REAL ESTATE
Οι 2 νέες επενδυτικές κινήσεις της ΤΕΜΕΣ το 2024 – Σε ποιά νέα έργα σε Αττική και Μεσσηνία επενδύει
Published
2 έτη agoon
By
Newsroom
Ποδαρικό στο 2024 με δύο νέες σημαντικές επενδυτικές κινήσεις έκανε η ΤΕΜΕΣ, εισερχόμενη σε νέα έργα του στενού και ευρύτερου τουριστικού τομέα σε Αττική και Μεσσηνία.
Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το “τουριστικό διαμάντι” της Πελοποννήσου, το Costa Navarino, και άλλες νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, όπως τα δύο νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό που βρίσκονται επίσης στα σκαριά, ανακοίνωσε μέσα στον Ιανουάριου τις δύο νέες της επενδυτικές κινήσεις.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το μεγάλο έργο μετατροπής του πρώην πιά Hilton Athens σε υπερπολυτελές πόλο διαμονής (με ξενοδοχείο και κατοικίες) και εμπορικών χρήσεων.
New entry στη μεγάλη τουριστική επένδυση στη Βούλα
Η Intracom και η ΤΕΜΕΣ μπαίνουν στη μεγάλη τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που εγκρίνει την απόκτηση ελέγχου της εταιρείας από τις 2 εταιρείες μεταξύ άλλων.
Σε συνεδρίαση του Τμήματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 19 Ιανουαρίου 2024 (Απόφαση 840/2024), αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «LITTI ENTERPRISES COMPANY LIMITED» και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» επί της εταιρείας «ATHENS BEACH CLUB ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», κατά την έννοια του άρθρου 5, παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.
Η εν λόγω συγκέντρωση αφορά στην αγορά των οργανωμένων παραλιών στις οποίες διατίθενται τουλάχιστον ομπρέλες και ξαπλώστρες και λειτουργεί συγχρόνως ένα ή περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην οποία δραστηριοποιείται η κοινή επιχείρηση – στόχος.
Κανένα από τα γνωστοποιούντα μέρη δεν εκμεταλλεύεται οργανωμένη παραλία στο νομό Αττικής, η δε ΤΕΜΕΣ λειτουργεί οργανωμένη παραλία μόνο έμπροσθεν των ξενοδοχείων της στο νομό Μεσσηνίας.
Συνεπώς, στην συγκέντρωση δεν υφίστανται επηρεαζόμενες αγορές σε οριζόντιο ή/και κάθετο επίπεδο, καθώς σε καμία σχετική αγορά δεν πληρούνται σωρευτικά τα κριτήρια α) δραστηριοποίησης τουλάχιστον δύο (2) εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 15% (όσον αφορά στις οριζόντιες αγορές) ή β) δραστηριοποίησης μίας τουλάχιστον εκ των συμμετεχουσών εταιρειών και συνολικού μεριδίου αγοράς τουλάχιστον 25% (όσον αφορά στις κάθετες αγορές).
Εν τω μεταξύ τα έργα έχουν ξεκινήσει στη Β’ Ακτή Βούλας για την ανάπτυξη της επένδυσης που θα εστιάσει στον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, την εστίαση και την ευεξία.
Προς το τέλος του 2023, η Athens Beach Club A.Ε είχε ανακοινώσει την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης της οικοδομικής άδειας.
Στόχος της Athens Beach Club A.Ε. είναι να αποκαταστήσει την ακτή και με όρους ήπιας ανάπτυξης να την αναβαθμίσει, με σεβασμό στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.
Στην Ακτή Β’ Βούλας πρόκειται να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, όπου με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο. Παράλληλα, δημιουργούνται εκτενείς χώροι πρασίνου με πρόσθετες φυτεύσεις.
Η Ακτή Β’ Βούλας υπό τη νέα της μορφή, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο αγαπημένο παραλιακό προορισμό, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή πισίνας που προορίζεται για δημοτική χρήση και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής.
Το σχέδιο ανάπλασης ακολουθεί αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών που θα δώσουν μακροπρόθεσμα, περαιτέρω αξία στο έργο. Αυτές περιλαμβάνουν ενδεικτικά, αυξημένο ποσοστό πρασίνου κατά ~30%, καθώς και θέσεις ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων.
Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, στο πλαίσιο μιας ήπιας ανάπτυξης, με επίκεντρο πάντα τις ανάγκες και την ευημερία των κατοίκων. Οι αυστηροί όροι που ακολουθούνται αφορούν στις επιτρεπόμενες χρήσεις των χώρων, ρυθμίσεις για τα ωράρια λειτουργίας, μέτρα για την εξάλειψη της ηχορύπανσης (π.χ. απαγόρευση κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, κ.ά.).
Το σχέδιο ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα μιας αναλυτικής κι εμπεριστατωμένης μελέτης, για την οποία συνεργάστηκαν ομάδες αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, μελετητών, από 15 νέα, καινοτόμα αλλά και καταξιωμένα γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πάνω από 50 άτομα συνολικά.
Ο κεντρικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Athens Creative και PILA Studio και η φυτοτεχνική μελέτη από τους: Simon Rackham Landscape Architects.
Νέα κοινή επένδυση των εταιρειών PREMIA Properties και ΤΕΜΕΣ στο Costa Navarino
Τον Ιανουάριο του 2024, η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και η PREMIA Properties ΑΕΕΑΠ, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία.
Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μέσω μιας νέας επένδυσης, ένα πρότυπο και σύγχρονο οινοποιείο, με σεβασμό στην οινική παράδοση της περιοχής και στο περιβάλλον. Στο επενδυτικό πλάνο θα συμμετέχει και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε. (μέλος του Ομίλου Sterner Stenhus, βασικού μετόχου της BOUTARI Wineries) για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων κρασιών.
Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάδειξη των ιστορικών αμπελώνων Navarino Vineyards και της ελληνικής και πελοποννησιακής οινικής ιστορίας, καθώς και η ανάπτυξη και προώθηση του οινικού τουρισμού, προβάλλοντας το αμπέλι και το κρασί, δύο σημαντικά προϊόντα της περιοχής.
H PREMIA Properties, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας NAVARINO VINEYARDS A.E., η οποία μέχρι σήμερα είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε.. Η αξία των αμπελώνων και του νέου οινοποιείου, μετά από την ολοκλήρωση της επένδυσης, αναμένεται να ανέλθει στα 10εκ. Ευρώ περίπου. Θα ιδρυθεί επίσης νέα εταιρεία με βασικό μέτοχο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ Α.Ε. και συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. με 25%, η οποία θα ενοικιάσει τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου και θα αναλάβει την παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας κρασιών. Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Το νέο οινοποιείο θα δημιουργηθεί σύμφωνα με παγκόσμια πρότυπα μοντέρνων οινοπαραγωγικών κτημάτων. Οι εγκαταστάσεις θα έχουν παραγωγική δυναμικότητα που θα ξεπερνά αρχικά τις 300 χιλ. φιάλες το χρόνο ενισχύοντας τη δυναμική του πελοποννησιακού αμπελώνα, της μεγαλύτερης οινοπαραγωγού περιοχής της Ελλάδας. Ο χώρος του οινοποιείου θα είναι ανοικτός σε επισκέπτες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια αμπελοοινική ιστορία της περιοχής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της.
Οι ιστορικοί ιδιόκτητοι αμπελώνες Navarinο Vineyards, ηλικίας έως και άνω των 50 ετών, βρίσκονται στο Μουζάκι Τριφυλίας, σε υψόμετρο 400-600μ. και καλύπτουν έκταση 600 περίπου στρεμμάτων. Στις εκτάσεις των Navarinο Vineyards έγινε διατήρηση και ανασύσταση των αμπελώνων με διεθνείς ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Syrah και Merlot, που υπάρχουν στην Τριφυλία ήδη από τη δεκαετία του ’80. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε αναμπέλωση τμημάτων με ελληνικές ποικιλίες, όπως Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Ασύρτικο, Κυδωνίτσα και Μαλαγουζιά, για τον εμπλουτισμό της οινικής παραγωγής.
Σημαντική συμβολή σε αυτήν τη διαδικασία είχε το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, με πρωτογενή έρευνα για την οινική ιστορία της περιοχής, το terroir και τις τοπικές ποικιλίες, ώστε οι αμπελώνες Navarino Vineyards καθώς και της ευρύτερης περιοχής, να συμβάλουν στην περαιτέρω καθιέρωση του ελληνικού οίνου.
You may like
-
Άγγιξε τα 288 εκατ. ευρώ το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της BriQ Properties το 2026 – Σε ποιά 3 ακίνητα επενδύει
-
Οι 9 ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας για νεόδμητα ακίνητα κατοικίας
-
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Trastor – Στο Χρηματιστήριο από σήμερα οι νέες μετοχές
-
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 150 εκατ. ευρώ της Trastor – Κατά 1,5 φορές υπερκαλύφθηκε η προσφορά
-
New entry στην ελληνική αγορά luxury real estate – Ποιά εταιρεία έρχεται στην Ελλάδα και σε ποιά ακίνητα θα εστιάσει
-
Τα 2 συχνότερα λάθη πριν την αγορά ενός ακινήτου – Γιατί δεν αρκεί πλέον η εύρεση ακινήτου σε καλή τοποθεσία και τιμή
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Ακόμη ένα ορόσημο για την mega τουριστική επένδυση Six Senses Megalonisos στους Πεταλιούς – Εγκρίθηκαν τα κίνητρα της Στρατηγικής Επένδυσης
“Πράσινο φως” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο Λασίθι – Τι θα περιλαμβάνει και ποιά εταιρεία επενδύει
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
Ολοκληρώθηκε η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων AENORA Offices στη Λεωφόρο Ποσειδώνος
“Πράσινο φως” για την απόκτηση των 3 κτιρίων γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Trastor
Ποιές είναι οι δυνατότητες και τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης στο real estate – Ο ρόλος του Hybrid Intelligence
Επεκτείνεται στην Ελλάδα η Leonardo Hotels – Στην Ομόνοια η δεύτερη ξενοδοχειακή επένδυση της αλυσίδας στην Αθήνα
Ανοίγει τον Ιούνιο το νέο Hilton στα Χανιά – Στα “σκαριά” ακόμη δύο ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Κρήτη
Άνοιξε το νέο κέντρο γραφείων της IWG στο IMERAS στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης – Δύο ακόμη νέοι χώροι γραφείων έως το 2027
“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Στα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
Σε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά
Προχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων
Η Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.
Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Κρήτη – Πότε ανοίγει το νέο Ikos Kissamos
Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που δρομολογούνται σε κέντρο Αθήνας και Γλυφάδα
7 νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία 5 αστέρων σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν
“Στα σκαριά” 3 οικιστικά έργα από τη νεοσύστατη Taurus Development – Γιατί στοχεύει σε μικρά διαμερίσματα και σε ποιές περιοχές θα επενδύσει
Ποιές είναι οι 2 επενδύσεις σε κτίρια γραφείων που υλοποιεί η Intracom στον Ταύρο – Πότε ολοκληρώνονται
[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια
20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει
[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago“Πρόσω ολοταχώς” για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Anatolia Hospitality στο Σύνταγμα – Ποιό γνωστό κτίριο θα αξιοποιηθεί
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣτα “σκαριά” τα δύο πρώτα Coco-mat Village από την Μπλε Κέδρος – Πώς αλλάζουν το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα agoΣε διαγωνισμό από τον EΦΚΑ ακίνητο – φιλέτο στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά – Ποιό γνωστό κτίριο αφορά
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ4 ημέρες agoΠροχωρά το μεγάλο κτιριακό έργο της Alpha Bank στο κέντρο της Αθήνας – Πώς θα διασυνδεθούν τα 7 κτίρια γραφείων
-
REAL ESTATE1 εβδομάδα agoΗ Hellenic Properties μπαίνει στο Thess INTEC με συμφωνία για έκταση 10.000 τ.μ.








