LOGISTICS
Παραδίδεται το 2022 τμήμα του νέου logistics park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Παραδίδεται το 2022 τμήμα του νέου logistics park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο, μετά από εντατικούς ρυθμούς εργασιών (παρά την πανδημία) και διαδοχικές αποκτήσεις οικοπέδων στην περιοχή.
Η επένδυση ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 με τις πρώτες αγορές οικοπέδων και όντας δυναμική συνεχίστηκε με την προσθήκη νέων εκτάσεων έως τον περασμένο Ιούνιο (του 2021).
Το αποτέλεσμα είναι μια συνολική έκταση άνω των 100 στρεμμάτων (102.813 τ.μ.), στην οποία θα ανεγερθούν εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής, σε επιφάνεια 40 στρεμμάτων από το σύνολο της έκτασης.
Τα κεφάλαια που απαιτήθηκαν για τις αγορές των εκτάσεων ανέρχονται σε 6,5 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο της επένδυσης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 ανήλθε σε 13,5 εκατ. ευρώ.
Τι περιλαμβάνει η επένδυση
Στην έκταση των 103 περίπου στρεμμάτων κατασκευάζεται ήδη και είναι σε τελικό στάδιο ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (ΚΑΔ), συνολικής επιφάνειας 20.764 τ.μ.
Αυτό κατασκευάζεται στα πρώτα δύο οικόπεδα που απέκτησε η BriQ Properties στη θέση “Ήμερος Τόπος” στον Ασπρόπυργο τον Ιούνιο του 2020, έναντι 3,45 εκατ. ευρώ.
Το κόστος κατασκευής του ΚΑΔ υπολογίστηκε σε 9,62 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο μισθωτή του (την Info Quest Technologies) έως το Φεβρουάριο του 2022.
Επιπλέον, με την προσθήκη τριών νέων οικοπέδων που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2020, θα κατασκευαστεί και δεύτερο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής, συνολικής επιφάνειας 15.000-20.000 τ.μ.. στην έκταση των δύο από αυτά που είναι όμορρα στην παραπάνω έκταση που θα κατασκευαστεί το πρώτο ΚΑΔ.
Η αλληλουχία αγορών συνεχίστηκε και το 2021 με την εταιρεία να αποκτά τον Ιούνιο του 2021 νέα οικόπεδα επιφάνειας 18.083 τ.μ., όμορρα στα παραπάνω οικόπεδα που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις logistics.
Logistics park υψηλών προδοαγραφών
Οι νέες εγκαταστάσεις στο logistics park της BriQ στον Ασπρόπυργο ξεχωρίζουν τόσο από υφιστάμενες εγκαταστάσεις άλλων εταιρειών όσο και από νέες που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα καθώς συγκεντρώνουν πλήθος ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων:
▪ Επιφάνεια αποθηκευτικών χώρων 20.276 τ.μ. με δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 29.250 παλετών. Ο μοναδικός σχεδιασμός του κτιρίου, από «μέσα προς τα έξω», του προσδίδει υψηλή εργονομία και πλήρη αξιοποίηση της αποθηκευτικής του δυνατότητας στον υλοποιήσιμο όγκο του κτιρίου.
▪ Μέγιστο ύψος αποθήκης 12,20 μέτρα, όταν αντίστοιχα υπό ανέγερση κτίρια ΚΑΔ, επιτυγχάνουν 8 – 9 μέτρα ύψος.
▪ Το κτίριο είναι από προκατασκευασμένο (προεντεταμένο) οπλισμένο σκυρόδεμα, πυραντίστασης 120’, το οποίο αποτελεί την μέγιστη πυροπροστασία για κτίρια βιομηχανικά – αποθηκευτικής χρήσης. Θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, εξ ολοκλήρου πιστοποιημένο κτίριο κατηγορίας πυροπροστασίας Ζ3. Αντίστοιχα τόσο τα συστήματα πυρόσβεσης, όσο και οι αυτοματοποιημένες πόρτες και ρολά που εγκαθίστανται ικανοποιούν τα αυστηρότερα κριτήρια πυροπροστασίας.
▪ Χώρος Picking & Loading docks, επιφανείας 2.500τμ, μεταλλικής κατασκευής (επίσης 120’ πυραντίστασης), με μέγιστο ύψος 7,50μ. και πλάτος 18 μέτρα. Το χαρακτηριστικό αυτό, επιτρέπει στον χρήστη του κτιρίου, να πραγματοποιεί εύκολα και γρήγορα τις φορτοεκφορτώσεις των οχημάτων, με άνεση και ασφάλεια.
▪ Μεγάλος αριθμός ραμπών (25 ράμπες). Οι ράμπες είναι ιδιαίτερα λειτουργικές και προσδίδουν ένα αποτελεσματικό και ανεμπόδιστο σύστημα logistics και κίνησης των οχημάτων και των φορτοεκφορτώσεων σε αυτά.
▪ Άνοιγμα περασμάτων 29 μ. έναντι 22 μ. της πλειονότητας των εμπορικών αποθηκών που διευκολύνει τα σύστημα VRN, Picking.
▪ Υπαίθριος χώρος φορτοεκφόρτωσης με μέγιστη κλίση 2% που εξυπηρετεί όλους τους τύπους φορτηγών στην φορτοεκφόρτωση
▪ Σχεδιασμός ταχύτατης απορροής των όμβριων ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικοπέδου
▪ Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην οροφή του κτιρίου, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του κτιρίου και το καθιστούν περισσότερο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον.
▪ Φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες αποκλειστικά νέας γενιάς LED υψηλής ενεργειακής κλάσης και πιστοποιημένα διαφώτιστα οροφής με προστασία UV τα οποία επιτρέπουν το φυσικό φως και ένα πιο φιλικό εργασιακό περιβάλλον προς τον εργαζόμενο.
Οι νέες επενδύσεις του 2022
Επενδύσεις, ύψους 15 εκατ. ευρώ, δρομολογεί το 2022 η Briq Properties ΑΕΕΑΠ με στόχο η αξία του χαρτοφυλακίου της να φτάσει μεσοπρόθεσμα τα 150 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.
Όπως ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, ‘Αννα Αποστολίδου, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του Logistics Park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο, η εταιρεία κάνει σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της στον τομέα των logistics με αποτέλεσμα σχεδόν το ήμισυ να αφορά τέτοιου είδους επενδύσεις.
Η BriQ Properties σήμερα
Το χαρτοφυλάκιο της BriQ Properties αποτελείται από 28 ακίνητα η αξία των οποίων ανέρχεται σε € 116,7 εκ. σύμφωνα με τις Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30.09.2021.
Σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας στον τομέα των logistics αποτυπώνεται στη σύνθεση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων στις 30.09.2021, η οποία ήταν 48% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 5% λοιπές χρήσεις ενώ την 30.09.2020 ήταν 43% γραφεία, 27% ξενοδοχεία, 14% logistics και 16% οικόπεδα και λοιπές χρήσεις.
Κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου 2021, η Εταιρεία προχώρησε σε νέες επενδύσεις συνολικού ποσού € 9,6 εκ. οι οποίες περιλάμβαναν € 5,8 εκ. επενδύσεις στον τομέα των logistics και € 3,2 εκ. στον τομέα των γραφείων.
Tα έσοδα από ενοίκια του εννεαμήνου 2021 ανήλθαν σε € 4,4 εκ. σημειώνοντας αύξηση 59% κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων από τις νέες επενδύσεις του Ομίλου σε ακίνητα logistics.
You may like
-
Εγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
-
Ολοκλήρωσε την απόκτηση της Μίλητος η Trastor – Γιατί εστιάζει σε επενδύσεις logistics
-
“Στα σκαριά” νέα επένδυση σε βιομηχανικό ακίνητο στη Μαγούλα – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
Σε νέα πώληση ακινήτων καταστημάτων και γραφείων προχώρησε η BriQ Properties – Πού βρίσκονται τα ακίνητα
-
Η επόμενη ημέρα της Prodea μετά τα mega deals – Γιατί στοχεύει σε ξενοδοχεία και logistics και ποιές νέες επενδύσεις δρομολογεί
-
Ολοκληρώνεται το 2027 η νέα μεγάλη επένδυση logistics της Diakinissis στη Δυτική Αττική – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Μασούτης – Κρητικός: το real estate αποτύπωμα του deal και το mega project στις Τρεις Γέφυρες
Ανοίγει τον Απρίλιο το allsun Hotel Dolphin Bay της alltours στο Ηράκλειο – Γιατί επεκτείνει τις επενδύσεις στην Κρήτη
Στα “σκαριά” νέο οικιστικό έργο της Μπλε Κέδρος στο Πεδίον του Άρεως – Ποιό κτίριο θα αξιοποιηθεί
Ντεμπούτο στην Κρήτη από το 2026 για το νέο 5άστερο lifestyle resort INNSiDE – Πού θα ανοίξει το νέο ξενοδοχείo των ZEUS Hotels και Meliá
Στην U Resort από 1η Απριλίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας στα Γρεβενά – Πώς θα αναπτυχθεί με τουριστικές κατοικίες
Εγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
Σε 5 νέα κτίρια φοιτητικών εστιών εντός και εκτός Αττικής επενδύει η Premia Properties – Σε ποιές πόλεις τα επόμενα openings το 2026
Σε νέα “εποχή” η διοίκηση της Sani/Ikos – Νέος CEO και αλλαγή ρόλου για τον Ανδρέα Ανδρεάδη
“Πράσινο φως” για την mega επένδυση της Sani/Ikos στη Χαλκιδική – Τι θα περιλαμβάνει το νέο IKOS Kassandra
Εγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει
Εγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
Σε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Εγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει
Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
“Κατεβαίνει” Αθήνα η Anatolia Hospitality – Ποιό γνωστό κτίριο στο Σύνταγμα θα μετατρέψει σε 5άστερο ξενοδοχείο
Ξεκινά ριζική ανακαίνιση σε ιστορικό κτίριο γραφείων στο Σύνταγμα – Ποιά εταιρεία ανέλαβε το έργο
The Ellinikon: στα 150 μέτρα ύψος “σκαρφαλώνει” ο Riviera Tower – Στα 200 μέτρα το 2026, σε λειτουργία από το 2027
Δρομολογεί νέα οικιστικά και ξενοδοχειακά έργα η Goldair – Σε ποιές περιοχές αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες
“Πράσινο φως” και από την Περιφέρεια Αττικής για την 5άστερη τουριστική επένδυση Hydra Rock στην Ερμιονίδα – Γιατί εμπλέκεται στο έργο και η Αττική
Σε 5 νέα κτίρια φοιτητικών εστιών εντός και εκτός Αττικής επενδύει η Premia Properties – Σε ποιές πόλεις τα επόμενα openings το 2026
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
TRENDING
-
LOGISTICS3 ημέρες agoΕγκαταστάθηκε ο Σκλαβενίτης στο νέο mega logistics center στον Ασπρόπυργο ενώ σχεδιάζει νέες επενδύσεις logistics στη Δυτική Αττική
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ2 εβδομάδες agoΣε αδειοδοτική διαδικασία το νέο ξενοδοχείο της Μπλε Κέδρος στη Θεσσαλονίκη – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ4 ημέρες agoΕγκρίθηκε το έργο για το νέο ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Συγγρού – Σε ποιό ύψος θα γίνει
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες agoΣε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα ago“Κατεβαίνει” Αθήνα η Anatolia Hospitality – Ποιό γνωστό κτίριο στο Σύνταγμα θα μετατρέψει σε 5άστερο ξενοδοχείο





