ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Οι 3 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στη Σαντορίνη

Published

on

Προχωρούν οι διαδικασίες για 3 ακόμη πολυτελή καταλύματα στη Σαντορίνη.

  • Η πρώτη επένδυση αφορά το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 82 κλινών, στη θέση Μπαξέδες, εκτός των ορίων του οικισμού Οία. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας SANTORINI’S SECRET DAWN ΙΚΕ εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Το σχέδιο που ενέκρινε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αφορά επένδυση ύψους 6.5 εκ. ευρώ, για την οποία θα ενισχυθεί με τη μορφή επιχορήγησης ύψους περίπου 1,8 εκ. ευρώ. Για το έργο, έχει ήδη δοθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και η έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης.
  • Η δεύτερη αφορά το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΜΕΛΤΕΜΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙPEIA ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ για την ανακαίνιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου MELTEMI VILLAGE στη Σαντορίνη. Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων και έχει συνολική δυναμικότητα 48 δωματίων / 88 κλινών. Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ και η ενίσχυση αφορά φορολογική απαλλαγή ύψους 400.000 ευρώ.
  • Επιπλέον, πρόσφατα η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Μπαξέδες στην Οία της Σαντορίνης. Σύμφωνα με την απόφαση, η μελέτη για το ξενοδοχείο εναρμονίζεται με το τοπίο και δεν προκαλείται άμεση ή έμμεση βλάβη στον ιστορικό τόπο και το ευρύτερο περιβάλλον του νησιού. Ως όρος ετέθη να μειωθεί κατά το δυνατόν το πλάτος του άξονα κίνησης των αυτοκινήτων περιμετρικά του οικοπέδου, με κατάλληλη διαμόρφωση, προκειμένου να μην δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΜΑΡΚΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ & ΣΙΑ ΙΚΕ.

Advertisement

TRENDING