ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ & ΠΑΡΚΑ

Προχωρούν γοργά τα έργα στο νέο Piraeus Retail Park στο Φάληρο – Δείτε φωτό

Published

on

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του νέου εμπορικού πάρκου στο Φάληρο από την ολλανδική εταιρεία επενδύσεων ακινήτων, Ten Brinke.

Το νέο εμπορικό πάρκο κατασκευάζεται στο οικόπεδο που στέγαζε την ΒΙΣ (Βιομηχανία Συσκευασιών Α.Ε.) έως το 1997, στη συμβολή της οδού Πειραιώς με τη Λεωφόρο Κηφισού, στο Νέο Φάληρο, ακριβώς απέναντι από το εμπορικό συγκρότημα που στεγάζει το Leroy Merlin, τον Κωτσόβολο και το Jumbo.

Δείτε το στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα έργα στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσίευσε η Ten Brinke.

Το προφίλ της επένδυσης

Το εμπορικό πάρκο θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 14.800 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.), εκτός του υπογείου που θα είναι επιφάνειας περίπου 10.143 τ.μ. και δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.

Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) αναφέρεται πως ο σχεδιασμός προβλέπει 3 όγκους, οι οποίοι περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο και α’ όροφο καθώς και φυτεμένο δώμα. Έναν όγκο προς τη δύση, τετραγωνικού σχήματος περίπου, και έναν προς την ανατολή- προς την παρακηφίσια οδό- ορθογωνικού σχήματος, σχεδόν παράλληλου με την οδό.

Οι δύο αυτοί όγκοι ενοποιούνται μέσω μιας περίπου «τριγωνικής διαμπερούς στοάς» η οποία είναι προσπελάσιμη από τον άξονα βορρά – νότου, δηλαδή από την οδό Πειραιώς και την οδό Θεσσαλονίκης δημιουργώντας έτσι το ισόγειο το οποίο έχει συνολικό εμβαδό τα 7.640 τ.μ.

Στο ισόγειο βρίσκονται εμπορικά καταστήματα, ένα κατάστημα μεικτών χρήσεων τροφίμων και ποτών, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο πρώτος όροφος συνολικού εμβαδού τα 7.112 τ.μ. θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στο υπόγειο περιλαμβάνονται χώροι στάθμευσης κατά κύριο λόγο.

Προβλέπεται δε και ένα ανεξάρτητο κατάστημα διώροφο προς την οδό Πειραιώς, μπροστά από το ανατολικό ορθογώνιο κτίριο.

Συνολικά, στο εμπορικό πάρκο θα γίνουν 11 καταστήματα και ένα μεγάλο super market. Κατά πάσα πιθανότητα, το supermarket θα είναι της αλυσίδας ΑΒ καθώς στο παρελθόν έχει ήδη αναπτύξει και άλλα καταστήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Advertisement

TRENDING