Connect with us

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πιστοποίηση «Best in Test» για την Cosmote

bizness.gr

Published

on

Κτίριο Cosmote

H COSMOTE διακρίθηκε με πιστοποίηση «Best in Test», για 6η συνεχή χρονιά, για τις υπηρεσίες mobile Internet και φωνής στην Ελλάδα, από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων και ελέγχου δικτύων, P3 Communications. Η νέα πιστοποίηση είναι αποτέλεσμα μιας σειράς ανεξάρτητων συγκριτικών μετρήσεων που πραγματοποίησε η P3 Communications σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 4 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2019, το δίκτυο κινητής COSMOTE πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδοση στην Ελλάδα, συνολικά, αλλά και στις επιμέρους αξιολογήσεις των υπηρεσιών mobile Internet και φωνής. Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις του δικτύου COSMOTΕ αξιολογήθηκαν από την P3 Communications ως οι καλύτερες στην Ελλάδα με 897 πόντους (στην κλίμακα 1 έως 1000), με το αμέσως επόμενο δίκτυο στους 737.

Σύμφωνα με τις αναλυτικές μετρήσεις της P3 Communications, στις ταχύτητες download, οι συνδρομητές κινητής COSMOTE απολαμβάνουν, κατά μέσο όρο, υπερδιπλάσιες ταχύτητες από τον δεύτερο πάροχο κινητής σε μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις, ενώ στους βασικούς οδικούς άξονες της χώρας οι μετρηθείσες ταχύτητες της COSMOTE ήταν υπερτριπλάσιες, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τον δεύτερο πάροχο κινητής στην Ελλάδα.

Ο Executive Director Network Planning & Devops Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης, δήλωσε σχετικά:

«Η διάκριση του δικτύου κινητής COSMOTE και η πιστοποίηση του ως “Best in Test” για έκτη συνεχόμενη χρονιά από την P3 Communications, αποτελεί επιστέγασμα των διαρκών προσπαθειών, αλλά και επιβράβευση του έργου των τεχνικών μας. Κάθε χρόνο, φροντίζουμε για την καλή λειτουργία των υποδομών μας και ταυτόχρονα για την βελτίωση της κάλυψης, της χωρητικότητας και της ταχύτητας του δικτύου, προκειμένου οι συνδρομητές COSMOTE να απολαμβάνουν απρόσκοπτη και ποιοτική επικοινωνία, όπου κι αν βρίσκονται. Με την τεχνολογία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

«Συγχαίρουμε την COSMOTE για την κατάκτηση της πιστοποίησης “Best in Test”, για έκτη συνεχή χρονιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι η COSMOTE βελτιώνει κάθε χρόνο την επίδοσή της στο P3 σκορ. Αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η COSMOTE αναβαθμίζει συνεχώς το δίκτυό της, προσφέροντας ακόμα καλύτερη εμπειρία πελάτη», δηλώνει ο κ. Hakan Ekmen, CEO της P3 Group.

Για τη διεξαγωγή των μετρήσεων έγινε, από την P3 Communications, προσομοίωση κανονικής χρήσης των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες mobile Internet και φωνής και αποτυπώθηκε η τελική εμπειρία που βιώνουν οι πελάτες ως προς την αξιοπιστία, την ποιότητα/πιστότητα ήχου, το χρόνο αποκατάστασης της κλήσης, την ταχύτητα για ανέβασμα και κατέβασμα αρχείων, την ταχύτητα και αξιοπιστία πλοήγησης στο internet και την απρόσκοπτη παρακολούθηση HD videos. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με ειδικό επιστημονικό εξοπλισμό (drive test tools) σε περισσότερες από 25 μεγάλες και μικρές πόλεις, καθώς και σε βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προτεραιότητα οι φορολογικές ελαφρύνσεις κι η εξασφάλιση ρευστότητας

bizness.gr

Published

on

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Στις βασικές ανάγκες και ιδιαίτερα στα κύρια αιτήματα της ελληνογερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας ανταποκρίνονται τα πρώτα μέτρα, που έλαβε η κυβέρνηση προς ανακούφιση της αγοράς έναντι του Covid-19, σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας, που διενήργησε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, το 75,83% των συμμετεχόντων στην έρευνα αξιολόγησε ως αναγκαία τα φορολογικά μέτρα και το 75% ως επιβεβλημένη την ενίσχυση της παραγωγής και του εμπορίου για ζητήματα σχετικά με τη ρευστότητα.

Παράλληλα, το 71,76% των ερωτηθέντων ζήτησε γρήγορες και απλές διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων στήριξης της αγοράς και το 70% χαρακτήρισε «μονόδρομο» την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης της οικονομίας, μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει την άρση του lockdown.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε σχετικά ότι, «τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των επιχειρήσεων αδιαμφησβήτητα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πρώτων σοβαρών ζητημάτων που τέθηκαν από το lockdown. Τα δύσκολα, ωστόσο, βρίσκονται μπροστά μας και το γεγονός ότι τα παραγωγικά υπουργεία θεσμοθετούν μέτρα κρατώντας «εφόδια» και για την επόμενη μέρα της κρίσης, καταδεικνύει τον μεσοπρόθεσμο ή και μακροπρόθεσμο ορίζοντα των αποφάσεών της. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι όποιες παρεμβάσεις της θα πρέπει να έχουν συνέχεια στο χρόνο, μεγάλο βάθος διάρκειας και να καλύψουν όλα τα μέτωπα που προκάλεσε στο επιχειρείν ο Covid-19.».

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Marriot: Οι ενέργειές της στο διάστημα της κρίσης – Τι γίνεται με τις κρατήσεις

bizness.gr

Published

on

Marriot, logo

Στο περιβάλλον κρίσης που διαμορφώνεται ελέω του κορονοϊού, η Marriot εστιάζει στο πως θα υποστηριχθούν οι κοινότητες όπου ζουν και εργάζονται οι συνεργάτες της αμερικανικής εταιρείας. Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη να βοηθηθούν και να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, η Marriot κινητοποιείται. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, έχει θεσπίσει ορισμένες ενέργειες.

Σε όλο τον κόσμο, τα ξενοδοχεία της Marriot που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό. Εκεί θα μπορούν να διαμένουν π.χ. νοσοκομειακοί, στρατιωτικοί ή υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν κοντά στην εργασία τους ή ανησυχούν να επιστρέψουν σπίτι τους, υπό το φόβο να μεταφέρουν και να μεταδώσουν τον ιό.

Δεδομένης της άνευ προηγουμένου διακοπής της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ορισμένα από τα ξενοδοχεία του αμερικανικού κολοσσού έπρεπε να κλείσουν προσωρινά. Ακόμη και όταν τα ξενοδοχεία έκλειναν τις πόρτες τους, όμως, συνεργάτες από το Νέο Δελχί της Ινδίας ή από το Σάντος της Βραζιλίας, βρήκαν πολλούς τρόπους για να υποστηρίξουν τις κοινότητες στις οποίες βρίσκονται τα καταλύματα. Το Riviera Marriott Hotel La Porte de Monaco και το AC Hotel Nice, για παράδειγμα, δώρισαν όλα τα αχρησιμοποίητα προϊόντα για φαγητό σε ένα τοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά, το οποίο παρέχει στέγαση και άλλες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή μονάδες της Marriot έχουν συνδράμει στην παροχή τροφίμων, προσυσκευασμένων και μαγειρεμένων γευμάτων, προϊόντων καθαρισμού, μασκών, γαντιών, απολυμαντικών κα.

Οι κρατήσεις

Για τους επισκέπτες με υπάρχουσες κρατήσεις για οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία άφιξης, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων με προπληρωμένες χρεώσεις που είναι συνήθως πιο περιοριστικές, η Marriot θα επιστρέψει την πλήρη αλλαγή ή ακύρωση χωρίς χρέωση μέχρι και 24 ώρες πριν την άφιξη. Εφόσον η αλλαγή ή η ακύρωση πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Για τους επισκέπτες που κάνουν νέες κρατήσεις για οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία άφιξης, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων με προπληρωμένες χρεώσεις, μεταξύ 13 Μαρτίου και 30 Ιουνίου 2020, θα επιστραφεί η αλλαγή ή η ακύρωση της κράτησης χωρίς χρέωση μέχρι 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία άφιξής.

Continue Reading

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Επιδοτούνται οι τόκοι υφιστάμενων ενήμερων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

bizness.gr

Published

on

Επιχειρηματικότητα

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, η Υπουργική Απόφαση για την κάλυψη των τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης του χρονικού διαστήματος για επιπλέον δύο μήνες εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει σε 1.2 δις ευρώ, με αρχικό ποσό ύψους 750 εκ. ευρώ, και αφορά τόκους δανείων τακτής λήξης, ομολογιακών δανείων και συμβάσεων πίστωσης (ανοικτών αλληλόχρεων λογαριασμών), περιλαμβανομένων τιτλοποιημένων δανείων και πιστώσεων (άρθρο 10 του ν. 3156/2003) με διαχειριστή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μετέχει στη Δράση και τα οποία ήταν ενήμερα στις 31/12/2019.

Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων προς τις τράπεζες μέσω του ΠΣΚΕ. Διευκρινίζεται ότι η δράση αφορά στην κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων στις 31/12/2019 για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διαθέτουν ενεργό ΚΑΔ από όσους έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών και υπό την προϋπόθεση διατήρησης τουλάχιστον του ίδιου αριθμού εργαζομένων τους στις 19/3/2020 και στις 31/12/2020.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Με την πληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων απλώνει μια ουσιαστική ομπρέλα προστασίας πάνω από όλες τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις έτσι ώστε να αντέξουν την λαίλαπα του κορονοϊού και να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη ημέρα της κρίσης με όλες τις θέσεις εργασίας εξασφαλισμένες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου για την ταχύτητα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη γρήγορη έγκριση».

Από τη μεριά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης δήλωσε:

«Η ενίσχυση αυτή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από πόρους του ΕΣΠΑ, είναι άμεσο κεφάλαιο κίνησης, που μαζί με τα άλλα μέτρα που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στοχεύουν όχι μόνο να τις κρατήσουν ζωντανές, αλλά και να τις προετοιμάσουν για την επόμενη μέρα της κρίσης δίνοντάς τους τη δυνατότητα για μια δυναμική επανεκκίνηση».

Continue Reading
Advertisement

Trending