Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η απορρόφηση της Grivalia από τη Eurobank

bizness.gr

Published

on

Η GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ (η «Εταιρεία») ανακοίνωσε ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας που συνεδρίασε την 5η Απριλίου 2019 με απαρτία 86% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου (ήτοι 82.904.490 μετοχές και δικαιώματα ψήφου), αποφάσισε επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρονται στην από 14.3.2019 πρόσκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου, τα εξής:

Την έγκριση της συγχώνευσης της Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. με την Εταιρεία, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2, 69-70, 72-77α του κ.ν. 2190/1920, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993 και τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 2515/1997, όπως ισχύουν, την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, όπως εγκρίθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιριών κατά την από 22.2.2019 συνεδρίασή τους και την παροχή εξουσιοδότησης προς συγκεκριμένα στελέχη της Εταιρίας, προκειμένου να υπογράψουν, ενεργούντες ανά δύο από κοινού, το συμβόλαιο της συγχώνευσης, υπό τους βασικούς όρους που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης και κάθε σχετικό έγγραφο και να προβούν σε κάθε συναφή ή αναγκαία ενέργεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ 82.904.290 μετοχές (99,999759%)

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΥΠΕΡ 82.903.525 μετοχές (99,998836%)

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΚΑΤΑ 760 μετοχές ( 0,000917%)

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΑΠΟΧΗ 5 μετοχές ( 0,000006%)

ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΜΗ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ 200 μετοχές ( 0,000241%)

Σημειώνεται, ότι οι ανωτέρω αποφάσεις θα υλοποιηθούν ακολούθως της λήψης όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές των δύο συγχωνευόμενων εταιρειών και τελούν υπό τις προϋποθέσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Autohellas: Θέτει 150 αυτοκίνητα στη διάθεση Δήμων και Κοινοτήτων

bizness.gr

Published

on

Autohellas Hertz

Η Autohellas-Hertz,με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των Δήμων και Κοινοτήτων, σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία για τους πολίτες όλης της χώρας, λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Προσφέρει 150 Αυτοκίνητα που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ΚΕΔΕ και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπιστούν καθημερινά προβλήματα ευαίσθητων ομάδων πολιτών, να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Δήμων και η κάλυψη των αυξημένων αναγκών μετακίνησης των κοινωνικών υπηρεσιών τους, για όλο το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Τη συμβολή της Autohellas-Hertz σε αυτή την πρωτοβουλία ενίσχυσε η συνεργάτης-εταιρεία Interamerican, προσφέροντας 10 επιπλέον οχήματα, καθώς και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, όλων των οχημάτων που έχουν διατεθεί.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στη Sunlight

bizness.gr

Published

on

Logo της Sunlight

Η Systems Sunlight SA (www.systems-sunlight.com), μέλος του Ομίλου Olympia (www.groupolympia.com) ηγέτιδα εταιρία στον τομέα βιομηχανικής και προηγμένης αποθήκευσης ενέργειας, ανακοίνωσε την επιλογή του Λάμπρου Μπίσαλα από το Διοικητικό Συμβούλιο και κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Αμοιβών και Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων της εταιρείας ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας από τις 29 Απριλίου 2020.

Πρόκειται για ένα στέλεχος με εμπειρία 12 και πλέον ετών στη Sunlight, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια διετέλεσε Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας συμβάλλοντας καθοριστικά στη στρατηγική εξωστρέφειας και στην περαιτέρω διεύρυνση του αποτυπώματός της στην αγορά. Ο Λάμπρος Μπίσαλας, έχει διατελέσει σύμβουλος στην PwC, είναι απόφοιτος του προγράμματος Advanced Management του Harvard Business School, του Leadership Development και Strategic Pricing στο IMD Business School και του Wharton Business School.

Ο Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Olympia, και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunlight, που είχε αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα της θέσης και παραμένει ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας δήλωσε:

«Ο Λάμπρος Μπίσαλας αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της δέσμευσής μας για διαρκή ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Του αξίζουν συγχαρητήρια καθώς η αφοσίωσή του και η ισχυρή του θέληση σε κάθε σταθμό αυτής της μακράς θητείας του στη Sunlight, τον έφεραν στην ηγεσία της εταιρείας. Έχω την πεποίθηση πως με την εμπειρία του και την εργατικότητά του θα προσφέρει σημαντική αξία και από τη νέα του θέση».

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας σχολίασε σχετικά με το νέο του ρόλο:

«Αισθάνομαι πραγματική τιμή που το Διοικητικό Συμβούλιο με εμπιστεύτηκε για την ηγεσία της Sunlight. Από την πλευρά μου παραμένω αφοσιωμένος και συντάσσομαι με τους στόχους της εταιρείας για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και διεύρυνση του αποτυπώματός της στην παγκόσμια αγορά, προσδοκώντας στη συνεργασία με τους μετόχους, την ισχυρή μας ομάδα, τους πελάτες και τους προμηθευτές μας».

Με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην ενεργειακή αγορά, η Sunlight κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών βιομηχανικών και προηγμένων τεχνολογικά μπαταριών στον κόσμο. Η παγκόσμια βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας μετασχηματίζεται, καθώς η τεχνολογία λιθίου επιτρέπει τη δημιουργία συστημάτων με σημαντικά αυξημένη αποδοτικότητα, υψηλές επιδόσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, ταχύτερη φόρτιση, μικρότερο μέγεθος, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και ισχυρότερη οικολογική απόδοση.

Η Sunlight, συνεπής στη στρατηγική της για την ανάπτυξη εξειδικευμένης καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του τομέα των μπαταριών, έχει επενδύσει σημαντικά την τελευταία δεκαετία στην έρευνα και ανάπτυξη γύρω από τις ασφαλέστερες και πιο προηγμένες εφαρμογές λιθίου.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης

bizness.gr

Published

on

Astir Palace

Η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Μονοπρόσωπη Α.Ξ.Ε. «Αστέρας Βουλιαγμένης» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η κα. Πέννυ Ζαγλαρίδου αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου, με ισχύ από την 10η Απριλίου 2020.

Η κα. Πέννυ Ζαγλαρίδου εντάσσεται στο δυναμικό του Αστέρα Βουλιαγμένης μετά από έξι χρόνια συνεργασίας με το ξενοδοχείο Athens Marriott στο οποίο κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας.

Η κα. Ζαγλαρίδου διαθέτει εκτενή επαγγελματική εμπειρία στους τομείς του asset management και της διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων, σημειώνοντας επιτυχημένη σταδιοδρομία στο χώρο για περισσότερα από 35 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας, κατείχε ανώτερες διοικητικές και διευθυντικές θέσεις με έμφαση στο asset management στον χώρο της φιλοξενίας και σε συναφείς κλάδους.

Στο portfolio της περιλαμβάνονται σημαντικές συνεργασίες, όπως η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Yanis Group (με έδρα το Λονδίνο), οι ξενοδοχειακές αλυσίδες Bluegr hotels & resorts, Four Seasons, Hilton και Marriott International.

Continue Reading
Advertisement

Trending