ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Ολοκληρώνεται το 2024 η επένδυση της Dimand στο πρώην κτίριο της ΕΕΔΕ στα Πατήσια – Πώς θα μεταμορφωθεί

Published

on

Ολοκληρώνεται το 2024 η επένδυση της Dimand στο πρώην κτίριο της ΕΕΔΕ στα Πατήσια που θα μεταμορφωθεί σε σύγχρονο “πράσινο” κτίριο γραφείων.

Ο λόγος για το γνωστό κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στη συμβολή της Λεωφόρου Ιωνίας 200 με την οδό Ιακωβάτων 61.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το project θα ολοκληρωθεί εντός του 2024 οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε κτίριο γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών και με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, με στόχο την πιστοποίηση LEED. Θα διαθέτει επίσης 77 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το κτίριο οδεύει ήδη προς μίσθωση στα ΕΛΤΑ.

Το νέο “πράσινο” κτίριο γραφείων στο πρώην ακίνητο της ΕΕΔΕ στα Πατήσια – Πηγή: Dimand Real Estate

Το ιστορικό του ακινήτου

Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 11.653 τ.μ. και σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί από μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρο καθώς σε μηνιαία βάση το κόστος λειτουργίας του ανερχόταν σε 20.000 ευρώ.

Στη δίνη των εξελίξεων στην ΕΕΔΕ (ζητήματα κακοδιαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπέρογκου δανεισμού, ανεξόφλητων απαιτήσεων, παραιτήσεις στελεχών και μελών του Δ.Σ. και πολλά άλλα) και σε μια προσπάθεια να σωθεί η κατάσταση, πωλήθηκε τελικά το κτίριο της Ιακωβάτων στην Dimand, το Φεβρουάριο του 2020, ακριβώς λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

To κτίριο πουλήθηκε αντί 7,3 εκ. ευρώ.

Η Dimand θα το μετατρέψει σε βιοκλιματικό κτίριο σύγχρονων γραφείων, σε μια επένδυση που είχε αρχικά υπολογιστεί σε περίπου 15 εκ. ευρώ.

Advertisement

TRENDING