ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέο mega deal Hyatt – ALG – Ποιές επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα επηρεάζονται

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Σε περαιτέρω επέκταση στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά στοχεύει η Hyatt μετά την ανακοίνωση του τουριστικού mega deal που αφορά την εξαγορά της Apple Leisure Group (ALG), που διαχειρίζεται και αυτή ξενοδοχεία στην Ελλάδα ήδη.

Το mega dealύψους 2,7 δις. ευρώ αλλάζει τα δεδομένα στον παγκόσμιο τουρισμό και αναμένεται να έχει σημαντικές προεκτάσεις στη Νότια Ευρώπη, όπου δραστηριοποιούνταν τόσο η Hyatt όσο και η ALG.

«Mετά τη συμφωνία, η Hyatt θα διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο των resorts της διεθνώς και θα καταστεί από τους μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα των all inclusive brands με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τη μελλοντική επέκταση, η Hyatt θα επιδιώξει να ενισχύσει τον τομέα των resorts της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Ισπανίας, σε Βαλεαρίδες και Κανάρια Νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και CEO της Hyatt κ. Mark Hoplamazian.

H μεγάλη αυτή συμφωνία θα δημιουργήσει έναν ακόμη πανίσχυρο παίκτη στη διεθνή αγορά των all inclusive resorts, καθώς τόσο η ALG όσο και η Hyatt λειτουργούν ήδη πολλά επιτυχημένα brands και resorts σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία μάλιστα έχει αναπτύξει ήδη ισχυρά brands, τα Hyatt Ziva και Hyatta Zilara.

Ποιά είναι η Apple Leisure Group & γιατί είναι τόσο σημαντική η εξαγορά της

Η ALG έχει ήδη δρομολογήσει 24 ξενοδοχεία σε Αμερική και Ευρώπη, λειτουργώντας σήμερα πάνω από 33.000 δωμάτια σε 10 χώρες.

Έως το τέλος του 2021 η δυναμικότητά της αναμένεται να αγγίξει τα 102 resorts σε όλο τον κόσμο ενώ κατέχει πολλά σημαντικά ξενοδοχειακά brands σε διεθνές επίπεδο, όπως τα Secrets, Zoetry και Dreams.

To άνοιγμά της στην Ελλάδα έγινε στο τέλος του 2020 οπότε και ανέλαβε τη διαχείριση τριών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ιδιοκτησίας της Hotel Investment Partners (HIP), ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη.

Με αυτή τη συμφωνία, η Ελλάδα γίνεται η δεύτερη ευρωπαϊκή αγορά για την εταιρεία, η οποία από το 2019 έχει ενσωματώσει 19 ξενοδοχεία στην Ισπανία, τα οποία εκτείνονται στις Βαλεαρίδες και στα Κανάρια νησιά.

Τα 3 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που περνάνε στην Hyatt

Τα τρία νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, θα διευθύνονται από την AMResorts, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών brand της ALG και βρίσκονται σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαθέτουν συνολικά 845 δωμάτια και θα λειτουργούν υπό την επωνυμία Dreams Resorts & Spas στην Κρήτη και την Κέρκυρα και υπό την επωνυμία Alua Hotels & Resorts στη Ζάκυνθο.

Το νέο πέντε αστέρων ξενοδοχείο της εταιρείας στην Κρήτη, θα ονομάζεται Dreams Crete και θα διαθέτει 357 δωμάτια και βρίσκεται στην παραλία του Μάλεμε.

Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, που θα ανήκει επίσης στην κατηγορία των πέντε αστέρων, θα ονομάζεται Dreams Corcyra και θα προσφέρει 327 δωμάτια.

Τέλος, εκείνο στη Ζάκυνθο, θα ονομάζεται Alua Soul Plagos Beach, θα ανήκει στην κατηγορία τεσσάρων αστέρων και θα διαθέτει 161 δωμάτια.

Τα τρία αυτά ξενοδοχεία αναμένεται να λειτουργήσουν με το νέο τους όνομα μετά από το πέρας των ανακαινίσεων που έχουν προγραμματιστεί, δηλαδή την επόμενη τουριστική σεζόν του 2022. Ωστόσο, ενδεχομένως το deal με την Hyatt να αλλάξει τα δεδομένα αυτά.

Advertisement

TRENDING