Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Νέα προγράμματα σπουδών από το Swiss Education Group

bizness.gr

Published

on

Swiss Education Group

Με την προσθήκη δύο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων εμπλουτίζει φέτος την γκάμα των σπουδών που προσφέρει το Swiss Education Group (SEG), το κορυφαίο Ελβετικό δίκτυο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών Hotel Management. Πρόκειται για το ‘Diploma in Vegetarian Culinary Arts’, ένα πρόγραμμα με ειδίκευση στη χορτοφαγική μαγειρική τέχνη και το ‘Certificate in Wine Business Management’, ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας 2 εβδομάδων με έμφαση στην επιχειρηματικότητα στο χώρο της οινοποιίας.

Μέσω του προγράμματος χορτοφαγικής μαγειρικής τέχνης , τo Swiss Education Group προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να εξελίξουν την αγάπη τους για τη χορτοφαγική κουζίνα πλάι σε έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές μαγειρικής. Ξεκινώντας από την εκμάθηση των θεμελιωδών αρχών της χορτοφαγικής μαγειρικής και αποκτώντας στην πορεία γνώσεις σχετικά με τις αντικαταστάσεις των υλικών, το συνδυασμό κρασιού και φαγητού και τον τρόπο παρουσίασης των δημιουργιών τους, οι μαθητές στο τέλος του προγράμματος θα έχουν αποκτήσει την ικανότητα να μετατρέψουν οποιοδήποτε πιάτο σε ένα χορτοφαγικό αριστούργημα που μπορεί εύκολα να ταιριάξει σε ένα μενού 5 αστέρων. Για την απόκτηση του διπλώματος απαιτείται η παρακολούθηση και των δύο περιόδων του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 22 εβδομάδων.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε ένα ολοκαίνουριο εκπαιδευτικό κέντρο στην ακαδημία μαγειρικής τέχνης, στο Le Bouveret campus της Ελβετίας, που φιλοξενεί συνολικά 15 υπερσύγχρονες επαγγελματικές κουζίνες. Οι μαθητές έχουν επίσης πρόσβαση στο The Mosimann Collection, μια πολύτιμη συλλογή σπάνιων γαστρονομικών δημοσιεύσεων και αντικειμένων που είναι διαθέσιμη προς τιμήν του καταξιωμένου σεφ Anton Mosimann. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται τέλος η διοργάνωση εκδρομών σε βιομηχανικούς πυλώνες της τοπικής κοινότητας, όπως η επίσκεψη σε κάποιο εργαστήριο ή εργοστάσιο σοκολάτας.

Για όσους θέλουν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στον κλάδο της οινοποιίας, το ‘Certificate in Wine Business Management’ αποτελεί την ιδανική επιλογή. Το πρόγραμμα που εστιάζει στην επιχειρηματικότητα στην οινοποιία και τη βιώσιμη αναζήτηση πόρων, φιλοξενείται στο κολέγιο César Ritz στο Brig campus, στην καρδιά της περιοχής Valais στην Ελβετία. Αποτελεί τη μοναδική εγκατάσταση στην περιοχή που παρέχει επίσημη διαπίστευση από τον παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτικό οργανισμό Wine & Spirit Education Trust (WSET). Οι μαθητές που θα επιλέξουν το campus για τη διαμονή τους, θα επωφεληθούν από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις φιλοξενίας της σχολής και τις ξεχωριστές επιλογές φαγητού.

Με στόχο την επίτευξη μιας στρογγυλεμένης εμπειρίας μάθησης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα από τις συνεδρίες γευσιγνωσίας κρασιού και τις επισκέψεις σε τοπικούς παραγωγούς, τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας, η οποία θα φέρει τους μαθητές στην καρδιά των αμπελώνων. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται ένα εβδομαδιαίο masterclass πάνω σε μια ποικιλία θεμάτων.

Ο Tarek Kouatly, Director of Marketing and Development στο SEG, δήλωσε σχετικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τα δύο νέα, εξειδικευμένα και ολοκληρωμένα προγράμματα που προσφέρει το SEG από τη φετινή χρονιά. Συνδυάζοντας τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, τα προγράμματα αυτά επικεντρώνονται στο να εξοπλίσουν τους σπουδαστές με σύγχρονες δεξιότητες και γνώσεις, που θα τους εξασφαλίσουν μια υποσχόμενη καριέρα μελλοντικά. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στον κλάδο της φιλοξενίας και του τουρισμού, το SEG εξακολουθεί να προσφέρει στους σπουδαστές του διακεκριμένη και ποιοτική εκπαίδευση με στόχο την εξέλιξή τους σε στελέχη ικανά να ξεχωρίσουν στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

SPECIAL EDITIONS

Θρακομακεδόνες: Απέκτησαν 3D διάβαση πεζών

bizness.gr

Published

on

3D διάβαση πεζών

Μια 3D διάβαση πεζών διαθέτει πλέον ο δήμος των Αχαρνών και πιο συγκεκριμένα η περιοχή των Θρακομακεδόνων. Η διάβαση δημιουργήθηκε μπροστά από το λύκειο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαβάσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μοιάζουν ότι αιωρούνται, προκαλώντας οφθαλμαπάτη που κάνει τους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί όταν πλησιάζουν στο σημείο.

Ο δήμος διέθεσε τη Δημοτική Αστυνομία για την εκτροπή της κυκλοφορίας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, για την μεγαλύτερη ασφάλεια των πεζών.

«Οι Θρακομακεδόνες έχουν μπει ξανά στο κάδρο της ανάπτυξης. Μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινάει και η πρώτη παιδική χαρά. Ζούμε στην πιο όμορφη πόλη και οι δημότες μας αξίζουν τα καλύτερα. Θερμά συγχαρητήρια στον σύλλογο γονέων του λυκείου Θρακομακεδόνων», δήλωσε γι’ αυτή την πρωτοβουλία ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βρεττός, ο οποίος ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη Άγγελο Ορφανουδάκη και όλους τους εθελοντές, που εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την υλοποίηση της 3D διάβασης.

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Ο πρώτος Δήμος που πιστοποιήθηκε με το σήμα «Cycle Friendly Employer»

bizness.gr

Published

on

Ποδήλατο

Ο πρώτος Δήμος στη χώρα που πιστοποιήθηκε με το ειδικό σήμα “Cycle Friendly Employer”, είναι ο δήμος Καρδίτσας, ένας Δήμος που οι πολίτες του χρησιμοποιούν σε μεγάλα ποσοστά ως εργαζόμενοι το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Πρόκειται, όπως γίνεται γνωστό από τη δημοτική αρχή, για ένα Ευρωπαϊκό σήμα που δημιουργήθηκε και λειτουργεί ήδη σε 17 Ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα πλέον, να είναι ανάμεσα σε αυτές, για να πιστοποιήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που χαρακτηρίζουν τις “φιλικές προς το ποδήλατο επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς κλπ”. Στόχος του είναι, τονίζεται, η υποστήριξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και οργανισμών, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις συνθήκες προς τους εργαζομένους που χρησιμοποιούν το ποδήλατο προς και από τον τόπο εργασίας τους και να τους παροτρύνουν να το κάνουν, μέσω μιας σειράς παροχών.

Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε από δύο έμπειρους και εξειδικευμένους συνεργάτες του MBike και του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο” μετά από επίσκεψή τους στον δήμο Καρδίτσας και έλεγχο για την πληρότητα των προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη χορήγησή της.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

SPECIAL EDITIONS

Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ: Έρχεται το οικολογικό και νεότερο πλοίο της Minoan Lines

bizness.gr

Published

on

Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ της Minoan Lines

Ένα πλοίο αφιερωμένο στην πόλη των Χανίων, το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, τα δρομολόγιά του στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς-Χανιά, με ώρα αναχώρησης από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 23:59, συνδέοντας τα Χανιά με τον Πειραιά.

Οι Μινωικές Γραμμές τιμούν τα Χανιά και την ιστορία τους, την αρχαία Κυδωνία, καθώς ο Κύδων ήταν ο ιδρυτής της πόλης.

Το οικολογικό Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ είναι το νεότερο, ταχύτερο πολυτελέστερο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της γραμμής των Χανίων, που θα προσφέρει υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, πολυτέλεια, άνεση και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία για το επιβατικό κοινό καθώς επίσης ποιοτική μεταφορά για οχήματα και εμπορεύματα.

Το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ και ηλικίας 19 ετών, αποτελεί από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία στην Ευρώπη, στην κατηγορία του. Μπορεί να φιλοξενήσει 2.500 επιβάτες το καλοκαίρι / 2.448 επιβάτες το χειμώνα, 758 κλίνες και 700 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 113 φορτηγά και 100 Ι.Χ.. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει πολυτελές ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια (μοντέρνες καμπίνες, self-service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ) και υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης.

Continue Reading
Advertisement

Trending