ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ποιές είναι οι 5 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Κρήτη

Published

on

Σε επενδυτικό ρυθμό βρίσκεται η Κρήτη ως τουριστικός προορισμός με νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις να παίρνουν το “πράσινο φως” από τις αρχές για να ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Πλέον οι επενδύσεις δεν περιορίζονται μόνο στα πολύ τουριστικά Χανιά και το Ηράκλειο, αλλά αφορούν νέα ξενοδοχεία σε πολλές περιοχές του νησιού.

Οι 5 πιό πρόσφατες επενδύσεις για ξενοδοχεία στην Κρήτη είναι οι εξής:

  • Η επένδυση αφορά σε εργασίες ανακαίνισης στο ξενοδοχείο 3 αστέρων Koutouloufari Village Holiday Club που βρίσκεται στη θέση “Χαλικιά” στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου, στο Ηράκλειο. Το έργο ανακαίνισης περιλαμβάνει εσωτερικές διαρρυθμίσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων, προσθήκη πισίνας, και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ηρακλείου. Φορέας της επένδυσης, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, είναι η εταιρεία ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε.
  • Η επένδυση αφορά στην αποκατάσταση, κτιριακή τροποποίηση και λειτουργική αναβάθμιση, από 2 σε 5 αστέρων, υφιστάμενου ξενοδοχείου, με προσθήκη κατ’ επέκταση -προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητά του από 72 σε 120 κλίνες- και προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών. Το ακίνητο βρίσκεται σε έκταση 15,4 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ελληνικών, του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με την άδεια, φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία APPLERIVER A.E.
  • Η επένδυση αφορά στη δημιουργία νέου διώροφου ξενοδοχείου, κλασσικού τύπου, με υπόγειο και κολυμβητική δεξαμενή. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 1,9 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου, στην Κρήτη. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί προέγκριση οικοδομικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρεθύμνης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία WHITE OLIVE AE.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυλοποτάμου, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το έργο που αφορά την αλλαγή χρήσης υφιστάμενης οικοδομής με τακτοποιημένους χώρους σε τουριστικά επιπλωμένα διαμερίσματα κατηγορίας 4 κλειδιών και την προσθήκη κολυμβητικών δεξαμενών. Το ακίνητο βρίσκεται εκτός οικισμού Πάνορμος Γεροποτάμου στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΡΟΥΛΗΣ Α.Ε.
  • Η επένδυση αφορά στη δημιουργία νέου διώροφου ξενοδοχείου 42 κλινών, με υπόγειο και κολυμβητική δεξαμενή. Το νέο ξενοδοχείο θα γίνει σε έκταση 1,3 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Ραπανιανά Πλατανιά στα Χανιά. Για το έργο έχει ήδη εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χανίων.

Advertisement

TRENDING