RESIDENTIAL

Ποιές κατοικίες προπωλούνται πρώτα στο Ελληνικό – Πώς προχωρούν οι οικιστικές επενδύσεις της Lamda

Published

on

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό - Πηγή: Lamda Development

Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται στην αγορά για τις κατοικίες που θα γίνουν στο Ελληνικό με συγκεκριμένες κατηγορίες να προπωλούνται πρώτα και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς, την ώρα που η Lamda Development προχωρά το σχεδιασμό και την υλοποίηση για τις 6 μεγάλες οικιστικές επενδύσεις της στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει το έργο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, Chief Operating Officer (COO) της Lamda Development, σε παρέμβασή της στη διάρκεια πρόσφατης επιχειρηματικής εκδήλωσης.

Αναφορικά με το οικιστικό πρόγραμμα της ανάπλασης του Ελληνικού, όπως επισήμανε η κ. Καρατοπούζη οι προπωλήσεις για τις βίλες και τον Πύργο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Παρότι έχει επίσημα ανακοινωθεί από τη Lamda Development μόνο ένα τμήμα του οικιστικού κομματιού που θα περιλαμβάνει η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, έρχονται στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατοικίες που θα κατασκευαστούν στην έκταση.

Όπως προκύπτει, οι ενδιαφερόμενοι νέοι κάτοικοι της “πόλης μέσα στην πόλη” θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 6 διαφορετικούς τύπους κατοικιών, σε διαφορετικά σημεία της έκτασης.

Οι τιμές τους θα ποικίλουν και θα είναι συνάρτηση τόσο των προδιαγραφών των κατοικιών (διαμερίσματα στον Πύργο, βίλες, κτίρια κατοικιών, branded residences κλπ) και φυσικά της τοποθεσίας τους.

Για το τελευταίο, σημαντικό παράγοντα θα αποτελέσει η απόσταση από την ακτή αλλά και η θέα που θα παρέχουν. Άλλα θα βρίσκονται κοντά στην ακτή και με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, άλλα πιο εσωτερικά, ενώ θα γίνουν και αρκετές κατοικίες περιμετρικά του μεγάλου πάρκου στη μέση της έκτασης, με θέα προς αυτό αλλά και τον Υμηττό.

Ποιά σπίτια προπωλούνται πρώτα και με ταχείς ρυθμούς

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τις κατοικίες στον Marina Residential Tower, τον Πύργο Κατοικιών που θα γίνει κοντά στην παραλία.

O νέος Πύργος κατοικιών με το όνομα Marina Tower θα κατασκευαστεί κατά την πρώτη φάση της επένδυσης (πρώτη 5ετία), κοντά στη νέα Μαρίνα.

Θα είναι ο πρώτος “πράσινος” ουρανοξύστης στην Ελλάδα, καθώς θα είναι το πρώτο “ψηλό” κτίριο της χώρας με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Επίσης, θα είναι ο υψηλότερος παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο και ένας από τους πιο “πράσινους” ουρανοξύστες στην Ευρώπη.

Το κτίριο θα έχει ύψος 200 μέτρων, με 45 ορόφους και 200 διαμερίσματα. Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει η κορυφαία εταιρεία Foster + Partners.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το τρέχον χρονοδιάγραμμα, προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development

Ο οικιστικός πύργος Marina Tower στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development

Eξίσου μεγάλο ενδιαφέρον και προπωλήσεις έχουν αναφερθεί και για τις βίλες που θα γίνουν στην πρώτη γραμμή κοντά στην παραλία.

Όπως αποκαλύπτεται, οι παραθαλάσσιες βίλες θα έχουν την ονομασία Cove Villas. Όπως σημειώνει η Lamda, θα αποτελούν κορυφαίας αξίας και κύρους κατοικίες στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Οι βίλες θα είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για τον αγοραστή από μια ομάδα κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων, όπως K-Studio, Tombazis, Oppenheim, ISV και SAOTA.

Οι 6 μεγάλες οικιστικές επενδύσεις στο Ελληνικό – Ποιά είδη κατοικιών θα κατασκευαστούν

Advertisement

TRENDING