LOGISTICS
Παραδίδεται το 2022 τμήμα του νέου logistics park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο
Published
4 έτη agoon
By
Παύλος Ρίζος
Παραδίδεται το 2022 τμήμα του νέου logistics park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο, μετά από εντατικούς ρυθμούς εργασιών (παρά την πανδημία) και διαδοχικές αποκτήσεις οικοπέδων στην περιοχή.
Η επένδυση ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 με τις πρώτες αγορές οικοπέδων και όντας δυναμική συνεχίστηκε με την προσθήκη νέων εκτάσεων έως τον περασμένο Ιούνιο (του 2021).
Το αποτέλεσμα είναι μια συνολική έκταση άνω των 100 στρεμμάτων (102.813 τ.μ.), στην οποία θα ανεγερθούν εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής, σε επιφάνεια 40 στρεμμάτων από το σύνολο της έκτασης.
Τα κεφάλαια που απαιτήθηκαν για τις αγορές των εκτάσεων ανέρχονται σε 6,5 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο της επένδυσης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 ανήλθε σε 13,5 εκατ. ευρώ.
Τι περιλαμβάνει η επένδυση
Στην έκταση των 103 περίπου στρεμμάτων κατασκευάζεται ήδη και είναι σε τελικό στάδιο ένα σύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (ΚΑΔ), συνολικής επιφάνειας 20.764 τ.μ.
Αυτό κατασκευάζεται στα πρώτα δύο οικόπεδα που απέκτησε η BriQ Properties στη θέση “Ήμερος Τόπος” στον Ασπρόπυργο τον Ιούνιο του 2020, έναντι 3,45 εκατ. ευρώ.
Το κόστος κατασκευής του ΚΑΔ υπολογίστηκε σε 9,62 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο μισθωτή του (την Info Quest Technologies) έως το Φεβρουάριο του 2022.
Επιπλέον, με την προσθήκη τριών νέων οικοπέδων που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2020, θα κατασκευαστεί και δεύτερο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής, συνολικής επιφάνειας 15.000-20.000 τ.μ.. στην έκταση των δύο από αυτά που είναι όμορρα στην παραπάνω έκταση που θα κατασκευαστεί το πρώτο ΚΑΔ.
Η αλληλουχία αγορών συνεχίστηκε και το 2021 με την εταιρεία να αποκτά τον Ιούνιο του 2021 νέα οικόπεδα επιφάνειας 18.083 τ.μ., όμορρα στα παραπάνω οικόπεδα που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις logistics.
Logistics park υψηλών προδοαγραφών
Οι νέες εγκαταστάσεις στο logistics park της BriQ στον Ασπρόπυργο ξεχωρίζουν τόσο από υφιστάμενες εγκαταστάσεις άλλων εταιρειών όσο και από νέες που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα καθώς συγκεντρώνουν πλήθος ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων:
▪ Επιφάνεια αποθηκευτικών χώρων 20.276 τ.μ. με δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 29.250 παλετών. Ο μοναδικός σχεδιασμός του κτιρίου, από «μέσα προς τα έξω», του προσδίδει υψηλή εργονομία και πλήρη αξιοποίηση της αποθηκευτικής του δυνατότητας στον υλοποιήσιμο όγκο του κτιρίου.
▪ Μέγιστο ύψος αποθήκης 12,20 μέτρα, όταν αντίστοιχα υπό ανέγερση κτίρια ΚΑΔ, επιτυγχάνουν 8 – 9 μέτρα ύψος.
▪ Το κτίριο είναι από προκατασκευασμένο (προεντεταμένο) οπλισμένο σκυρόδεμα, πυραντίστασης 120’, το οποίο αποτελεί την μέγιστη πυροπροστασία για κτίρια βιομηχανικά – αποθηκευτικής χρήσης. Θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, εξ ολοκλήρου πιστοποιημένο κτίριο κατηγορίας πυροπροστασίας Ζ3. Αντίστοιχα τόσο τα συστήματα πυρόσβεσης, όσο και οι αυτοματοποιημένες πόρτες και ρολά που εγκαθίστανται ικανοποιούν τα αυστηρότερα κριτήρια πυροπροστασίας.
▪ Χώρος Picking & Loading docks, επιφανείας 2.500τμ, μεταλλικής κατασκευής (επίσης 120’ πυραντίστασης), με μέγιστο ύψος 7,50μ. και πλάτος 18 μέτρα. Το χαρακτηριστικό αυτό, επιτρέπει στον χρήστη του κτιρίου, να πραγματοποιεί εύκολα και γρήγορα τις φορτοεκφορτώσεις των οχημάτων, με άνεση και ασφάλεια.
▪ Μεγάλος αριθμός ραμπών (25 ράμπες). Οι ράμπες είναι ιδιαίτερα λειτουργικές και προσδίδουν ένα αποτελεσματικό και ανεμπόδιστο σύστημα logistics και κίνησης των οχημάτων και των φορτοεκφορτώσεων σε αυτά.
▪ Άνοιγμα περασμάτων 29 μ. έναντι 22 μ. της πλειονότητας των εμπορικών αποθηκών που διευκολύνει τα σύστημα VRN, Picking.
▪ Υπαίθριος χώρος φορτοεκφόρτωσης με μέγιστη κλίση 2% που εξυπηρετεί όλους τους τύπους φορτηγών στην φορτοεκφόρτωση
▪ Σχεδιασμός ταχύτατης απορροής των όμβριων ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα εντός του οικοπέδου
▪ Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην οροφή του κτιρίου, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του κτιρίου και το καθιστούν περισσότερο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον.
▪ Φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες αποκλειστικά νέας γενιάς LED υψηλής ενεργειακής κλάσης και πιστοποιημένα διαφώτιστα οροφής με προστασία UV τα οποία επιτρέπουν το φυσικό φως και ένα πιο φιλικό εργασιακό περιβάλλον προς τον εργαζόμενο.
Οι νέες επενδύσεις του 2022
Επενδύσεις, ύψους 15 εκατ. ευρώ, δρομολογεί το 2022 η Briq Properties ΑΕΕΑΠ με στόχο η αξία του χαρτοφυλακίου της να φτάσει μεσοπρόθεσμα τα 150 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα.
Όπως ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, ‘Αννα Αποστολίδου, στο πλαίσιο παρουσίασης των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων του Logistics Park της BriQ Properties στον Ασπρόπυργο, η εταιρεία κάνει σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της στον τομέα των logistics με αποτέλεσμα σχεδόν το ήμισυ να αφορά τέτοιου είδους επενδύσεις.
Η BriQ Properties σήμερα
Το χαρτοφυλάκιο της BriQ Properties αποτελείται από 28 ακίνητα η αξία των οποίων ανέρχεται σε € 116,7 εκ. σύμφωνα με τις Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30.09.2021.
Σημαντική στροφή του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας στον τομέα των logistics αποτυπώνεται στη σύνθεση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων στις 30.09.2021, η οποία ήταν 48% logistics, 30% γραφεία, 17% ξενοδοχεία και 5% λοιπές χρήσεις ενώ την 30.09.2020 ήταν 43% γραφεία, 27% ξενοδοχεία, 14% logistics και 16% οικόπεδα και λοιπές χρήσεις.
Κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου 2021, η Εταιρεία προχώρησε σε νέες επενδύσεις συνολικού ποσού € 9,6 εκ. οι οποίες περιλάμβαναν € 5,8 εκ. επενδύσεις στον τομέα των logistics και € 3,2 εκ. στον τομέα των γραφείων.
Tα έσοδα από ενοίκια του εννεαμήνου 2021 ανήλθαν σε € 4,4 εκ. σημειώνοντας αύξηση 59% κυρίως λόγω της ενσωμάτωσης των εσόδων από τις νέες επενδύσεις του Ομίλου σε ακίνητα logistics.
You may like
-
Η επόμενη ημέρα της Prodea μετά τα mega deals – Γιατί στοχεύει σε ξενοδοχεία και logistics και ποιές νέες επενδύσεις δρομολογεί
-
Ολοκληρώνεται το 2027 η νέα μεγάλη επένδυση logistics της Diakinissis στη Δυτική Αττική – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
-
Οι 3 νέες παγκόσμιες τάσεις στο commercial real estate – Γιατί κερδίζουν “έδαφος” οι επενδύσεις για data centers, logistics και κτίρια γραφείων
-
Τι σημαίνουν τα δύο mega deals 1,3 δισ. ευρώ της Prodea – Ποιά ακίνητα πουλά και σε ποιούς 2 κλάδους θα στοχεύσει τις νέες επενδύσεις
-
Ποιά 2 ακίνητα σε Αθήνα και Βόλο πούλησε η BriQ Properties και γιατί
-
Σε φάση πραγματικής αναβάθμισης οι ελληνικές ΑΕΕΑΠ – Πώς “σκοράρουν” Noval, Premia, BriQ και Trade Estates
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες για εμπορικά και οικιστικά ακίνητα αναζητά η Τεχνική Ολυμπιακή – Τι σημαίνει η συμφωνία 250 εκατ. ευρώ με την Pollen Street Capital
“Πράσινο φως” σε νέο έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης γνωστού ξενοδοχείου στα Χανιά
“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Κέα
Πώς το deal Ικτίνου – CBE Capital αναδιαμορφώνει τον τουριστικό χάρτη της Ανατολικής Κρήτης
“Στα σκαριά” νέα 5άστερη τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα – Πού θα γίνει και ποιά εταιρεία επενδύει
9 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις δρομολογούνται στις Κυκλάδες – Σε ποιά νησιά θα γίνουν
Με LEED Platinum πιστοποιήθηκε το νέο κτίριο γραφείων της Παρευξείνιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη – Ποιός ο ρόλος της Dimand
Συνεχίζουν να αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα οι ξένοι επενδυτές – Από ποιές χώρες προέρχονται και ποιά ακίνητα προτιμούν
Σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο της Μπλε Κέδρος – Πώς προχωρούν τα 3 έργα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μονεμβασιά
“Στα σκαριά” νέα εμπορική επένδυση της Ten Brinke στο Ηράκλειο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
Νέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
Με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
Στα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν
The Ellinikon: πώς προχωρούν όλα τα μεγάλα κτιριακά έργα – Πότε ολοκληρώνονται τα κτίρια κατοικιών, τα ξενοδοχεία και τα malls
“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει
Σε εξέλιξη έργο για νέο κτίριο σύγχρονων γραφείων στο Ψυχικό – Ποιό γνωστό κτίριο στη Λεωφόρο Κηφισίας μεταμορφώνεται
Αλλαγή “σελίδας” για την ιστορική Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη – Πώς θα ανοίξει εκ νέου το 2026 ανανεωμένη
Αλλάζει “χέρια” το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο Τεγόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ποιά εταιρεία από την Κύπρο θα υλοποιήσει την μεγάλη επένδυση με κατοικίες και μουσείο
Τα νέα 5άστερα ξενοδοχεία της Ελλάδας – Σε ποιές περιοχές δρομολογούνται 6 νέες επενδύσεις 5 αστέρων
Σε πλήρη εξέλιξη έργα για νέες κατοικίες, γραφεία και ξενοδοχεία εντός και εκτός Αττικής – Ποιοί βρίσκονται πίσω από το σχεδιασμό τους
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα μεγάλα κτιριακά έργα – “Ψήλωσαν” και άλλο Riviera Tower, IRC και τα κτίρια κατοικιών
[VIDEO] Σε εξέλιξη η νέα μεγάλη οικιστική επένδυση Green Haven στα Μελίσσια
[VIDEO] Παρουσιάστηκε το masterplan για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη – Τι θα περιλαμβάνει
Τους πρώτους μήνες του 2026 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο 5άστερο Conrad Athens The Ilisian
[VIDEO] Δείτε πώς θα γίνουν τα νέα “πράσινα” κτίρια κατοικιών και γραφείων στο Piraeus Gate Project
[VIDEO] Προχωρούν από την Dimand τα έργα κατασκευής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά
[VIDEO] Το όραμα της Dimand για τις πόλεις του σήμερα και του αύριο μέσα από 20 εμβληματικά έργα
[VIDEO] The Ellinikon: προχωρούν τα κτιριακά έργα για τις μεγάλες οικιστικές, εμπορικές και τουριστικές επενδύσεις στο Ελληνικό
[VIDEO] Προχωρά η mega επένδυση logistics της ΙΚΕΑ στον Ασπρόπυργο
[VIDEO] Δείτε πώς μεταμορφώθηκε παλιό κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη
TRENDING
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ1 εβδομάδα agoΝέο ξενοδοχείο “στα σκαριά” στο κέντρο του Πειραιά – Ποιά εταιρεία επενδύει
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ7 ημέρες agoΜε ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2028 ξεκίνησαν τα έργα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση Project Voria στο Μαρούσι
-
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ3 εβδομάδες agoΣτα “σκαριά” 4 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στο Ιόνιο – Σε ποια νησιά θα γίνουν
-
REAL ESTATE2 εβδομάδες agoThe Ellinikon: πώς προχωρούν όλα τα μεγάλα κτιριακά έργα – Πότε ολοκληρώνονται τα κτίρια κατοικιών, τα ξενοδοχεία και τα malls
-
ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ5 ημέρες ago“Στα σκαριά” νέα επένδυση γραφείων σε γνωστό ακίνητο στον Ταύρο – Ποιά εταιρεία επενδύει





