ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πρέπει να επενδύσουμε σε ειδικές μορφές τουρισμού

Published

on

Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια ψύχραιμη αποτίμηση των επιπτώσεων στη χώρα μας από την κατάρρευση του ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook επεσήμανε η Όλγα Κεφαλογιάννη τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα η κατάλληλη συνεργασία της πολιτείας με τους κατάλληλους φορείς, όπως ο ΣΕΤΕ, για τη σύνθεση στρατηγικής λύσεων. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και τον Γιάννη Παπαδόπουλο η Βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ τόνισε πως ουσιαστικά έχει πτωχεύσει ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο κλείνονταν τα τουριστικά πακέτα καθώς έχει μπει δυνατά και το διαδίκτυο στην όλη διαδικασία αλλά και καινούριοι διαδικτυακοί παίκτες στην αγορά.

«Η Ελλάδα δέχεται τουρίστες κυρίως μέσω των αεροδρομίων άρα το θέμα της αερομεταφοράς είναι πολύ σημαντικό και αυτοί οι οργανισμοί κάλυπταν και το κομμάτι της αερομεταφοράς. Πρέπει να δούμε πως θα καλυφθεί και το κενό αυτό που κάλυπτε η Thomas Cook» είπε η κα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με την πρώην Υπουργό πρέπει να υιοθετηθούν πρακτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού με τρόπο που θα προστατεύεται το περιβάλλον. Όπως είπε μάλιστα σε μερικά χρόνια το πρώτο ζητούμενο για τον ταξιδιώτη θα είναι η αναζήτηση των πράσινων πρακτικών, ποιοι δηλαδή προορισμοί και ποιες επιχειρήσεις ακολουθούν πρακτικές προστασίες του περιβάλλοντος.

Η κα Κεφαλογιάννη υπενθύμισε πως την περίοδο 2012-25 στο Υπουργείο η δική της στρατηγική ήταν να υπάρξουν επενδύσεις στις ειδικές μορφές τουρισμού και να ανοίξει η τουριστική περίοδος. «Τώρα θα πρέπει να ξαναμπούμε σε αυτή τη λογική που εγκαταλείφθηκε τα τελευταία χρόνια επειδή υπήρχε αυτή η ευδαιμονία των τουριστικών ρευμάτων προς τη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis η κα Κεφαλογιάννη μίλησε για προσπάθεια εργαλοιοποίησης της δικαιοσύνης και σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως το πολιτικό ζητούμενο είναι αν τελικά υπήρξε σκευωρία. Όπως τόνισε το πραγματικό σκάνδαλο Novartis που είναι υπαρκτό και έχει διερευνηθεί στην Ελλάδα έχει μείνει στο σκοτάδι με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, που όπως είπε, είχε επιλέξει να το χρησιμοποιήσει ως εργαλείο σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων.

«Ερχόμαστε σήμερα, χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να σηκώσουμε πόλεμο κατά των πολιτικών μας αντιπάλων, τα ζητήματα είναι πολιτικά για αυτό και είμαστε πολύ προσεκτικοί για ποιόν και για ποιες περιπτώσεις θα γίνει έρευνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στη Βουλή υπάρχουν ενδείξεις για τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης, τον κ. Παπαγγελόπουλο και για αυτό το λόγο η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται να ζητήσει τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης» είπε. Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα αν ήταν πολιτική η απόφαση να μην συμπεριληφθεί σε αυτή τη διαδικασία το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως ήταν πολιτική η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να εμπλακούν πρώην Πρωθυπουργοί σε μία υπόθεση όπου δεν υπήρχαν καν στοιχεία. «Για να εμπλέξεις όνομα πρώην Πρωθυπουργού πρέπει να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Η ΝΔ επιλέγει να μην δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου» είπε χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό η κα Κεφαλογιάννη έθεσε ως προτεραιότητα τη βελτίωση της διαδικασίας για τη χορήγηση ασύλου στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα πως θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανόνες . Αναφερόμενη δε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος η κα Κεφαλογιάννη μίλησε για καλύτερη φύλαξη των συνόρων και στρατηγική αποσυμφόρηση των νησιών.

Για τα θέματα της ασφάλειας και με αφορμή τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας η κα Κεφαλογιάννη είπε πως αποδεικνύεται πως όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης. «Η Αστυνομία ξέρει και μπορεί να κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Αυτό που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει μεγάλη ανοχή στα φαινόμενα ανομίας και αυτό ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας το έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά» δήλωσε.

Τέλος μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα επισημαίνοντας πως το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελεί προτεραιότητα της.

Advertisement

TRENDING