ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι 3+2 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης

Published

on

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Canva

Πέντε νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στα πλαίσια του “Ελλάδα 2.ο”, έχουν ήδη ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περισσότερες από 40 ιδιωτικές επενδύσεις όλων των τομέων.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν και 5 νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο εκ των οποίων οι 3 αφορούν ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων και 2 αφορούν νέα ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Οι 2 επενδύσεις για νέα πεντάστερα ξενοδοχεία

Η πρώτη επένδυση είναι της εταιρείας ΠΑΤΟΥΡΗΣ και αφορά την κατασκευή νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 261 δωματίων, στην Κω. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η ίδια συμμετοχή θα είναι 12 εκατ. ευρώ, δάνειο από την Eurobank ποσού 13 εκατ. ευρώ, και δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης ποσού 15 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια των δανείων θα είναι 11 χρόνια.

Η δεύτερη επένδυση αφορά την εταιρεία ΑΚΤΗ ΚΑΛΥΒΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Το επενδυτικό σχέδιο αφορά την κατασκευή νέου 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 97 δωματίων, στην περιοχή Αποκορώνος στην Κρήτη. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 14.424.792 ευρώ εκ των οποίων η ίδια συμμετοχή θα είναι 2.884.959 ευρώ, δάνειο από την Alpha Bank ποσού 4.327.437 ευρώ, και δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης ποσού 7.212.396 ευρώ. Η διάρκεια των δανείων θα είναι 15 χρόνια.

Οι 3 επενδύσεις για ανακαίνιση & αναβάθμιση ξενοδοχείων

Η πρώτη επένδυση αφορά την εταιρεία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και αφορά την ανακαίνιση ολοκληρωμένης μορφής και αναβάθμιση στην κατηγορία 5 αστέρων ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Χερσόνησο Ηρακλείου, στην Κρήτη. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 42,375 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη επένδυση αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση ξενοδοχείου στη Σέριφο. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 1.127.369 ευρώ και φορέας της είναι η εταιρεία SPYRIDAKOS GROUP ΙΚΕ.

Η τρίτη επένδυση αφορά την επέκταση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας PATMOS AKTIS στην Πάτμο. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 8 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Patmos Aktis

Advertisement

TRENDING