LOGISTICS

Νέα επένδυση logistics της Trastor στη Δυτική Αττική

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva Pro

Συνεχίζεται το επενδυτικό “σαφάρι” της Trastor στον κλάδο των logistics καθώς πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε μια ακόμη εξαγορά εταιρείας με εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Trastor ανακοίνωσε την απόκτηση του 100% των εταιρικών μεριδίων της
“ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ”, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της μια εμπορική αποθήκη συνολικής επιφάνειας 5.262 τ.μ επί γηπέδου εμβαδού 11.349 τ.μ που βρίσκεται στην θέση “Ρουπάκι” ή “Μελίσσια” στον Ασπρόπυργο Αττικής, πλήρως μισθωμένη.

Πλέον με την επένδυση αυτή, αύξησε την έκθεση της σε αποθηκευτικούς χώρους σύγχρονων προδιαγραφών, ανεβάζοντας το συνολικό αποτύπωμα της σε 52,5χιλ. τ.μ. έναντι του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο.

Το τίμημα για την απόκτηση των εταιρικών μεριδίων της εταιρείας ανήλθε σε €2.325.574,33 ενώ η αξία των στοιχείων ενεργητικού της αποκτηθείσας εταιρείας ανέρχεται σε €2.8 εκατ.

H επένδυση χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που προήλθαν από τραπεζικό δανεισμό.

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Trastor, με αφορμή την πραγματοποίηση της ως άνω επένδυσης, δήλωσε πως “η εξάπλωση της πανδημίας απέδειξε το πόσο εύθραυστη είναι η εφοδιαστική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας διαρθρωτικές αλλαγές στη δομή της. Η αναζήτηση μεγαλύτερης ευελιξίας και κυρίως ανθεκτικότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού καθιστά τον κλάδο των Third Party Logistics το κλειδί στη αύξηση της αποδοτικότητας των καναλιών εφοδιασμού και διανομής”.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάρτιο αγόρασε μια ακόμη αποθήκη logistics στον Ασπρόπυργο.

Η εντυπωσιακή πορεία του 2020 παρά την πανδημία

Σημαντικά βελτιωμένα εμφανίστηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Trastor ΑΕΕΑΠ το 2020, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. Παρά την πανδημία, αυξήθηκαν σημαντικά τόσο τα μισθώματα που εισέπραξε από ακίνητά της ενώ παράλληλα αυξήθηκε κατά 50% η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2020, ανακοίνωσε την αύξηση κατά 36% των εσόδων του Ομίλου από μισθώματα τα οποία ανήλθαν σε €13,1 εκατ. έναντι €9,6 εκατ., για την χρήση 2019. Τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας μείωσαν τα έσοδα του Ομίλου κατά €1,1 εκατ., ήτοι 8% των ετησίων συμβασιοποιημένων εσόδων από μισθώματα.

Την 31 η Δεκεμβρίου 2020, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου αυξήθηκε κατά €100,9 εκατ. το οποίο και ανήλθε σε €301,6 εκατ. έναντι €200,7 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου 2019, με την απόκτηση 9 νέων επενδυτικών ακινήτων μέσα στη χρήση του 2020. Ο Όμιλος διαθέτει την 31η Δεκεμβρίου 2020 συνολικά 65 υψηλής ποιότητας και απόδοσης επενδυτικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας 209,6 χιλ. τ.μ., έναντι συνολικής επιφάνειας 130,3 χιλ. τ.μ. κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2019.

Στις 30 Ιουνίου 2020, πιστοποιήθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Trastor συνολικού ύψους €37,2 εκατ. εκ των οποίων ποσό €22,3 εκατ. καλύφθηκε με καταβολή μετρητών και ποσό €14,9 εκατ. με συμψηφισμό εκδοθέντος μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Advertisement

TRENDING