ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Μέσω Ταμείου Ανάκαμψης & Alpha Bank η μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό
Published
2 έτη agoon
By
Newsroom
Μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και Alpha Bank θα γίνει χρηματοδότηση της μεγάλης επένδυσης 152 εκατ. ευρώ της Dimand στο Βοτανικό.
Συγκεκριμένα, στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την IQ ATHENS Μ.Α.Ε. («IQ ATHENS»), 100% θυγατρική του Ομίλου DIMAND, προχώρησε η Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).
Η χρηματοδότηση αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα και την ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων, το οποίο θα περιλαμβάνει κτήρια βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Η υπογραφείσα σύμβαση αποτελεί κινητήριο μοχλό ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμα μία σημαντική επένδυση στην περιοχή του Ελαιώνα, που αλλάζει μορφή με την υλοποίηση του εμβληματικού έργου αστικής ανάπλασης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Alpha Bank.
Το προφίλ της επένδυσης
Το έργο αφορά στην ανέγερση και ανακαίνιση συνολικά 10 κτηρίων, με σκοπό την εκμίσθωσή τους. Τα κτίρια θα έχουν κύρια χρήση γραφείων ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και μικροί εμπορικοί χώροι (π.χ. εστιατόρια).
Η συνολική επιφάνειά τους πρόκειται να ανέλθει σε 79.202 τ.μ., εκ των οποίων τα 47.007 τ.μ. αφορούν ανωδομή και τα 32.195 τ.μ. αφορούν τα υπόγεια, σε οικόπεδο, συνολικής επιφανείας 49.125,42 τ.μ.
Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD και φέρει προδιαγραφές ενεργειακής βαθμολογίας κατά ΚΕΝΑΚ Α+.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σε υλικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών.
Το εν λόγω οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ιεράς Οδού, Χαρτεργατών και Αγίου Πολυκάρπου, στην περιοχή Ελαιώνας του Δ. Αθηναίων, ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία, περιλαμβάνοντας συγκρότημα βιομηχανικών κτηρίων, κτηρίων παραγωγής και αποθηκών.
Το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού επιλέξιμου κόστους ύψους Ευρώ 152,22 εκατ., θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους Ευρώ 106,44 εκατ., με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος.
Τι λένε οι πρωταγωνιστές
Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Ορέστης Καβαλάκης δήλωσε σχετικά:
«Η σημερινή δανειακή σύμβαση κινητοποιεί την υλοποίηση μιας σύγχρονης πράσινης επένδυσης στο κτιριακό απόθεμα του κέντρου της Αθήνας. Το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης υποστηρίζει σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις που συμβάλλουν στην πράσινη μετάβαση και στην ενεργειακή εξοικονόμηση και αναδεικνύεται σε πολύτιμο εργαλείο χρηματοδότησης για τις σύγχρονες ανάγκες και επιδιώξεις των επιχειρήσεων».
Ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης τόνισε:
«Με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε, σε συνεργασία με το ΤΑΑ, την IQ ATHENS στο επενδυτικό σχέδιό της για την αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα και την ανάπτυξη συγκροτήματος κτηρίων γραφείων. Πρόκειται για μία επένδυση που συντελεί στην αναβάθμιση της περιοχής, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση για υψηλών προδιαγραφών χώρους επαγγελματικής στέγης στις κεντρικές συνοικίες της Αθήνας, οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων και ταυτοχρόνως τις επιταγές της εποχής μας για περισσότερα πράσινα κτήρια.
Στηρίζοντας το έργο αυτό, η Alpha Bank αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον κομβικό της ρόλο ως Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Επιπλέον, προσθέτει, μέσω της εκτεταμένης συνεργασίας της με την Dimand, ακόμα έναν ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της χρηματοδότησης πρωτοποριακών έργων αστικών αναπλάσεων, όπως ενδεικτικά, ο Πύργος του Πειραιά, το Moxy Ομόνοιας, το ΜΙΝΙΟΝ, ο Άγιος Διονύσιος Πειραιά, το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά κ.ά.».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος των DIMAND και IQ ATHENS κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος υπογράμμισε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης μεταξύ της IQ ATHENS, του ΤΑΑ και της Alpha Bank, για την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Η υπογραφή αυτής της σύμβασης επιβεβαιώνει τη διαχρονική υποστήριξη και εμπιστοσύνη της Alpha Bank στη φιλοσοφία του ομίλου DIMAND που επικεντρώνεται στις αστικές αναπλάσεις και την αξιοποίηση του υπάρχοντος κτηριακού αποθέματος, με σκοπό την ανάπτυξη σύγχρονων, βιοκλιματικών χώρων που αναγεννούν και αναμορφώνουν τις γειτονιές και τις πόλεις μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Το έχουμε πετύχει στον Πειραιά, με την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Στην Αθήνα, με το Moxy Athens City και την ανακατασκευή του ΜΙΝΙΟΝ και στη Θεσσαλονίκη, με το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδος, το HUB26. Το ίδιο οραματιζόμαστε να κάνουμε και στην περιοχή του Ελαιώνα, με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου πράσινου συγκροτήματος γραφείων που θα αποτελέσει καταλύτη στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής».
[VIDEO] Με 9 πιστοποιημένα κτίρια & φωτοβολταϊκά θα γίνει η μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό
You may like
-
Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
Νέα οικιστική επένδυση δρομολογείται στην οδό Αιόλου – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί για serviced apartments
-
Προχωρούν οι επενδυτικές κινήσεις της Mercan στην Ελλάδα – Σε τι φάση βρίσκονται τα έργα σε Πειραιά και Κέρκυρα
-
Ολοκληρώθηκε η πώληση του ακινήτου Καμπά στην Παλλήνη από την RED στην Dimand
-
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο
-
“Πράσινο φως” για τη νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Τι περιλαμβάνει και πού θα γίνει
Φοιτητική κατοικία: τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι για την εύρεση στέγης – Ενοίκια και διαθεσιμότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα
“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Πράσινο φως” για τη νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στα Ιωάννινα – Ποιός μεγάλος όμιλος επενδύει
Ανοίγει το καλοκαίρι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Four Seasons στη Μύκονο
Ολοκληρώνεται η επένδυση για το νέο boutique ξενοδοχείο σε ιστορικό ακίνητο κοντά στην Παλιά Βουλή – Ποιά εταιρεία επενδύει
Προχωρά η νέα 5άστερη τουριστική επένδυση Casa Coa στην Κω – Σε τι φάση περνά το έργο
Νέα οικιστική επένδυση δρομολογείται στην οδό Αιόλου – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί για serviced apartments
Γιατί παρατηρείται στροφή σε νεώτερα και μικρότερα ακίνητα εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα – Που κινούνται οι τιμές
“Πράσινο φως” για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει το νέο Caretta Island 2
“Στα σκαριά” νέα ξενοδοχειακή επένδυση στη Λέσβο – Τι περιλαμβάνει και πού θα γίνει
Παραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση
[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project
Προς ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”
[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας
Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η Fattal – Σε ποιό γνωστό δρόμο θα γίνουν
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο Data Center Olive στα Σπάτα – Ποιά εταιρεία επενδύει και πώς προχωρά το έργο
Με “φουλ μηχανές” για νέες επενδύσεις σε data centers η Ten Brinke – “Στα σκαριά” 4 νέα έργα
Προς ολοκλήρωση η επένδυση σε κτίριο γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει και ποιά άλλα έργα υλοποιεί
“Πράσινο φως” για νέα ξενοδοχειακή επένδυση στην Ζάκυνθο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει το νέο Caretta Island 2
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
TRENDING
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες agoΠαραδίδεται από το Μάρτιο το νέο σύγχρονο κτίριο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Στα σκαριά” το νέο ξενοδοχείο THE MODERNIST στον Πειραιά – Πώς προχωρά η νέα ξενοδοχειακή επένδυση
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago[ΦΩΤΟ] Ανοίγει τον Απρίλιο το νέο IKOS Kissamos – Τι περιλαμβάνει το mega ξενοδοχειακό project
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΠρος ολοκλήρωση η μεγάλη επένδυση της ZEUS στον Πειραιά – Ποιό εμβληματικό κτίριο κοντά στο λιμάνι “μεταμορφώνεται”
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago[ΦΩΤΟ] Ολοκληρώνονται τον Απρίλιο τα έργα ανανέωσης του ξενοδοχείου President στη Λεωφόρο Κηφισίας






