RESIDENTIAL

Προχωρούν οι 8 μεγάλες εμπορικές & οικιστικές επενδύσεις στο Ελληνικό – Για ποιές ξεκίνησαν ήδη έργα

Published

on

Πηγή: Lamda Development

Προχωρούν οι διαδικασίες για τις 8 μεγάλες εμπορικές και οικιστικές επενδύσεις στο Ελληνικό ενώ για κάποιες έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα.

Σύμφωνα με την πρόσφατη εταιρική παρουσίαση της Lamda Development, προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση των οικοδομικών αδειών για τα μεγάλα κτιριακά έργα στο Ελληνικό.

Εντός του 2023 θα έχουν ξεκινήσει τα έργα σχεδόν για όλα τα εμπορικά, οικιστικά κτίρια, και τα κτίρια γραφείων (που διαχειρίζεται η ίδια η Lamda Development).

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τόσο οι μεγάλες εμπορικές επενδύσεις (malls,  κτίρια γραφείων) αλλά και οι οικιστικές επενδύσεις, που περιλαμβάνουν τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στην Ελλάδα που θα είναι και “πράσινος”.

Συγκεκριμένα, τα χρονοδιαγράμματα για την έκδοση των αδειών και την έναρξη των έργων (προπαρασκευαστικές εργασίες, έναρξη κυρίως κατασκευαστικού έργου) έχουν ως εξής:

Cove Villas & Cove Residences – Πηγή: Lamda Development

Οικιστικές επενδύσεις

  • Ο ουρανοξύστης κατοικιών Riviera Tower έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται καθώς ήδη από το Β’ εξάμηνο του 2022 έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το Α΄εξάμηνο του 2026.
  • Όσον αφορά τις πολυτελείς κατοικίες, Cove Villas και Cove Residences, αναμένονται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται (αφού έχουν προηγουμένως εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες) έως τον Ιούνιο του 2023. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το τέλος του 2025.
  • Για τις Park-front και Mainstream κατοικίες, οι άδειες αναμένονται να εκδοθούν εντός του 2023 και να ξεκινήσουν και τα έργα. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το Α΄εξάμηνο του 2026.

To Commercial Hub στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development

Εμπορικές επενδύσεις

  • Το εμπορικό κέντρο στην πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης, γνωστό ως Vouliagmenis Mall, αναμένεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του 2023 ενώ η άδεια αναμένεται το Β’ εξάμηνο. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το τέλος του 2026.
  • Στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το νέο Riviera Galleria, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το Β’ εξάμηνο του 2023, ενώ η οικοδομική άδεια θα έχει προηγηθεί το Α’ εξάμηνο. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το τέλος του 2025.

To Commercial Hub στο Ελληνικό – Πηγή: Lamda Development

Επενδύσεις σε κτίρια γραφείων

  • Το κτίριο γραφείων επί της Λ. Βουλιαγμένης αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Α’ εξαμήνου του 2024 ενώ η οικοδομική άδεια θα έχει προηγηθεί το Β’ εξάμηνο του 2023. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το Α΄εξάμηνο του 2026.
  • Για τον Πύργο μεικτής χρήσης (με γραφεία και χώρους διαμονής), τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το Α’ εξάμηνο του 2023 και η οικοδομική άδεια να έχει εκδοθεί έως το τέλος του 2023. Ορίζοντας ολοκλήρωσης το Α΄εξάμηνο του 2026.

Advertisement

TRENDING