ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέος διαγωνισμός για ξενοδοχείο σε ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια

Published

on

Το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σωκράτους 53 και Ζήνωνος στην Ομόνοια - Πηγή: Google Maps

Προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός για το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια με στόχο την αξιοποίηση του ακινήτου ως ξενοδοχείου.

Ο επαναληπτικός δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός του ΕΦΚΑ αφορά την εκμίσθωση του ακινήτου στην οδό Σωκράτους 53 και Ζήνωνος με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχείου τουλάχιστον 4 αστέρων.

Επιπλέον ο ανάδοχος θα αναλάβει επενδυτικό πρόγραμμα ανακαίνισης του ακινήτου, ύψους τουλάχιστον 12.500.000 ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση του και αύξηση της αξίας του.

Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό με δεσμευτικές προσφορές είναι η 29/3/2023 (σημειώνεται ότι η ημερομηνία του προηγούμενου διαγωνισμού ήταν η 30/11/2022).

Πώς θα γίνει το ξενοδοχείο

Όπως περιγράφεται στη προκήρυξη του διαγωνισμού, το ξενοδοχείο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 αστέρων.

Μέσω της συνεργασίας του ΕΦΚΑ με hotel operator που θα αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου, επιδιώκεται η αποδοτική του λειτουργία καθώς και η επίτευξη υψηλού μισθώματος.

Το ελάχιστο μίσθωμα για το εν λόγω ακίνητο ανέρχεται σε 41.000 ευρώ το μήνα. Ο ανάδοχος θα είναι αυτός που θα πλειοδοτήσει ως προς το μηνιαίο μίσθωμα με την προσφορά που θα καταθέσει στο διαγωνισμό.

Ο hotel operator θα πρέπει να έχει εμπειρία στη διαχείριση ξενοδοχείων 4 αστέρων, με τουλάχιστον 3 ξενοδοχεία τουλάχιστον 4 αστέρων ήδη στο χαρτοφυλάκιό του, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να είναι δυναμικότητας άνω των 100 δωματίων.

Το ελάχιστο πρόγραμμα ανακαίνισης θα είναι 12,5 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός 3 ετών από την έναρξη της εκμίσθωσης.

Η διάρκεια εκμίσθωσης θα είναι 35 έτη με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμη έτη.

Σε ποιόν όμιλο κατέληξε τελικά το ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ για ξενοδοχείο στο Σύνταγμα

Advertisement

TRENDING