REAL ESTATE

Προχωρά η προετοιμασία για την αξιοποίηση του μελλοντικού “πρώην” αεροδρομίου στο Ηράκλειο

Published

on

Το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο Κρήτης - Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Στο πλάνο αξιοποίησης του μελλοντικού “πρώην” αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στην Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής για να προχωρήσει γρήγορα η αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» (όταν θα έχει ολοκληρωθεί και ξεκινήσει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι), το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταστρώσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη και το κυριότερο έχει συνδέσει την υλοποίησή του με την καταβολή των δόσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ανέφερε ότι έχει λυθεί το πολύ σοβαρό θέμα των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι χώροι θα αποδεσμευτούν προς αξιοποίηση.

«Είπαμε ότι αυτή την έκταση των 2.800 στρεμμάτων δεν θα την αφήσουμε να γίνει ένα νέο Ελληνικό», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι ήταν ντροπή που αυτό το ακίνητο παρέμεινε αναξιοποίητο επί 20 χρόνια.

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν θα αγνοήσει τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλει όμως να κάνει διάλογο και με το Δήμο και με την Περιφέρεια και με όλους τους φορείς, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση.

Advertisement

TRENDING