Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρατείνεται ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ για το «Πράσινο Εργοστάσιο» Άνω Λιοσίων

Φίλιππος Παναγόπουλος

Published

on

Εργάτης σε μονάδα απορριμάτων

Παράταση έλαβε ο διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ που αφορά στην αναβάθμιση και λειτουργία του Ε.Μ.Α. Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε «πράσινο εργοστάσιο». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 104 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 128,96 εκατ. ευρώ).

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών η οποία είχε οριστεί για σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, μετακινήθηκε για τις 16 Μαρτίου ενώ αντίστοιχα η εκτιμώμενη ημερομηνία αποστολής των προσκλήσεων υποβολής προσφορών στους επιλεγέντες υποψηφίους παρατάθηκε από την αρχική ημερομηνία της 20ης Μαρτίου για τις 10 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο της σύμβασης είναι η μετατροπή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης σε «πράσινο εργοστάσιο», ώστε σταδιακά και εντός της πρώτης φάσης υλοποίησης της παρούσας σύμβασης (περίοδος μεταβατικής λειτουργίας), και χωρίς να διακοπεί η ομαλή λειτουργία του (γεγονός που θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη νυχτερινή αποκομιδή των αποβλήτων του λεκανοπεδίου και ιδιαίτερα του Δήμου Αθηναίων), να μπορεί να δέχεται και επεξεργάζεται 300.000 τόνους/έτος σύμμεικτα-υπολειμματικά σύμμεικτα και προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα.

Όπως ορίζεται και στην περιγραφή της σύμβασης, τα προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα, σύμφωνα με το υφιστάμενο ΠΕ.Σ.Δ.Α., θα είναι έως 100.000 τόνοι/έτος. Στις ποσότητες αυτές δεν περιλαμβάνονται και ποσότητες πράσινων αποβλήτων – κλαδεμάτων, τα οποία θα προσκομίζονται από τους Δήμους, θα διαχειρίζονται στον χώρο του Ε.Μ.Α. και θα αξιοποιούνται εκτός Ο.Ε.Δ.Α., με ευθύνη του αναδόχου ατελώς, κατά τα ειδικώς οριζόμενα στα συμβατικά κείμενα.

Σημειώνεται ότι το ΕΜΑ Άνω Λιοσίων που βρίσκεται στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής, αποτελεί κρίσιμη περιβαλλοντική υποδομή και σημαντικός κρίκος για τη λειτουργία του συστήματος που προβλέπει την Διαλογή στην Πηγη για το ρεύμα των βιοαποβλήτων, μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου καφέ κάδων που κάνει ήδη την εμφάνισή του στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και με ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων που θα είναι επιφορτισμένα με τη συλλογή των οργανικών.

 

Πηγή: ypodomes.com

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κάλεσμα της ΕΕΤΤ σε παρόχους ταχυδρομικών υπηρεσιών και καταναλωτές

bizness.gr

Published

on

ΕΕΤΤ logo

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μετά από συγκέντρωση στοιχείων της ταχυδρομικής αγοράς, διαπιστώνει ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στις επιχειρήσεις που παρέχουν ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Τα προβλήματα αυτά εστιάζονται ιδιαίτερα στους χρόνους επίδοσης και στην εξυπηρέτηση των χρηστών. Ειδικότερα, οι ταχυδρομικές επιχειρήσεις έχουν κληθεί να προσαρμοστούν άμεσα στις μεγάλες και αναπάντεχες αλλαγές στη ροή των αποστολών και στην αυξητική κίνηση των καταστημάτων, στη μείωση προσωπικού λόγω ειδικών αδειών και στην αναδρομολόγηση αποστολών λόγω διακοπής πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, κ.ά.

Η ΕΕΤΤ

καλεί τους παρόχους ταχυδρομικών υπηρεσιών
  • Να ενημερώσουν τους πολίτες για τους όρους παροχής των υπηρεσιών τους, όπως ισχύουν λόγω εκτάκτων συνθηκών κατά την τρέχουσα περίοδο, με κάθε πρόσφορο μέσο (π.χ. ιστοσελίδα, ανακοινώσεις σε καταστήματα, www.pricescope.gr) και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της κανονικότητας.
  • Να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες συνθήκες λειτουργίας, κατά τον καταλληλότερο τρόπο, τηρώντας όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για την προστασία του προσωπικού και των καταναλωτών, χωρίς να μετακυλίσουν στους τελευταίους την τυχόν αύξηση του λειτουργικού τους κόστους, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη και συμβάλλοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.
συστήνει στους καταναλωτές
  • για την αποστολή ταχυδρομικών αντικειμένων

    Να επικοινωνήσουν με τον πάροχο της επιλογής τους προκειμένου να ενημερωθούν για τον αναμενόμενο χρόνο παράδοσης καθώς και για τυχόν αναστολή παραδόσεων σε συγκεκριμένο προορισμό.

    Τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των παρόχων διατίθενται στο www.eett.gr στην ενότητα Ταχυδρομικές Υπηρεσίες / Αδειοδότηση – Μητρώο Ταχυδρομικών Επιχειρήσεων.

  • για την παραλαβή ταχυδρομικών αντικειμένων

    Εφόσον κρίνουν ότι, για λόγους ασφαλείας, δεν θέλουν να υπογράψουν για την παραλαβή ταχυδρομικού αντικειμένου, ο διανομέας οφείλει να βεβαιώσει ο ίδιος την παράδοση και να καταγράψει τα στοιχεία τους. Η βεβαίωση παράδοσης μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά στον αποστολέα, ενώ τα στοιχεία παράδοσης τηρούνται ηλεκτρονικά στο σύστημα παρακολούθησης και εντοπισμού της εταιρείας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δωρεά του ΟΛΘ Α.Ε. στο Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ»

bizness.gr

Published

on

Ιατρικός εξοπλισμός

Η ΟΛΘ Α.Ε. αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, προχώρησε στην κάλυψη αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αξίας 300.000€, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό COVID-19.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεά και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ για το σύστημα υγείας – 650 χιλ. ευρώ σε εξοπλισμό

bizness.gr

Published

on

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Με σκοπό τη συμβολή στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποφάσισε, να προχωρήσει, σε πρώτη φάση, σε δωρεά ύψους 650.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα – για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ,- καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς.

Εκφράζει έτσι, την επιθυμία του να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζομένων (ανθρώπων), ασθενών, ιατρών, νοσηλευτών και του εν γένει προσωπικού των νοσοκομείων της πατρίδας μας, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Το ποσό της δωρεάς συγκεντρώθηκε από τη συνδρομή των θυγατρικών εταιριών της VIOHALCO και συγκεκριμένα από τις εταιρίες ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. με το ποσό των 400.000 ευρώ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Α.Ε. με το ποσό των 160.000 ευρώ και ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. με το ποσό των 90.000 ευρώ.

Continue Reading
Advertisement

Trending