REAL ESTATE

Πώς αναπτύσσεται η Ελλάκτωρ μέσω του real estate – Ο ρόλος της REDS

Published

on

Το νέο Cambas Park στην Παλλήνη - Φωτό: REDS

Aναπτύσσεται και μέσω του real estate ο Όμιλος Ελλάκτωρ με το ρόλο της REDS να γίνεται όλο και πιό σημαντικός με επενδυτικό πλάνο 350 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, ο κλάδος της Ανάπτυξης Ακινήτων εμφάνισε το 1ο τρίμηνο 2023 έσοδα ύψους €2,5 εκατ., έναντι ποσού €2,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 19,3%.

Τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) του 1ου τριμήνου του 2023 διαμορφώθηκαν σε €1,8 εκατ., έναντι €1,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης (EBIT) ανήλθαν σε €1,4 εκατ., τα ίδια περίπου με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι (€1,2 εκατ.).

Θετικό ξεκίνημα για την REDS το 2023

Όπως αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, η εταιρεία ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝ, ΑΕ, θυγατρική της REDS, ανακοίνωσε την υπογραφή κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους €71,4 εκατ., με την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Το δάνειο αυτό προορίζεται για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με πιο ευνοϊκούς όρους και για την εκ νέου χρηματοδότηση των επενδυτικών πλάνων του Ομίλου.

Επίσης, η εταιρεία έχει μισθώσει το 99% του εμπορικού κέντρου “Smart Park” στην περιοχή Γυαλού, Σπάτα Αττικής, με συνολική επιφάνεια περίπου 53.000 τ.μ.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η REDS αγόρασε όμορα οικόπεδα στην ίδια περιοχή, με σκοπό την ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων για την αύξηση της επισκεψιμότητας του πάρκου.

Τέλος, η REDS ολοκλήρωσε συναλλαγές πώλησης ακινήτων στη Ρουμανία και αναμένεται να υλοποιήσει ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους €350 εκατ., σε διάφορες περιοχές.

Τα σχέδια για ξενοδοχείο στη νέα Μαρίνα Αλίμου – Πώς προχωρά η μεγάλη επένδυση της REDS στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Advertisement

TRENDING