ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Οι 3 νέες τουριστικές επενδύσεις που αλλάζουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι Σούνιο και Λαύριο
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
3 νέες μεγάλες τουριστικές επενδύσεις θα αλλάξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα μέχρι το Σούνιο και το Λαύριο, γιατί δεν είναι μόνο το Ελληνικό αλλά και όλες οι άλλες περιοχές στην πανέμορφη νότια ακτογραμμή της Αττικής που μεταμορφώνονται τουριστικά.
Μια από τις τρεις επενδύσεις βρίσκεται ήδη σε υλοποίηση από γνωστή Ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα ξενοδοχείων που θα ανοίξει το πρώτο της resort στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Στα σκαριά βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλες επενδύσεις, που αφορούν την αξιοποίηση ημιτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε θέση – φιλέτο αλλά και μεγάλης έκτασης οικοδομικού συνεταιρισμού εκτός των άλλων η οποία δικαίως χαρακτηρίζεται (εφόσον υλοποιηθεί) “νέο μικρό Ελληνικό”.
Δείτε ποιές 3 περιοχές της Αθηναϊκής Ριβιέρα θα μεταμορφωθούν μέσω των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων που σχεδιάζονται.
Η επένδυση που πάει για… Στρατηγική στη Σαρωνίδα
Στα σκαριά βρίσκεται μια νέα Στρατηγική Επένδυση – μαμούθ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα μικρό “νέο Ελληνικό” λόγω του μεγέθους της έκτασης και της επένδυσης.
Ο λόγος για τη μεγάλη μικτή επένδυση που σχεδιάζεται στην περιοχή της Σαρωνίδας και αφορά εκτάσεις του οικοδομικού συνεταιρισμού “Η Υγεία”.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς και δημοσιεύματα, μια ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, που με παρόμοιο τρόπο έχει εντάξει μεγάλη τουριστική επένδυση στη Μύκονο στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, έχει αγοράσει εκτάσεις από το συνεταιρισμό και εκτός αυτού με σκοπό την ανάπτυξη ενός μεγάλου συγκροτήματος μικτής χρήσης: από ξενοδοχεία και γήπεδα γκολφ έως κατοικίες και δομές εκπαίδευσης και υγείας.
Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 750 εκατ. ευρώ, κατατάσσοντάς την 2η μεγαλύτερη σε ύψος επένδυση – ανάπτυξη στην Ελλάδα, μετά το Ελληνικό, και χαρακτηρίζοντάς το ως “νέο μικρό Ελληνικό”.
Η έκταση χωροθετείται στη Σαρωνίδα και αποτελείται από 6.500 στρέμματα.
Περιλαμβάνει οικόπεδα του οικοδομικού συνεταιρισμού “Η Υγεία” καθώς και άλλες όμορες εκτάσεις στην περιοχή που ξεκινά περίπου 1 χιλιόμετρο μετά το Grand Resort Lagonissi.
H έκταση φτάνει μέχρι τα βόρεια και ανατολικά όρια της πόλης της Σαρωνίδας ενώ περιλαμβάνει και μέρος του ορεινού όγκου πίσω από τη Σαρωνίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γνωστή ελληνική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων είναι αυτή που σχεδιάζει την επένδυση με την Vita Development να κατονομάζεται, χωρίς κάτι τέτοιο όμως να έχει επίσημα ανακοινωθεί ή επιβεβαιωθεί.
Η επένδυση των 750 εκατ. ευρώ έχει ήδη βρεί σύμφωνα με τις πληροφορίες και τον τρόπο χρηματοδότησης με ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και τραπεζικό δανεισμό.
Καθώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη έκταση και επένδυση, αυτή θα περιλαμβάνει σημαντικές αναπτύξεις που βγαίνουν εκτός των ορίων μιας τυπικής τουριστικής / οικιστικής επένδυσης.
Καταρχήν, λόγω της φύσης και τοποθεσίας της έκτασης, το πλάνο περιλαμβάνει την αναδάσωση άνω των 3.000 στρεμμάτων στον ορεινό όγκο στον οποίο εκτείνεται η επένδυση.
Θα περιλαμβάνει επίσης ξενοδοχειακές μονάδες και οικιστικά συγκροτήματα, εμπορικούς χώρους καθώς και το μεγαλύτερο γήπεδο γκολφ της Αττικής, 18 οπών και διεθνών προδιαγραφών.
Θα διαμορφωθεί επίσης το παραλιακό μέτωπο ενώ θα γίνουν έργα και για τον ελλιμενισμό σκαφών (μαρίνα).
Παράλληλα, σημαντικό ποσό (όπως και στην περίπτωση του Ελληνικού) θα διατεθεί για τη δημιουργία των υποδομών που θα υποστηρίζουν την όλη επένδυση στην έκταση (από οδικό δίκτυο έως δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης) ενώ προβλέπεται να δημιουργηθούν επίσης δύο σχολεία και ένα νοσοκομείο (κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας).
Η όλη επένδυση θα ολοκληρωθεί εντός 8ετίας, σε δύο φάσεις 4ετούς διάρκειας η κάθε μία.
Το νέο resort στην Πούντα Ζέζα
Μετά το επενδυτικό μπαράζ νέων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά γύρω από την πλατεία Ομονοίας, η ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels ανοίγει τα φτερά της στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με νέο 4άστερο resort κοντά στο Σούνιο.
Συγκεκριμένα, η Brown Hotels απέκτησε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην παραθαλάσσια περιοχή Πούντα Ζέζα κοντά στο Σούνιο.
Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 2 κτίρια σε μια έκταση 33 στρεμμάτων, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.
Μετά την μετατροπή του, θα λειτουργήσει ως resort 4 αστέρων, 179 δωματίων και σουιτών. Θα περιλαμβάνει επίσης πισίνα, εγκαταστάσεις spa, γυμναστήριο αλλά και συνεδριακό χώρο 500 ατόμων.
Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic.
Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το 2022 με στόχο να ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη τουριστική σεζόν.
Το εγκαταλελειμένο συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα
Μια ακόμη υπό σχεδιασμό επένδυση βρίσκεται στο Λαγονήσι, στη διαδρομή προς το Σούνιο.
Πρόκειται για το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έκταση 65 στρεμμάτων, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα.
Έχει ονομαστεί και “ξενοδοχείο της χούντας” καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε την περίοδο της 7ετούς χούντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Το υπερμεγέθες ξενοδοχειακό συγκρότημα, που παρέμεινε ημιτελές, αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και σειρές από bungalows μπροστά από αυτό.
Η δυναμικότητά του θα ξεπερνούσε τα 400 δωμάτια καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής.
Η έκταση και το ξενοδοχείο βρίσκεται στα χέρια της Eurobank η οποία κινεί τις σχετικές διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η απόκτησή του από νέο ιδιοκτήτη που θα το αξιοποιήσει.
Δημοσιεύματα ήθελαν διάφορες εταιρείες να το έχουν αποκτήσει, ανάμεσά τους και η Brown Hotels, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.
Έκταση – φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση
Εκτός των παραπάνω επιβεβαιωμένων επενδύσεων, το ΤΑΙΠΕΔ έχει και αυτό έναν “κρυφό άσο” στο μανίκι του, που αφορά μια έκταση φιλέτο στην ίδια περιοχή της Πούντα Ζέζα, που εν ευθέτω χρόνω θα αξιοποιηθεί και αυτή τουριστικά.
Αφορά ένα επικλινές ακίνητο με θέα στον όρμο Πούντα Ζέζα αποτελούμενα από 5 ανεξάρτητα όμορα ή γειτνιάζοντα οικόπεδα. Το ακίνητο έχει αμφιθεατρικό ανάγλυφο με ήπιες κλίσεις και απεριόριστη θέα στη θάλλασσα και στη Μακρόνησο.
Η περιοχή του ακινήτου, συνδυάζοντας τη θάλασσα με το πευκόφυτο βουνό, παρουσιάζει έντονη τουριστική-παραθεριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες και αποτελεί κατ΄ εξοχήν περιοχή εξοχικής κατοικίας.
Τo ακίνητο βρίσκεται στον κόλπο της Πούντα Ζέζα, ανατολικά του οικισμού Κάτω Ποσειδωνία.
Το ακίνητο είναι προσβάσιμο από την Αττική Οδό και στη συνέχεια απο τη Λεωφόρο Λαυρίου αλλά και από την παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου.
Το ακίνητο απέχει 2 χλμ από τη Μαρίνα Λαυρίου, 4 χλμ από την πόλη και το λιμάνι Λαυρίου και 65 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.
Η αξιοποίηση του ακινήτου προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μετά από εκτίμηση των δεδομένων, είτε με εφαρμογή του υφιστάμενου πολεοδομικού καθεστώτος, είτε με το Ν. 3986/2011 με την εκπόνηση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ανάπτυξη του με μικτές χρήσεις Τουρισμού – Αναψυχής και Τουριστικού – Παραθεριστικού Χωριού.
You may like
-
“Στα σκαριά” νέο έργο επέκτασης γνωστού resort στη Σκόπελο – Ποιά ξενοδοχεία αφορά
-
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
-
Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν
-
4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν το “πράσινο φως” στα Ιόνια Νησιά – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
-
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη
-
Νέο ξενοδοχείο βρίσκεται “στα σκαριά” στη Μύκονο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
“Στα σκαριά” νέο έργο επέκτασης γνωστού resort στη Σκόπελο – Ποιά ξενοδοχεία αφορά
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
Ξανά “στα σκαριά” η mega τουριστική επένδυση στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας – Τι θα περιλαμβάνει και ποιοί επενδύουν
Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις πήραν το “πράσινο φως” στα Ιόνια Νησιά – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Στο Χρηματιστήριο το νέο ομολογιακό δάνειο 150 εκατ. ευρώ της Premia Properties – Πώς θα χρησιμοποιιηθεί
Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη
Νέο ξενοδοχείο βρίσκεται “στα σκαριά” στη Μύκονο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
Ξεκινά η Dimand το πρώτο πιλοτικό έργο “προσιτής κατοικίας” στην Πέτρου Ράλλη – Ποιά άλλα νέα έργα σχεδιάζει
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
Ξεκινά εντός του 2026 η κατασκευή του νέου retail park της Trade Estates στο The Ellinikon – Πού θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει
Άνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα
Νέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Προς Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο
[ΦΩΤΟ] Προχωρά η επένδυση για το νέο κτίριο “πράσινων” γραφείων MOB2 στο Μαρούσι – Ποιά εταιρεία επενδύει
Στην “τελική ευθεία” η μεταμόρφωση της ιστορικής Στοάς Αρσακείου – Πώς θα λειτουργήσει με 5 θεματικούς πυλώνες
Πώς προχωρά η επέκταση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – Σε ποιού είδους εμπορικά ακίνητα θα επενδύσει και σε τι στάδιο βρίσκεται το project στο The Ellinikon
Με 9 νέα ξενοδοχεία επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα η Marriott – Σε ποιές περιοχές θα γίνουν και πότε ανοίγουν
Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής
[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon
[VIDEO] Ολοκληρώνεται έως τέλος του 2026 από την Dimand το νέο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά
[VIDEO] Λίγο πριν την ολοκλήρωση το μεγάλο έργο γραφείων Syndesis Hub στο Ελληνικό
[VIDEO] Ανοίγει την 1η Μαρτίου το νέο The Fiction Athens στο Μαρούσι – Πώς μεταμορφώθηκε το γνωστό ξενοδοχείο Civitel
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό
[VIDEO] Πώς προχωρούν τα έργα για το νέο data center στα Σπάτα
Προς αξιοποίηση το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου “Βέρμιον” στη Νάουσα – Τι αφορά ο διαγωνισμός παραχώρησης 48 εκατ. ευρώ
Δύο νέες οικιστικές επενδύσεις από την MIBS στον Πειραιά – Ποιό πρώην βιομηχανικό κτίριο με ιστορία θα μεταμορφωθεί σε κατοικίες
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
TRENDING
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ12 ώρες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
-
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ3 εβδομάδες agoΞεκινά εντός του 2026 η κατασκευή του νέου retail park της Trade Estates στο The Ellinikon – Πού θα γίνει και τι θα περιλαμβάνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΆνοιξε στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο της LXR Hotels & Resorts στην Ελλάδα
-
LOGISTICS2 εβδομάδες agoΝέα επένδυση logistics 110,4 εκατ. ευρώ σχεδιάζει στη Δυτική Αττική η LIDL – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
LOGISTICS2 εβδομάδες agoΠρος Στρατηγική Επένδυση το νέο mega logistics center της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στον Ασπρόπυργο









