ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Προχωρούν τρεις νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στον Πειραιά

Published

on

Άποψη του Πειραιά - Πηγή: Canva Pro

Σημαντική κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά, όσον αφορά τα νέα ξενοδοχεία που δημιουργούνται, αρκετά εκ των οποίων γύρω από το λιμάνι.

Μέσα στο καλοκαίρι, υπήρξαν εξελίξεις για τρία από αυτά, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και τα άλλα δύο κοντά στο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων στον Πειραιά και την υπαγωγή του στον Αναπτυξιακό Νόμο. Το νέο ξενοδοχείο θα δημιουργηθεί σε κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου 14 και Καραολή & Δημητρίου, στο κέντρο του Πειραιά. Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 34 δωματίων και 59 κλινών. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΗΠ14 Α.Ε. Το εγκεκριμένο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,94 εκ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 543.000 ευρώ περίπου.

Το ακίνητο στην Ηρ. Πολυτεχνείου 14 στον Πειραιά, που θα γίνει ξενοδοχείο

Η δεύτερη επένδυση που προχωρά είναι το ξενοδοχείο στην οδό Παπαστράτου 26 και Αντιπλοιάρχου Π. Βλαχάκου, στο κέντρο του Πειραιά. Πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πειραιά και η οικοδομική άδεια για το νέο ξενοδοχείο. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία TOP REALTY M.A.E.

Τέλος, προχωρά και η αδειοδοτική διαδικασία για το νέο ξενοδοχείο στην οδό Λουδοβίκου 6, στο σταθμό του Μετρό “ΠΕΙΡΑΙΑΣ”. Εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού η μελέτη που αφορά την αλλαγή χρήσης μέρους του κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο και η αλλαγή των όψεων του κτιρίου. Νωρίτερα φέτος είχε εκδοθεί και η σχετική οικοδομική άδεια. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΙΟΚΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

Advertisement

TRENDING