ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέος διαγωνισμός για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στη Ζαλοκώστα

Published

on

Η οδός Ζαλοκώστα στο κέντρο της Αθήνας

Μετά από αλλεπάλληλες άκαρπες προσπάθειες για την αξιοποίηση του ακινήτου – φιλέτου του ΕΦΚΑ στην οδό Ζαλοκώστα, βγήκε στον αέρα ο νέος διαγωνισμός που προβλέπει τη δημιουργία νέου πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μετά τους άγονους διαγωνισμούς (που προέβλεπαν μεταξύ άλλων μόνο ξενοδοχείο 5 αστέρων) και τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, προκηρύχθηκε εκ νέου από τον ΕΦΚΑ ο διαγωνισμός για το πολυώροφο κτίριο στην οδό Ζαλοκώστα 7-9, στο κέντρο της Αθήνας.

To κτίριο, που κτίστηκε το 1939, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους. Η συνολική του επιφάνεια ανέρχεται σε 1.854 τ.μ.

Στους όρους του διαγωνισμού περιλαμβάνεται η δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων καθώς και η υποχρέωση για επένδυση στο κτίριο (ανακαίνιση) ύψους 1,2 εκ. ευρώ στα 2 πρώτα έτη της μίσθωσης.

Η διάρκεια της μίσθωσης προβλέπεται να είναι 30 έτη με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον έτη.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα για το διαγωνισμό ορίζεται στα 17.000 ευρώ.

Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις κλειστές προσφορές τους έως τις 20 Οκτωβρίου 2021 στις 10 το πρωί.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΕΦΚΑ, στην οδό Ιπποκράτους 19 στο κέντρο της Αθήνας.

Advertisement

TRENDING