητο και από fund, σε σχέση με τη γνωστή Brown Hotels, η οποία έχει κάνει πραγματική απόβαση στην περιοχή της Ομόνοιας, αναβιώνοντας την παλιά της αίγλη, με τρία νέα ξενοδοχεία να έχουν ήδη ανοίξει τις πύλες τους στη γύρω περιοχή. Πιο πρόσφατα, μόλις πριν μερικές ημέρες, άνοιξε και το πολυαναμενόμενο Lighthouse Athens πάνω στην πλατεία Ομονοίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσφορά φέρεται να έχει καταθέσει και η ισραηλινών συμφερόντων Zoia, η οποία επενδύσει εκτεταμένα στο κέντρο της Αθήνας, αποκτώντας ακίνητα για μετατροπή σε τουριστικά ή μη καταλύματα.

Την πεντάδα φέρεται να συμπληρώνουν μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό με δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το δέλεαρ του διαγωνισμού

Το 10ώροφο κτίριο, επιφάνειας άνω των 20.000 τ.μ., είχε διατεθεί προς αξιοποίηση και στο παρελθόν, ανεπιτυχώς όμως, λόγω νομικών θεμάτων αλλά και συγκυριών (βλέπε οικονομική κρίση, Follie Follie κλπ.) που δεν επέτρεψαν την υλοποίηση των προθέσεων για εκμετάλλευση.

Σήμερα, το ακίνητο που περιλαμβάνεται στο διαγωνισμό του γνωστού κτηματομεσιτικού γραφείου αφορά τμήμα του κτιρίου (το μεγαλύτερο μέρος του), επιφάνειας περίπου 12.000 τ.μ. ανωδομής, από το σύνολο των 20.000 τ.μ.

Η τιμή εκκίνησης για το εν λόγω τμήμα του ακινήτου στο διαγωνισμό αναμένεται να αγγίξει τα 25 εκ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING