RESIDENTIAL
Οι 6 μεγάλες οικιστικές επενδύσεις στο Ελληνικό – Ποιά είδη κατοικιών θα κατασκευαστούν
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Οι μεγάλες οικιστικές επενδύσεις στο Ελληνικό θα είναι 6 με πολλά και διαφορετικά είδη κατοικιών που θα κατασκευαστούν σε ορίζοντα πέραν της πενταετίας για όλες τις κατηγορίες ενδιαφερομένων, με μεγάλο ή μικρότερο “πορτοφόλι”.
Παρότι έχει επίσημα ανακοινωθεί από τη Lamda Development μόνο ένα τμήμα του οικιστικού κομματιού που θα περιλαμβάνει η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, έρχονται στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατοικίες που θα κατασκευαστούν στην έκταση.
Όπως προκύπτει, οι ενδιαφερόμενοι νέοι κάτοικοι της “πόλης μέσα στην πόλη” θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 διαφορετικούς τύπους κατοικιών, σε διαφορετικά σημεία της έκτασης.
Οι τιμές τους θα ποικίλουν και θα είναι συνάρτηση τόσο των προδιαγραφών των κατοικιών (διαμερίσματα στον Πύργο, βίλες, κτίρια κατοικιών, branded residences κλπ) και φυσικά της τοποθεσίας τους.
Για το τελευταίο, σημαντικό παράγοντα θα αποτελέσει η απόσταση από την ακτή αλλά και η θέα που θα παρέχουν. Άλλα θα βρίσκονται κοντά στην ακτή και με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, άλλα πιο εσωτερικά, ενώ θα γίνουν και αρκετές κατοικίες περιμετρικά του μεγάλου πάρκου στη μέση της έκτασης, με θέα προς αυτό αλλά και τον Υμηττό.
Πάνω από 2.000 κατοικίες έως το 2026
Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή τουτο 2021, ο Διεθύνων Σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, τελικά σε όλο το βάθος της επένδυσης θα δημιουργηθούν 9.000 νέες κατοικίες, δημιουργώντας έτσι μια νέα πόλη μέσα στην πόλη.
Το αρχικό σχέδιο, όπως είχε επισημάνει σε συνέντευξή του πέρυσι, ήταν να κατασκευασθούν μόλις 500 κατοικίες στην πρώτη φάση του έργου (πρώτη 5ετία), οι περισσότερες εκ των οποίων θα ήταν οι πολυτελείς κατοικίες στον πύργο κατοικιών Marina Tower.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης όμως, στην πρώτη φάση θα κατασκευαστούν πάνω από τις τριπλάσιες κατοικίες, με το νούμερο να μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις 2.000 κατοικίες έως το 2026.
Πάντως, όπως σημείωσε ο κος Αθανασίου, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοικιών θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς μόλις το 5% (450 κατοικίες) θα αφορούν τα υπερπολυτελή διαμερίσματα και βίλες, για αγοραστές των ανώτερων οικονομικών στρωμάτων.
O Πύργος Κατοικιών (Marina Residential Tower)
O νέος Πύργος κατοικιών με το όνομα Marina Tower θα κατασκευαστεί κατά την πρώτη φάση της επένδυσης (πρώτη 5ετία), κοντά στη νέα Μαρίνα.
Θα είναι ο πρώτος “πράσινος” ουρανοξύστης στην Ελλάδα, καθώς θα είναι το πρώτο “ψηλό” κτίριο της χώρας με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.
Επίσης, θα είναι ο υψηλότερος παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο και ένας από τους πιο “πράσινους” ουρανοξύστες στην Ευρώπη.
Το κτίριο θα έχει ύψος 200 μέτρων, με 45 ορόφους και 200 διαμερίσματα.
Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει η κορυφαία εταιρεία Foster + Partners.
Τα 3 ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτιρίου θα είναι τα εξής:
- λιτές καθαρές γραμμές που δένουν απόλυτα με το περιβάλλον
- ποιότητα ζωής, για όλα τα διαμερίσματα (εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, ανέσεις, “smart home”)
- υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού (μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, ορθής χρήσης νερού, ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα)
Ιδιοκτήτης του έργου και φορέας ανάπτυξης είναι εξ ολοκλήρου η Lamda Development. Η εταιρεία πρόκειται να διενεργήσει διαγωνισμό για την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας ή κοινοπραξίας που θα αναλάβει την ανέγερση του Marina Tower, η οποία θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανέγερση ψηλών κτιρίων, αντιστοίχου ποιότητας και προδιαγραφών.
Η Foster + Partners εκπόνησε το masterplan του έργου του Ελληνικού και διετέλεσε επικεφαλής της ομάδας μελετητών για την έγκριση των πολεοδομικών μελετών. Είναι, επίσης, αρχιτέκτονας και επικεφαλής της ομάδας μελετητών για τον Marina Tower.
Η ομάδα μελέτης για τον ουρανοξύστη περιλαμβάνει, επίσης, την Buro Happold (σύμβουλοι μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων), τη Faithful & Gould (σύμβουλοι μηχανικοί), καθώς και πλήθος άλλων συμβούλων μηχανικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλων των ειδικοτήτων, ώστε οι μελέτες να είναι πλήρεις και σύμφωνες με τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα μας και διεθνώς, για αυτού του είδους τα κτίρια.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 250 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Cove Villas
Σε επίπεδο πολυτέλειας, εκτός από τα διαμερίσματα στον μοναδικό Marina Residential Tower, θα κατασκευαστούν παραθαλάσσιες βίλες με την ονομασία Cove Villas. Όπως σημειώνει η Lamda, θα αποτελούν κορυφαίας αξίας και κύρους κατοικίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Οι βίλες θα είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για τον αγοραστή από μια ομάδα κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων, όπως K-Studio, Tombazis, Oppenheim, ISV και SAOTA.
Cove Residences
Πίσω από τις Cove Villas, που θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, και με άμεση πρόσβαση στην παραλία, θα δημιουργηθεί ένα οργανωμένο συγκρότημα με χαμηλά διαμερίσματα και διπλοκατοικίες, σε μικρή όμως απόσταση και αυτό από την παραλία.
Branded residences
Επίσης, κοντά στην παραλία, στην πρώτη γραμμή, θα κατασκευαστούν branded residences σε συνεργασία με τα νέα ξενοδοχεία που θα αναπτυχθούν στην περιοχή.
Οι κατοικίες αυτές είναι επώνυμες και διαχειρίζονται από μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως στην περίπτωση του νέου πια Hilton στο κέντρο της Αθήνας, που μεταξύ άλλων το 2024 θα περιλαμβάνει και branded κατοικίες υπό το σήμα Conrad.
Οι συλλογές επώνυμων κατοικιών του Ελληνικού θα αναπτυχθούν από τις 3 νέες πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που θα δημιουργηθούν παραλιακά: το ξενοδοχείο στη Μαρίνα, το ξενοδοχείο στην Παραλία αλλά και το νέο Πύργο μικτής χρήσης στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
The Parkfront Residences
Με θέα προς το πάρκο του Ελληνικού, θα κατασκευαστούν περιμετρικά από αυτό κομψές πολυκατοικίες με την ονομασία The Parkfront Residences. Όπως αναφέρει η Lamda, θα έχουν ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα μέγεθος ενώ θα ενσωματώνονται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον του πάρκου.
Διαμερίσματα σε κτίρια κατοικιών
Επίσης περιμετρικά του πάρκου θα κατασκευαστούν και επιπλέον κτίρια κατοικιών με smart και green σχεδιασμό. Θα περιλαμβάνουν άνετα διαμερίσματα με 1 έως 4 υπνοδωμάτια. Όπως αναφέρει η Lamda, το κοινό – στόχευση για αυτές τις κατοικίες θα είναι οι αγοραστές πρώτης κατοικίας, διεθνείς επενδυτές και νέοι γονείς.
You may like
-
Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες
-
Νεόδμητη κατοικία ή παλιά; Τι σημαίνει το όριο του 30% και πώς επιδρά στην αγοραστική απόφαση
-
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
-
Προχωρούν τα 3 μεγάλα έργα της Ten Brinke σε Ασπρόπυργο, Ελληνικό και Σπάτα – Σε τι φάση βρίσκεται η εμπορική επένδυση στην Ερμού
-
[VIDEO] The Ellinikon: “ψήλωσε” και άλλο ο Riviera Tower στο Ελληνικό – Πώς προχωρά το μεγάλο οικιστικό έργο
-
Πιστοποιήθηκε με Leed Gold το logistics hub “Μίλητος” της Trastor στον Ασπρόπυργο
Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
“Στα σκαριά” νέο έργο ανακαίνισης 5άστερου ξενοδοχείου στην Κέρκυρα
Ολοκληρώθηκε το νέο κτίριο serviced apartments της Blend Development στην Ομόνοια – Ποιό γνωστό κτίριο μεταμορφώθηκε σε κατοικίες
Επεκτείνεται εκτός Αττικής η Hellenic Properties με νέα ξενοδοχειακή επένδυση ορεινού τουρισμού – Σε ποιά περιοχή θα βρίσκεται
Νεόδμητη κατοικία ή παλιά; Τι σημαίνει το όριο του 30% και πώς επιδρά στην αγοραστική απόφαση
Φάκελος “Πολυτελή ακίνητα” – Γιατί κάποια ακίνητα πωλούνται ακριβά γρήγορα ενώ άλλα αναζητούν αγοραστές;
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων δρομολογείται στη Σύρο – Σε ποιά περιοχή του νησιού θα γίνει
Προχωρούν τα 3 μεγάλα έργα της Ten Brinke σε Ασπρόπυργο, Ελληνικό και Σπάτα – Σε τι φάση βρίσκεται η εμπορική επένδυση στην Ερμού
[VIDEO] The Ellinikon: “ψήλωσε” και άλλο ο Riviera Tower στο Ελληνικό – Πώς προχωρά το μεγάλο οικιστικό έργο
Εγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
Ξεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
Ποιό ακίνητο θα μετατραπεί σε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι
Νέα ακίνητα στην Αττική αναζητά η Σκλαβενίτης – Σε ποιές περιοχές εστιάζει και ποιές οι προδιαγραφές
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων της Hellenic Properties στον Ταύρο – Ποιό γνωστό ακίνητο θα αξιοποιηθεί
Σε αδειοδοτική διαδικασία η μεγάλη οικιστική επένδυση Aura Residential στο The Ellinikon – Τι θα περιλαμβάνει και ποιές εταιρείες επενδύουν
Παράταση για το μεγάλο διαγωνισμό για το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι – Ποιά γνωστή εταιρεία real estate θα δηλώσει “παρών”
Σε 5 νέα κτίρια φοιτητικών εστιών εντός και εκτός Αττικής επενδύει η Premia Properties – Σε ποιές πόλεις τα επόμενα openings το 2026
[VIDEO] Ξεκίνησε η νέα οικιστική επένδυση της Ten Brinke στη Γλυφάδα
[VIDEO] Δείτε πώς προχωρούν τα έργα για το Project VORIA στο Μαρούσι
[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
TRENDING
-
LOGISTICS3 εβδομάδες agoΕγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
-
RESIDENTIAL2 εβδομάδες agoΞεκίνησε η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια – Πού κατασκευάζεται και τι περιλαμβάνει
-
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago[VIDEO] Προχωρά το mega project 30 εκατ. ευρώ με κατοικίες και εμπορικό κατάστημα της Μασούτης στις Τρεις Γέφυρες – Πότε θα ολοκληρωθεί
-
RESIDENTIAL1 εβδομάδα ago[ΦΩΤΟ] Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου συγκροτήματος κατοικιών και γραφείων Skyway στον Πειραιά – Πώς εντάσσεται στο mega project PIRAEUS GATE
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΠοιό ακίνητο θα μετατραπεί σε νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Κολωνάκι





















