Connect with us

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Οι δύο φάσεις της επένδυσης για το πρώτο ελληνικό Food Hall στο Αρσάκειο Μέγαρο

Newsroom

Published

on

Παρουσιάστηκε χθες στη Στοά του Βιβλίου, το επενδυτικό πλάνο της Legendary Food για την αξιοποίηση και αναγέννηση του Αρσακείου Μεγάρου, μέσα από τη δημιουργία του πρώτου Food Hall στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής του επενδυτικού group και Διευθύνων Σύμβουλος της Legendary Food, κ. Άρης Κεφαλογιάννης, μίλησε για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το μεγάλο project, που ετοιμάζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως επισήμανε αρχικά ο κ. Κεφαλογιάννης, η Legendary Food συνιστά μία εταιρεία ειδικού σκοπού, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από 4,5 χρόνια, με αποκλειστικό σκοπό να πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό της Φιλεκπαιδευτικής εταιρείας για την εμπορική εκμετάλλευση του Αρσακείου Μεγάρου. Όπερ και εγένετο.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Στο ιστορικό τετράγωνο των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη, θα δημιουργηθεί το παρθενικό Food Hall στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία άνθηση ανάλογων χώρων στην Ευρώπη. Ήδη, στη Γηραιά Ήπειρο λειτουργούν 100 Food Halls σε μεγάλες μητροπόλεις, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ο αριθμός τους θα έχει ξεπεράσει τα 300 την προσεχή πενταετία. Μιλάμε, άρα, για μία αγορά την οποία καλείται να ανοίξει η Ελλάδα, προσεγγίζοντας σε ανάλογες επενδύσεις ευρωπαϊκά κράτη όπως την Ιταλία, στην οποία συναντάμε το Food Market «Eataly», την Ισπανία με το «Mercado San Miguel» ή την Πορτογαλία με το «A Vida Portuguesa».

Το σύνθημα με το οποίο θα προσεγγίσει το εγχώριο και διεθνές κοινό το ελληνικό Food Hall, θα είναι το «Come home to the greek diet».

Στο χώρο του Αρσακείου Μεγάρου θα διαμορφωθεί ένας πολυχώρος με καταστήματα πώλησης ελληνικών μεσογειακών προϊόντων, χώρους εστίασης καθώς και μαγαζιά που θα διαθέτουν το λεγόμενο fine fast food. Γρήγορο φαγητό, μεν, υγιεινό και προσαρμοσμένο στην ελληνική μεσογειακή διατροφή δε. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο απώτερος σκοπός. Να προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα και η ελληνική μεσογειακή δίαιτα, σε μία ευρύτερη αγορά που θα δίνει τη δυνατότητα και του ηλεκτρονικού εμπορίου (σ.σ. πέραν της φυσικής παρουσίας κάθε πιθανού επισκέπτη ή καταναλωτή), ώστε τα προϊόντα της χώρας να ταξιδεύουν και να γίνονται διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.

Η παραπάνω, ουσιαστικά, αποτελεί την πρώτη φάση της επένδυσης με την επίσημη εκκίνηση του Food Hall στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης για την πρώτη αυτή φάση υπολογίζεται στα 12 εκατ. ευρώ. Η Legendary Food, η οποία έχει μισθώσει το χώρο από την Φιλεκπαιδευτική εταιρεία για τα επόμενα 35+2 έτη, θα κρατήσει η ίδια ένα ποσοστό της τάξης του 30% της εμπορικής εκμετάλλευσης του χώρου, ενώ θα διαθέσει προς μίσθωση το υπόλοιπο 70% σε άλλες επιχειρήσεις. Με βασικό γνώμονα, πάντοτε, την προώθηση και ανάδειξη της ελληνικής μεσογειακής δίαιτας.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα των επενδυτών, η πρώτη φάση της επένδυσης και το επίσημο άνοιγμα του Food Hall θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

Αυτή τη στιγμή η Legendary Food βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού του πλάνου της και σε μελλοντικό χρόνο, θα περιμένει τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αναμόρφωσης και αναδιάταξης του χώρου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται για ανακαίνιση του χώρου. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για νέες κατασκευές. Ήταν μία από τις παραμέτρους που προβλέφθηκαν, το να μειωθούν οι παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου, έτσι ώστε να μην τραβήξει πολύ χρονικά η επένδυση.

Σημειώνεται, ότι οι εγκαταστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στον επάνω όροφο του Μεγάρου, καθώς και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν θα διατηρηθούν, κανονικά, στο ιστορικό τετράγωνο του Αρσακείου.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Η δεύτερη φάση του επενδυτικού σχεδίου της Legendary Food, αφορά την ανάπτυξη του Food Hall και εκτός Ελλάδας. Βασικός στόχος των επενδυτών, είναι να δημιουργηθούν κι άλλοι ανά την υφήλιο πολυχώροι όπως αυτός που αναμένεται στο Αρσάκειο Μέγαρο, με προβολή της ελληνικής μεσογειακής διατροφής στο Λονδίνο, το Τόκιο και άλλες μεγαλουπόλεις παγκοσμίως.

Παράλληλα, θα προχωρήσει και η σύσταση του «Agrofund», ενός fund για να βοηθηθούν οι παραγωγοί και να εκσυγχρονιστεί, με χρήματα και τεχνογνωσία, η πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας. Να τονιστεί εδώ, ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφές ύψος επένδυσης για τη δεύτερη αυτή φάση, με το μόνο σίγουρο να είναι πάντως πως το κόστος θα καταστεί υπερπολλαπλάσιο των 12 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν για την πρώτη φάση του έργου.

Επιπρόσθετα, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη φάση της επένδυσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί τουλάχιστον ένας χρόνος λειτουργίας του Food Hall στην Αθήνα. Επομένως, έχει χρονικό ορίζοντα από το 2022 κι έπειτα. Με δεδομένο, ασφαλώς, ότι το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του Food Market στην πρωτεύουσα το 2021 θα τηρηθεί.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Προς το σκοπό της χρηματοδότησης της εμβληματικής αυτής επένδυσης, υπογραμμίζεται ότι προχωρά μία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στη Legendary Foods, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Φυσικά, η εταιρεία θα προβεί στην άντληση κεφαλαίων τόσο από τις αγορές, όσο και από τον τραπεζικό τομέα.

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προβλέπουν την κερδοφορία της επιχείρησης. Για το 30% του χώρου που θα κρατήσει η ίδια η εταιρεία στο Food Hall, καθαρά έσοδα αναμένεται να μπουν στα ταμεία από τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας. Ωστόσο, για το υπόλοιπο 70% του χώρου που θα αφορά το real estate και τη μίσθωση κομματιών σε άλλες επιχειρήσεις κι εταιρείες, εκεί η κερδοφορία για την Legendary Food θα είναι άμεση.

ΤΟ BRAND, ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Όπως αποκάλυψε ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης της Legendary Food, το brand name υπό το οποίο θα λειτουργήσει το πρώτο ελληνικό Food Hall, θα αποκαλυφθεί εντός του επόμενου μήνα και θα είναι αντάξιο, της επένδυσης που πραγματοποιείται στο Αρσάκειο Μέγαρο.

Επίσης, με βάση τις εκτιμήσεις της επενδύτριας εταιρείας από το εγχώριο Food Market θα περνούν περί τους 10-12 χιλιάδες επισκέπτες ανά ημέρα, με τα περάσματα στο έτος να φτάνουν τα 3 εκατομμύρια.

Ακόμα, σχετικά με τον αριθμό των καταστημάτων στο χώρο, αυτή τη στιγμή ορίζεται στα 65. Το αν θα ενοποιηθούν κάποια εξετάζεται και εντάσσεται, στο πλαίσιο του σχεδιασμού που «τρέχει». Ήδη, οι επενδυτές μιλούν για τη νέα διαμόρφωση του Αρσακείου Μεγάρου με 4 μεγάλα (υποψήφια να αναλάβουν το project) αρχιτεκτονικά γραφεία σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, καθώς και με Έλληνες αρχιτέκτονες που θα επιβλέπουν το έργο. Η επιλογή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Συμπερασματικά, εάν το όραμα των επενδυτών θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε μία μόνο πρόταση, θα ήταν η παρακάτω: «Στόχος είναι μετά την Ακρόπολη, ο επόμενος δημοφιλέστερος προορισμός στην πρωτεύουσα να είναι η Στοά Αρσάκη».

Advertisement Macon
Advertisement
Advertisement QS Plan
Advertisement Omikron Kappa Consulting
Advertisement Ergon Tzanidakis
Advertisement TÜV Austria
Advertisement Aecom
Ίος - Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ21 ώρες ago

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Ίο

Νάξος - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ22 ώρες ago

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Νάξο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Το Μέγαρο Σλήμαν, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στην Πανεπιστημίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

“Πράσινο φως” για το μεγάλο έργο αξιοποίησης του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά στην Πανεπιστημίου – Τι σχεδιάζει η Mitsis Hotels

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

Μέσω της HotelInvest οι επόμενες κινήσεις της Premia Properties στον ξενοδοχειακό κλάδο

Πάτμος - Πηγή: Eurokinissi
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ23 ώρες ago

Νέο 5άστερο resort με το brand Emblems Collection της Accor στην Πάτμο – Πότε ολοκληρώνεται

Πηγή: ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI
REAL ESTATE23 ώρες ago

5 μέτρα – προτάσεις για τη μείωση του κόστους κατοικίας στην Ελλάδα

Αρκαδία - Φωτογραφία αρχείου - Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Στα “σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Αρκαδία – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

“Πράσινο φως” σε έργο επέκτασης ξενοδοχείου στην Κάρπαθο

Φωτό: Γιώργος Κονταρίνης / Eurokinissi
REAL ESTATE2 ημέρες ago

4 προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για να αυξηθεί η προσφορά κατοικιών προς ενοικίαση με στόχο τη μείωση των ενοικίων

Saladi Project - Πηγή: Gnosis Investments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Και επίσημα Στρατηγική Επένδυση το Saladi Project των 266 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου - Πηγή: Google Maps
REAL ESTATE3 εβδομάδες ago

Ανοίγει ο “δρόμος” για την ανάπλαση του ακινήτου του Notos στη Σταδίου – Τα σχέδια Dimand – Τράπεζας Πειραιώς

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το νέο ξενοδοχείο στο κέντρο του Πειραιά – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί

Το Μέγαρο ΤΑΝΠΥ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά - Πηγή: Google Maps
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Ποιό ακίνητο – φιλέτο του ΕΦΚΑ στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά θα αξιοποιηθεί – Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια εκμίσθωσή του

Η επένδυση στην Β' Ακτή Βούλας - Πηγή: Athens Beach Club / PILA Studio
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ολοκληρώνεται έως αρχές του 2027 η τουριστική επένδυση Athens Beach Club στη Βούλα

Saladi Project - Πηγή: Gnosis Investments
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 ημέρες ago

Και επίσημα Στρατηγική Επένδυση το Saladi Project των 266 εκατ. ευρώ στην Αργολίδα

Τα νέα "πράσινα" κτίρια της ΔΕΗ στη Λεωφόρο Μεσογείων - Πηγή: ΜΠE
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ1 εβδομάδα ago

Μαζί DIMAND – ΔΕΗ για το μεγάλο έργο νέων “πράσινων” γραφείων στη Λεωφόρο Μεσογείων

Φωτογραφία αρχείου - Designed by Canva
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ6 ημέρες ago

Προχωρά η επένδυση της Hellenic Properties στο κτίριο γραφείων LK119 – Πού βρίσκεται και ποιός είναι ο μισθωτής

Πρόσω ολοταχώς για την επέκταση του 5άστερου Domes Zeen στα Χανιά – Τι σημαίνει η κοινή επένδυση με την Brookfield
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες ago

Επεκτείνεται στην Κρήτη η Domes Resorts – “Στα σκαριά” δύο νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Άποψη της πλατείας Μητροπόλεως - Design by Canva Pro
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Άνοιγμα και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας για την Domes Resorts – Προχωρά μαζί με την Prodea το νέο 5άστερο στην Πλατεία Μητροπόλεως

Το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σακελλαρίου και Τεώ - Πηγή: Europe Holdings
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ3 εβδομάδες ago

Δύο νέες επενδύσεις γραφείων στον Ταύρο δρομολογεί η Intracom – Ποιά κτίρια θα αξιοποιηθούν

Ilissos Suites - Pafilia / block722
RESIDENTIAL6 ημέρες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η οικιστική επένδυση Ilissos Suites στο Μοσχάτο – Ποιά εταιρεία επένδυσε στο έργο

Voria Project - Πηγή: North Star Entertainment
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 εβδομάδες ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση VORIA στο Μαρούσι

Πηγή: Canva
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Σε λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο κέντρο logistics της Skroutz στην Ελευσίνα

Green Haven Melissia - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Green Haven: προχωρά η μεγάλη οικιστική επένδυση της Ten Brinke στα Μελίσσια

Etolikou 11- Πηγή: MIBS Group
RESIDENTIAL1 μήνα ago

20 οικιστικά έργα στα “σκαριά” για την MIBS – Σε ποιές περιοχές της Αττικής επενδύει

Το οικισιτκό έργο της στην οδό Καραμανλή 5 στην Γλυφάδα - Πηγή: Ten Brinke
RESIDENTIAL1 μήνα ago

[VIDEO] Ξεκίνησε το νέο οικιστικό έργο της Ten Brinke στη Γλυφάδα

Το logistics center BriQ στον Ασπρόπυργο - Πηγή: BriQ Properties
LOGISTICS1 μήνα ago

[VIDEO] Προχωρούν τα έργα για την επέκταση της επένδυσης logistics της BriQ στον Ασπρόπυργο

Η Riviera Galleria στο The Ellinikon - Πηγή: Lamda Development
Χωρίς κατηγορία2 μήνες ago

[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα έργα κατασκευής της Riviera Galleria στο Ελληνικό

To logistics hub της INTERIKEA στον Ασπρόπυργο - Πηγή: Ten Brinke
LOGISTICS3 μήνες ago

[VIDEO] Ολοκληρώθηκε η mega επένδυση logistics για την IKEA στον Ασπρόπυργο

Promenade Heights - Πηγή: 314 Architecture Studio / Lamda Development
RESIDENTIAL3 μήνες ago

[VIDEO] Προχωρά η κατασκευή της οικιστικής επένδυσης Promenade Heights στο The Ellinikon

TRENDING

Επικοινωνία

Copyright © 2019-2024 Bizness.gr

Bizness.gr - Ταυτότητα
Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «INFRA MEDIA M.I.K.E.» Διακριτικός τίτλος: «INFRA MEDIA» - Έδρα: Δήμος Αθηναίων, Αριστείδου αρ. 10-12, Τ.Κ. 10559 - ΑΦΜ: 801478591 Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ. - Τηλ. επικοινωνίας: 2130405600 - E-mail: contact@ypodomes.com Νόμιμος Εκπρόσωπος: Καραγιάννης Νικόλαος, Νόμιμος Εκπρόσωπος - Δικαιούχος του ονόματος τομέα (bizness.gr): INFRA MEDIA M.I.K.E. - Διευθυντής/Διαχειριστής: Καραγιάννης Νικόλαος - Διευθυντής Σύνταξης: Κατερίνα Παναγέα
Η Εταιρεία δηλώνει ότι έχει συμμορφωθεί με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
Μ.Η.Τ.
Αριθμός Μ.Η.Τ. 242890