ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Νέο ξενοδοχειακό project στην Ομόνοια διεκδικεί η Brown Hotels

Published
5 έτη agoon
By
NewsroomΈνα ακόμη στρατηγικής θέσης ακίνητο διεκδικεί ο όμιλος Brown Hotels, και πάλι κοντά στην Ομόνοια, όπου έχει ήδη ανοίξει δύο νέα ξενοδοχεία, το Brown Acropol και το DAVE Red Athens ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το Mirage.
Το νέο πρότζεκτ που διεκδικεί αφορά το ακίνητο επί των οδών Πατησίων 11, Σατωβριάνδου 1-3 και Δώρου, το οποίο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) μέσω κληροδοτήματος. Το Ίδρυμα προτείνει ως βέλτιστη λύση αξιοποίησης του ακινήτου τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στο ισόγειο και ξενοδοχείου στους ορόφους.
Στην πρόσφατη συνέλευση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μάλιστα εγκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής που έχει αναλάβει τη διαδικασία μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου για 50 χρόνια.
Με αυτό ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της διαδικασίας κατά την οποία κλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν τεκμηριωμένες προτάσεις για την εκμετάλλευση του εν λόγω ακινήτου. Σε αυτή υποβλήθηκαν δύο προτάσεις. H μία ήταν της BROWN HOTELS και η έτερη ήταν της ANVIL MANAGEMENT GROUP IKE .
Σύμφωνα με σχετική ανάλυση των προτάσεων των 2 εταιρειών που καταγράφεται στο πρακτικό για την A’ φάση του διαγωνισμού η πρόταση της εταιρείας ANVIL MANAGEMENT GROUP IKE κρίνεται προτιμητέα της πρότασης της εταιρείας BROWN HOTELS καθώς, η πρότασή της αποφέρει, έστω και με μικρή διαφορά, μεγαλύτερη παρούσα μισθωτική αξία και παρούσα αξία ακινήτου σε όλη τη διάρκεια της μισθωτικής περιόδου των 50 ετών. Ωστόσο όλα θα κριθούν στη Β’ φάση του διαγωνισμού.
H πρόταση της BROWN HOTELS
Η Brown Hotels προτείνει την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτίσματος και προσθήκη συνολικά δύο 2 ορόφων με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχείου 67 δωματίων.
Αναλυτικά, οι βασικές σχεδιαστικές επιλογές της πρότασης, προβλέπουν την ανάπτυξη κτηρίου σε 3 ορόφους με καταληκτικό roof-garden. Εστιάζει στη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού κατά βάση κτηρίου, τύπου μικρού ξενοδοχείου αστικού κέντρου, δυναμικότητας 67 δωματίων. Τα 67 δωμάτια είναι κατανεμημένα από τον 1ο ως τον 3ο όροφο (1ος όροφος / 19 δωμάτια, 2ος όροφος / 24 δωμάτια, 3ος όροφος / 24 δωμάτια) και συνολικά καταλαμβάνουν 1.484,34 τ.μέτρα.
Ως λοιπές κύριες χρήσεις προβλέπονται ακόμη: καταστήματα στο ισόγειο και στο μεσο-όροφο, χώρος εστίασης στο ισόγειο και στο μεσο-όροφο, swimming pool στο roof-garden πάνω από τον 3ο όροφο (συνολική επιφάνεια διαμόρφωσης 450,22 τ.μ.).
Οι βοηθητικές χρήσεις/λειτουργίες κατανέμονται κυρίως στο υπόγειο. Δεδομένου του σχετικά υψηλού (για τα μεγέθη και την κλίμακα του κτηρίου) αριθμού δωματίων δημιουργούνται δύο αίθρια/φωαταγωγοί που είναι απαραίτητα για τη 2η, εσωτερική σειρά δωματίων ώστε αυτά να μπορούν να ενταχθούν σε κύρια χρήση (αυτά τα αίθρια καταλαμβάνουν περίπου 45 τ.μέτρα ανά όροφο στους ορόφους των δωματίων 1ο ως 3ο).
Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται γύρω στα 3.612.060€ χωρίς να ορίζεται ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της ανακατασκευής.
Η πρόταση της Anvil Management Group
H εταιρεία προτείνει την ανακατασκευή του υπάρχοντος κτίσματος και προσθήκη συνολικά 4 ορόφων, με στόχο τη δημιουργία boutique ξενοδοχείου με 20 σουίτες.
Αναλυτικά, οι βασικές σχεδιαστικές επιλογές της πρότασης προβλέπουν την ανάπτυξη ενός κτηρίου σε 5 ορόφους, με καταληκτικό roof-garden. Εστιάζει στη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας, τύπου μικρού ξενοδοχείου αστικού κέντρου (boutique hotel). Αναφέρεται σε υψηλής ποιότητας φιλοξενία, με σουίτες κατανεμημένες ανά 5 από τον 2ο ως και τον 5ο όροφο (συνολικά 20 σουίτες σε 1.678,30 τ.μέτρα).
Ως λοιπές κύριες χρήσεις προβλέπονται ακόμη: καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο, γραφεία στο μεσο-όροφο, business center και χώρος εστίασης στον 1ο όροφο, swimming pool στο roof-garden πάνω από τον 5ο όροφο – δώμα (συνολική επιφάνεια διαμόρφωσης 282,98 τ.μέτρα).
Οι βοηθητικές χρήσεις/λειτουργίες κατανέμονται κυρίως στο υπόγειο (Η/Μ και βοηθητικοί) και στο μεσο-όροφο (βοηθητικοί καταστημάτων ισογείου και βοηθητικοί εξυπηρέτησης δωματίων).
Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται γύρω στα 9.250.000€ με εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής, τους 26 μήνες.
Τι προβλέπει η Β’ φάση του διαγωνισμού
Κατά την διεξαγωγή της Β’ φάσης, οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται να πλειοδοτήσουν, με ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 17.500 ευρώ.
Η πρώτη 3ετία που αποτελεί χρόνο ανακατασκευής/αποκατάστασης του ακινήτου θεωρείται περίοδος χάριτος και καταβάλλεται από τον επενδυτή το ελάχιστο δυνατό μηνιαίο μίσθωμα, με το οποίο θα καλύπτονται οι πάγιες υποχρεώσεις του Ιδιοκτήτη προς το Δημόσιο.
Ως προς το είδος της αξιοποίησης, επιτρέπεται η δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στο ισόγειο και ξενοδοχείου στους ορόφους, με εξάντληση της επιτρεπόμενης δόμησης.
Το νέο κτίριο μπορεί να προέλθει είτε από κατεδάφιση του υφιστάμενου και ανέγερση νέου είτε από ανακατασκευή του υφιστάμενου κτίσματος.
Το μέγιστο ποσό που καλείται να επενδυθεί από την εταιρεία είναι 6.134.173 ευρώ και θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί εντός 3ετίας από τη σύναψη της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης.
You may like
-
“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Νάξο
-
“Στα σκαριά” 8 μεγάλες επενδύσεις της Μπλε Κέδρος – Σε ποιές περιοχές επενδύει σε κατοικίες και ξενοδοχεία
-
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Εγκρίθηκε νέο έργο επέκτασης ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα
-
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Χίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Σε φάση σταδιακής ωρίμανσης η ελληνική αγορά ακινήτων – Για ποιά ακίνητα καταγράφεται αυξημένη ζήτηση

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Νάξο

Ολοκληρώθηκε το mega logistics center του Σκλαβενίτη στον Ασπρόπυργο – Ποιές άλλες επενδύσεις δρομολογεί

“Στα σκαριά” 8 μεγάλες επενδύσεις της Μπλε Κέδρος – Σε ποιές περιοχές επενδύει σε κατοικίες και ξενοδοχεία

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Εγκρίθηκε νέο έργο επέκτασης ξενοδοχείου στην Ηγουμενίτσα

Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στη Χίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Σε φάση σταδιακής ωρίμανσης η ελληνική αγορά ακινήτων – Για ποιά ακίνητα καταγράφεται αυξημένη ζήτηση

Ποιά τα νέα δεδομένα στη φορολόγηση των ακινήτων μετά τη ΔΕΘ – Τι αλλάζει προς το ευνοϊκότερο

Ποιός είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος Δήμος στην Αττική για αγορά κατοικίας μετά το κέντρο της Αθήνας

Ξεκινά σύντομα από τον Όμιλο AKTOR η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου στην Τρίπολη

Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

Άνοιξε ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί

“Πράσινο φως” για το πολυτελές Triopetra Project στο Ρέθυμνο – Πού βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει το οικιστικό έργο

Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” κτιρίου γραφείων MOB1 στο Μαρούσι – Που βρίσκεται το ακίνητο

Προχωρά η διαδικασία για την έναρξη της μεγάλης επένδυσης για τη μεταμόρφωση του πρώην Ξενία Κύθνου – Ποιός είναι ο επενδυτής

Προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο Data Center στα Μεσόγεια – Ποιές εταιρείες επενδύουν

Άλλαξε “χέρια” το νέο υπό κατασκευή ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στο Κουκάκι – Ποιά είναι η Vivium Holding

[VIDEO] Πώς θα γίνει το νέο έργο logistics Eleusis Project στον Ασπρόπυργο – Ποιά εταιρεία επενδύει

Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες

[VIDEO] Προχωρά η νέα οικιστική επένδυση στη Νέα Σμύρνη – Σε ποιά περιοχή κατασκευάζεται

[VIDEO] Ολοκληρώνεται η οικιστική επένδυση της Ten Brinke στην Αργυρούπολη – Πού βρίσκεται το ακίνητο

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα σε Riviera Tower, IRC και Little Athens

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανακαίνισης στο εμβληματικό Filoxenia Kalamata της Grecotel – “Στα σκαριά” και η επόμενη φάση

[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project

[VIDEO] Σε εξέλιξη η μεγάλη οικιστική επένδυση Nea Polis στην Καβάλα – Πώς θα αναβαθμίσει την περιοχή με 7 νέους σύγχρονους οικισμούς με κατοικίες

[VIDEO] Στη “γραμμή εκκίνησης” το Keranis Residences με κατοικίες, γραφεία και καταστήματα στον Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει στο ιστορικό ακίνητο

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή του νέου “πράσινου” συγκροτήματος γραφείων The Grid στο Μαρούσι – Πότε θα ολοκληρώσει την επένδυση η Noval Property
TRENDING
-
REAL ESTATE1 εβδομάδα ago
Ποιός είναι ο δεύτερος πιο περιζήτητος Δήμος στην Αττική για αγορά κατοικίας μετά το κέντρο της Αθήνας
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago
Ξεκινά σύντομα από τον Όμιλο AKTOR η κατασκευή του νέου ξενοδοχείου στην Τρίπολη
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago
Ανοίγει ο “δρόμος” για τις επενδύσεις του Ομίλου Μήτση στη Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago
Ξεκινούν από τη ΜΕΤΚΑ τα έργα για τη μεγάλη επένδυση VORIA στο Μαρούσι – Εκδόθηκαν οι οικοδομικές άδειες
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago
Άνοιξε ο “δρόμος” για νέο ξενοδοχείο σε διατηρητέο της Ερμού – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί