Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜΜΜ: Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα μετά την άρση των περιορισμών

Newsroom

Published

on

Χάρη στην προσεκτική προετοιμασία, την υπερπροσπάθεια των εργαζόμενων, αλλά κυρίως την υπευθυνότητα του επιβατικού κοινού, η πρώτη εβδομάδα χαλάρωσης των περιορισμών κύλησε ομαλά, όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επόμενος κρίσιμος σταθμός είναι η Δευτέρα 11 Μαΐου, καθώς κατά τη δεύτερη φάση του σχεδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, επανέρχονται στην εργασία τους περισσότεροι από 156.000 πολίτες και η επιβατική κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Προκειμένου να διαχειριστεί την αναμενόμενη αύξηση της επιβατικής κίνησης, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πυκνώνει περαιτέρω τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα – στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη -, ενώ παρακολουθεί συνεχώς όλα τα δεδομένα για την κίνηση, τις πυκνότητες στα οχήματα και τους συρμούς και την ασφαλή διαχείριση του πλήθους.

Όπως έγινε και την πρώτη εβδομάδα άρσης των περιορισμών, θα μπαίνουν εμβόλιμα δρομολόγια τις ώρες αιχμής στις γραμμές των λεωφορείων και του Μετρό που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα. Στους δρόμους της Αθήνας βγαίνουν περισσότερα από 1.000 οχήματα και στο Μετρό οι χρονοαποστάσεις θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, ιδίως στις ώρες αιχμής.

Καθώς όμως εκ των πραγμάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών, η χρήση μάσκας έχει κριθεί αναγκαία από τους ειδικούς σε αυτή τη φάση του ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας, ως συμπληρωματικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στις θέσεις τους παραμένουν οι βοηθοί επιβατών – Νέες σημάνσεις και προστατευτικά

Συνολικά 300 βοηθοί επιβατών θα βρίσκονται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, όλο τον Μάιο στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία, προκειμένου να συμβάλλουν στη διαχείριση του επιβατικού κοινού, υπενθυμίζοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Σε όλες τις αποβάθρες του Μετρό και σε όλους τους συρμούς, καθώς και σε όλα τα λεωφορεία και τρόλεϊ, έχει τοποθετηθεί σήμανση, στο δάπεδο για την υπενθύμιση τήρησης αποστάσεων και στα καθίσματα ως υπόδειξη στους επιβάτες για τις θέσεις στις οποίες επιτρέπεται να καθίσουν, προκειμένου οι αποστάσεις να τηρούνται πάντα στο βαθμό που είναι δυνατό. Γίνεται καθημερινά έλεγχος, ώστε στην περίπτωση που οι ειδικές σημάνσεις αποκολληθούν, να αντικατασταθούν, ενώ τοποθετούνται ακόμη περισσότερες.

Επιπλέον έχει ξεκινήσει ήδη να τοποθετείται και προστατευτικό διαχωριστικό μεταξύ του οδηγού και του χώρου επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, οι οδηγοί βρίσκονται ούτως ή άλλως σε ξεχωριστή καμπίνα και δεν έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό.

Τα προστατευτικά διαχωριστικά θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα οχήματα μέσα στις επόμενες επτά ημέρες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου, θα έχουν τοποθετηθεί στο 50% των οχημάτων και την επόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύσταση για τοποθέτηση αντίστοιχου διαχωριστικού μεταξύ των καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού και των πίσω καθισμάτων έχει γίνει προς τους οδηγούς ταξί.

Οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους, στις στάσεις λεωφορείων. Λαμβάνονται μέτρα όπως η απολύμανση των συρμών του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ κάθε βράδυ με νέφωση, ο καθαρισμός των σταθμών με διάλυμα χλωρίνης.

Υπενθυμίζεται ότι στα ταξί επιτρέπονται πλέον δύο επιβάτες, πέραν του οδηγού, καθώς είναι κατανοητό πως ζευγάρια για παράδειγμα θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται μαζί.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει διανείμει στους εργαζόμενους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έρχονται σε επαφή με το επιβατικό κοινό, όλα τα αναγκαία προσωπικά μέσα προστασίας.

Καλεί επίσης τους πολίτες να συνεργάζονται με τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους βοηθούς επιβατών, να τηρούν τις οδηγίες των ειδικών για να προφυλάξουν τον εαυτό τους, αλλά και το διπλανό τους, ενώ στην περίπτωση που το λεωφορείο ή ο συρμός έχουν πληρότητα πάνω από 50%, προτιμότερο είναι να περιμένουν το επόμενο.

Στατιστικά στοιχεία για την πρώτη εβδομάδα άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης

Το ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας την εβδομάδα 4 με 8 Μαΐου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, ανέρχεται σε 85,4%.

Η επιβατική κίνηση κυμάνθηκε στο 30% σε σχέση με την κίνηση την περίοδο προ κορονοϊού.

Από την Τρίτη 5 Μαΐου έως την Πέμπτη 7 Μαΐου, οι επικυρώσεις εισιτηρίων σταθεροποιήθηκαν.

Συγκεκριμένα:
 

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ
Λεωφορεία και Τρόλεϊ Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ
Δευτέρα 4 Μαΐου

 

107.250 348.679
Τρίτη 5 Μαΐου 119.210 367.395
Τετάρτη 6 Μαΐου

 

118.392 367.157
Πέμπτη 7 Μαΐου

 

117.599 374.509
Παρασκευή 8 Μαΐου

 

123.383 385.613

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη 

Τα πρώτα συμπεράσματα από την έναρξη της επανακυκλοφορίας δείχνουν πως το επιβατικό κοινό τηρεί στη μεγάλη του πλειονότητα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε όλα τα οχήματα γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις μετά τη λήξη κάθε βάρδιας, ενώ οδηγοί, ελεγκτές και όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε πόστο τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΟΣΕΘ.

Σε όλα τα οχήματα έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό για την προστασία των οδηγών. Οι επιβάτες εισέρχονται και εξέρχονται από τα οχήματα από διαφορετικές πόρτες. Υπάρχει ήδη η σύσταση για τη μη χρήση κλιματιστικού χωρίς να ανακυκλώνεται ο αέρας, ενώ στα περισσότερα οχήματα έχουν μπει ήδη αντισηπτικά σε ειδικές θέσεις για τους επιβάτες.

Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται καθημερινά περί τα 350 οχήματα, ενώ ο ΟΣΕΘ είναι έτοιμος να επιληφθεί ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε χρειαστεί παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΘ, την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν τα έσοδα με το 41% να αφορά προτυπωμένα εισιτήρια, το 29% κάρτες απεριόριστων διαδρομών και το 20% ακυρώσεις εισιτηρίων. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα, πλην όμως η επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι θα παραμείνει σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με την κίνηση πριν την λήψη μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

 

Μετακινούμαστε με υπευθυνότητα, μένουμε ασφαλείς.

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Πηγή: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
REAL ESTATE7 ώρες ago

Τι δείχνει ανάλυση του ΔΝΤ για το στεγαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα – Γιατί δεν οφείλεται μόνο στη μειωμένη προσφορά κατοικιών

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ18 ώρες ago

Σε τροχιά αδειοδότησης νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Μεγανήσι

Φωτορεαλιστική μακέτα από τα νέα κεντρικά γραφεία της ΕΚΤΕΡ στην Αγία Παρασκευή - Πηγή: ΕΚΤΕΡ
REAL ESTATE19 ώρες ago

Στροφή της ΕΚΤΕΡ και στο real estate – Πώς επεκτείνεται σε ξενοδοχεία και logistics και ποιά έργα δρομολογεί

Fouquet’s Mykonos - Πηγή: Barrière Group
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ19 ώρες ago

Επεκτείνεται και στην Ελλάδα η Barrière με το νέο ultra luxury ξενοδοχείο Fouquet’s στη Μύκονο – Πότε ανοίγει

Εικόνα αρχείου - Design by Canva Pro
RESIDENTIAL19 ώρες ago

Τις καλές πρακτικές από την Ευρώπη εξετάζει η κυβέρνηση για την προσιτή στέγαση – Ποιά μέτρα εφαρμόζουν Ιρλανδία, Ισπανία και Κροατία

Αίγινα - Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ19 ώρες ago

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων “στα σκαριά” στην Αίγινα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Ρόδος - Φωτό: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

“Πράσινο φως” σε έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο

REAL ESTATE5 ημέρες ago

Στροφή στην ενεργητική αξιοποίηση ακινήτων για την Τεχνική Ολυμπιακή – Το οικιστικό έργο στη Βούλα και τα χαρτοφυλάκια ακινήτων Vesta και Arrow

Elounda Hills - Πηγή: Mirum Hellas
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

Ξενοδοχεία με branded residences: το νέο μοντέλο ανάπτυξης των τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Το νέο Paradise Resort Evia, a Member of Radisson Individuals - Πηγή: Radisson
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ6 ημέρες ago

Άνοιξε το νέο παραθαλάσσιο resort της Radisson στην Εύβοια – Σε ποιά περιοχή βρίσκεται και γιατί η Radisson “ψηφίζει” Εύβοια

Αργολική Ριβιέρα - Πηγή: Canva Pro
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago

Οι νέοι χάρτες της εξοχικής κατοικίας – Σε ποιές 3 περιοχές στρέφεται το ενδιαφέρον στην ηπειρωτική Ελλάδα

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά

Πηγή: Alpha Bank
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ2 εβδομάδες ago

Προχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων

Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς στη Θεσσαλονίκη - Φωτό: ThessINTEC
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Η Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.

Κως - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα

Four Seasons Mykonos - Πηγή: Four Seasons
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Four Seasons – Πότε ανοίγει το νέο ultra luxury ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι και ποιό ακόμη έργο βρίσκεται “στα σκαριά”

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ17 ώρες ago

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στα Μέγαρα – Σε ποιό σημείο θα γίνει

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ5 ημέρες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL2 εβδομάδες ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS3 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία1 μήνα ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS2 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά όταν ολοκληρωθεί - Πηγή: Dimand Real Estate
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890