ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό

Published

on

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό - Πηγή: Dimand

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη επένδυση της Dimand στο Βοτανικό.

Τον περασμένο χειμώνα κατεδαφίστηκαν τα κτίρια της Softex στο Βοτανικό που είχαν σχεδιαστεί να κατεδαφιστούν, ενώ σειρά έχουν οι στατικές ενισχύσεις των 3 κτιρίων που θα διατηρηθούν και αξιοποιηθούν στο ακίνητο.

Παράλληλα, έχει εγκριθεί ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Η επένδυση της Dimand στο Βοτανικό – Πηγή: Dimand

Σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης αφορά την  αλλαγή χρήσης 3 υφιστάμενων κτιρίων βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε γραφεία, προσθήκη 2 επιπέδων εντός υφιστάμενου κέλυφους και ανέγερση νέου ισογείου κτιρίου συνάθροισης κοινού με πατάρι και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

To ακίνητο περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας, στο Βοτανικό, πολύ κοντά στην Ιερά Οδό, τη Λεωφόρο Κηφισού και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το ακίνητο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στο Βοτανικό

Τι περιλαμβάνει η μεγάλη επένδυση

H Dimand μέσω της θυγατρικής της IQ Athens είχε συνάψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο για την αγορά των εγκαταστάσεων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας (3 βιομηχανικά κτίρια και θυρωρείο) στο οικοδομικό τετράγωνο 35 του Δήμου Αθηναίων, στην περιοχή του Βοτανικού.

Αυτές βρίσκονται εντός έκτασης με συνολική επιφάνεια 49.34 στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Χαρτεργατών, Ιερά Οδός και Αγίου Πολυκάρπου.

Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 14,22 εκατ. ευρώ.

Η πωλήτρια εταιρεία (Αθηναϊκή Χαρτοποιία) είχε αναλάβει να προβεί μέχρι την υπογραφή του οριστικού συμβολαίου σε συγκεκριμένες ενέργειες που αφορούν σε εκκένωση του ακινήτου, σε άρση βαρών επί αυτού, σε έκδοση αδειών κ.ο.κ. 

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία συγκροτήματος μικτής χρήσης με γραφεία και καταστήματα μεταξύ άλλων, συνολικής επιφάνειας περίπου 79.827 τ.μ..

Το συγκρότημα θα είναι βιοκλιματικό και θα πιστοποιηθεί με LEED Gold.

Το ύψος της επένδυσης είναι 159,6 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 70% από τραπεζικό δανεισμό και κατά 30% από ίδια κεφάλαια της Dimand.

Αναμένεται ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του 2025.

Advertisement

TRENDING