ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέα τύχη αναζητά σήμερα το εμβληματικό Out of the Blue Capsis – Ποιά αμερικανική εταιρεία πλειοδότησε

Published

on

Το Out of the Blue Capsis Elite Resort στην Κρήτη

“Κληρώνει” σήμερα για το ξενοδοχείο – φιλέτο στην Κρήτη Out of the Blue Capsis Elite Resort, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε ο πλειστηριασμός του.

Το ενδιαφέρον έπενδυτών είναι μεγάλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 30 σχήματα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ζήτησαν πληροφορίες ενώ από αυτά, τα 5 σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ήταν έτοιμα να καταθέσουν υψηλές προσφορές.

Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει στο παρελθόν αρκετοί επενδυτές, όπως ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη μέσω της Dimera Hospitality και η ΗIG. Στη λίστα είχαν προστεθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Prodea μέσω του νέου σχήματος MHV Mediterranean Hospitality Venture, ο όμιλος Ikos / Sani και η Hines μαζί με την Henderson Park.

[update 14.24] Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, πλειοδότης στη διαδικασία αναδείχθηκε η αμερικανική Hines με ένα τίμημα άνω των 125 εκ. ευρώ.

Η σχετική συναλλαγή πρέπει να κλείσει εντός του 2021.

To εν λόγω συγκρότημα βγαίνει προς πλειστηριασμό με στόχο την αποπληρωμή χρεών της εταιρείας, που βρίσκεται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης με επισπεύδοντες την τράπεζα Eurobank και τη Συνεταιριστική Χανίων, από το Μάιο 2020.

Το τίμημα μπορεί να ανέλθει στα 90 εκ. ευρώ. Τόσο περίπου είναι και το ποσό των δανείων που έχει η εταιρεία στις Τράπεζες (Πειραιώς, Αττικής, Eurobank, Τράπεζα Χανίων) οι οποίες σε περίπτωση εκποίησης θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν με το 65% του ύψους πώλησης. Το υπόλοιπο κατανέμεται στο Δημόσιο (25% του συνόλου) και σε προμηθευτές (10% του συνόλου).

Το προφίλ του Out of the Blue Capsis Elite Resort

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κρήτη, σε έκταση 167 στρεμμάτων, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Έχει συνολικά 5 ξενοδοχειακές μονάδες: το Classic Collection, το Lifestyle Collection, το Exclusive Collection, το Unique Villa Collection καθώς και τη μονάδα Medical – Wellness, με εγκαταστάσεις spa, αισθητικής και fitness.

Advertisement

TRENDING