ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εμπορικές συνεργασίες Ελλάδας – Κίνας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Yang Jiechi

Published

on

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η σημασία των εμπορικών συνεργασιών μεταξύ της χώρας μας και της Κίνας και αναγνωρίστηκε η αξία της επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Yang Jiechi ανέφερε ότι «οι διμερείς συνεργασίες μας είναι προς όφελος των δύο λαών μας, με σημαντικό έργο-πρότυπο, την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά. Πιστεύω το έργο αυτό αποτελεί επίσης σημαντικό έργο-υπόδειγμα για τη διασύνδεση της πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» με την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας».

Και συμπλήρωσε «σε λίγους μήνες θα διοργανωθεί η τρίτη Διεθνής Έκθεση Εισαγωγών – Εξαγωγών στη Σαγκάη και ελπίζουμε να συμμετάσχουν όλο και περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες.

Είμαστε πρόθυμοι να εισάγουμε όλο και περισσότερα ελληνικά προϊόντα, να προσελκύσουμε όλο και περισσότερους Έλληνες επενδυτές να επενδύσουν στην Κίνα. Και αντίστοιχα ενθαρρύνουμε τους Kινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Advertisement

TRENDING