ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρά η διαδικασία για την επένδυση στο ημιτελές mega ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα

Published

on

Το ημιτελές ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα

Προχωρά η διαδικασία για την επένδυση στο ημιτελές mega ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα καθώς δόθηκε μια ακόμη θετική γνωμοδότηση.

Μετά τη θετική γνωμοδότηση από το Δήμο Κρωπίας, εντός του οποίου βρίσκεται το ακίνητο, το “πράσινο φως” για το έργο, υπό προϋποθέσεις, έδωσε και η Περιφέρεια Αττικής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συζητήθηκε το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της επένδυσης στην Αγία Μαρίνα, κοντά στο Λαγονήσι.

Το Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση, υπό προϋποθέσεις, που αναφέρονται σε μια λίστα 107 σημείων, που αφορούν κυρίως τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της επένδυσης στην περιοχή και τη μέριμνα που θα πρέπει να ληφθεί για την αντιμετώπισή τους.

Το προφίλ της επένδυσης

Η μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στο Λαγονήσι αφορά το ημιτελές mega ξενοδοχείο που ο νέος του επενδυτής στοχεύει να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Ο λόγος για το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα σε έκταση 65 στρεμμάτων, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, στην περιοχή της Αλθέας στην Αγία Μαρίνα.

Έχει ονομαστεί και “ξενοδοχείο της χούντας” καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε την περίοδο της 7ετούς χούντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το υπερμεγέθες ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και σειρές από bungalows μπροστά από αυτό.

Η δυναμικότητά του θα ξεπερνούσε τα 400 δωμάτια καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής.

Η έκταση και το ξενοδοχείο βρίσκεται στα χέρια της Eurobank η οποία κινεί τις σχετικές διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η απόκτησή του από νέο ιδιοκτήτη που θα το αξιοποιήσει.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, μετά από φημολογία πολλών μηνών, την ολοκλήρωση του ημιτελούς ξενοδοχείου και την περαιτέρω ανάπτυξή του ανέλαβε μια γνωστή ελληνική ξενοδοχειακή εταιρεία, η ΣΥΝΘΕΣΙΣ Α.Ε.

Η εταιρεία ανήκει στο επιχειρηματία Νίκο Κούτρα και μέχρι σήμερα επικεντρωνόταν στην ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων στα Δωδεκάνησα: στην Κω από όπου ξεκίνησε και στη Ρόδο.

Σε φάση αδειοδότησης

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά την ολοκλήρωση του ημιτελούς ξενοδοχείου και την ανάπτυξη νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 835 κλινών, το οποίο σε περίπτωση υλοποίησης θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής.

Ο δρόμος για την έναρξη της επένδυσης είναι μακρύς βέβαια καθώς ακόμη βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων και αδειών μέχρι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Σημειώνεται ότι το ημιτελές ξενοδοχείο βρίσκεται επί 3 γηπέδων που διαχωρίζονται από τη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και από αγροτική οδό, και βρίσκονται εν μέρει μόνο εντός σχεδίου της περιοχής “Αγία Μαρίνα”, ενώ θα πρέπει να περαιωθεί και η διαδικασία υπαγωγής των αυθαίρετων κατασκευών που υπάρχουν στο νόμο 4495/2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, το επενδυτικό πλάνο έχει ήδη εγκριθεί για την υπαγωγή του στον Αναπτυξιακό Νόμο. Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 7,3 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί με το ποσό των 2,181 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Advertisement

TRENDING